Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Η κατάργηση ασύλου στα πανεπιστήμια επί ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε την σκληρή συμμορία Αλβανών στην Πολυτεχνειούπολη



Σκληρές συμμορίες και κακοποιοί εκμεταλλευόμενοι την ανομία και την κατάργηση που πανεπιστημιακού ασύλου, που είχε εδραιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δρούσαν μέσα στα πανεπιστήμια σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών και είχαν ρημάξει τα γραφεία των καθηγητών και τους κοιτώνες τους φοιτητών.

Η συμμορία που εξάρθρωσε πρόσφατα η Ασφάλεια Αττικής, είχε μετατρέψει την παλιά εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου σε ορμητήριο της, έχει βάθος και ίσως διασύνδεση μ’ έναν από τους πλέον επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς που έδρασαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τον Αστρίτ η «Τίτι.

Οι σκληροί Αλβανοί κακοποιοί δραστηριοποιούνται στην παρανομία στην χώρα μας με τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ όπως κάθε κακοποιός στην χώρα. Μάλιστα τον Μάιο του 2019 είχαν απαγάγει στην περιοχή του Ζωγράφου το 17χρονο γιο γνωστού δημοσιογράφου, του πήραν τα κλειδιά του σπιτιού του, και αφού τον υποχρέωσαν με την βία να τους πει την διεύθυνση κατοικίας του, τον κράτησαν όμηρο και φυλακισμένο στο χώρο αποσκευών κλεμμένου αυτοκινήτου μέχρι να καταφέρουν να ληστέψουν την οικογένειά του, στο σπίτι τους στο Παγκράτι.

Οι κακοποιοί Αλβανοί, είχαν κάνει κατάληψη σε δωμάτια της  παλιάς φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη, και στην κυριολεξία είχαν ρημάξει στις κλοπές τα γραφεία των καθηγητών, αλλά και τα εργαστήρια, τόσο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, όσο και του Πολυτεχνείου. Σε συνεργασία μ’ άλλη ομάδα Αλβανών, που επίσης είχε καταλάβει δωμάτια της φοιτητικής εστίας,  πραγματοποιούσαν διακίνηση ναρκωτικών σε φοιτητές και χρήστες και μάλιστα το χασίς το προμηθεύονταν από άλλο Αλβανό, ο οποίος είχε δημιουργήσει φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής τα οποία αποθήκευε σε χώρους του πανεπιστήμιου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής εισέβαλαν στα δωμάτια του πανεπιστήμιου που διέμεναν παράνομα οι Αλβανοί κακοποιοί και ανακάλυψαν πλήθος κλοπιμαίων.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ακόμα και πανάκριβους φασματογράφους που είχαν κλέψει από τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου και δεν είχαν βρει αγοραστές για να το πουλήσουν γιατί δεν ήξεραν τι είναι αυτό για να το πλασάρουν.




Υποκρισία! Η πρώην Γ.Γ. Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Κούβελα ζήτησε να κατέβει το σποτ του Λούλη! Θυμηθείτε τον πρέσβη της Βενεζουέλας




Η ακροαριστερή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!

Η Φωτεινή Κούβελα πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και Γ.Γ.Ι επί ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε με ανακοίνωση της να κατέβει το video με το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με πρωταγωνιστή τον Χρ. Λούλη, που δεν πείραζε κανένα εκτός από την ακροαριστερά που ήθελε κάτι να πει.

Δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όμως όταν ήταν Γενική Γραμματέας Ισότητας από το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχαν καταγγείλει τον σύντροφο πρέσβη της Βενεζουέλας οι εργαζόμενες για σεξουαλική παρενόχληση, και δεν είχε τολμήσει η συντρόφισσα να βγάλει ούτε μία ανακοίνωση παρά τις αντιδράσεις όλης της Ελλάδας για τα ακροαριστερά αίσχη του συντρόφου.

Ενημερωτικά : Λίγες ημέρες πριν σκάσει το σκάνδαλο της πρεσβείας Βενεζουέλας που προσπάθησε να κουκουλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Φωτεινή Κούβελα είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο Γυναικών στο Καράκας της Βενεζουέλας.



Ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές


Ανακοινώθηκαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και άλλοι χώροι συνάθροισης κοινού που δεν θα ανοίξουν ως τις 17 Μαΐου.

Ειδικότερα, εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπ. αριθμ. Δ1α/γπ. οικ. 29110/9-5-2020 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από την 11/5/2020 έως και την 17/5/2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Έτσι με την ΚΥΑ διατηρείται το απαγορευτικό όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των χιονοδρομικών κέντρων, των αναβατήρων (τελεφερίκ) και των υπαίθριων παζαριών (εμποροπανήγυρεις).

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά με βάση την απόφαση μένουν κλειστά: 

Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από: α) είδη ψιλικών (ΚΑΔ ‪47.19.10.01‬) και περιπτέρων (ΚΑΔ ‪47.19.10.02), β) υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κ.λπ.) και γ) των επιχειρήσεων (do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης κ.λπ.) (ΚΑΔ 4719).

Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).
Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (ΚΑΔ 5530).

Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5610).

Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).
Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5630).
Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).

Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.) (ΚΑΔ 7729).
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230), συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 9321 και 9329).

Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (ΚΑΔ 9004).

Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).

Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).

Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103), καθώς και αρχαιολογικών χώρων.

Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων (ΚΑΔ 9104).

Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαι-ρουμένων: α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο (ΚΑΔ: 92.00.13), β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.14), γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ: 92.00.19), δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.21) και ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων (ΚΑΔ: 92.00.29) [ΚΑΔ 9200].
Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 9311).

Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312).

Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).

'Αλλες αθλητικές δραστηριότητες (ΚΑΔ 9319).

Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).

'Αλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (ΚΑΔ 9329).

Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία εξαιρουμένων των υπηρεσιών διαιτολογίας με ΚΑΔ ‪96.04.10.01 (ΚΑΔ 9604).

Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 56292002‬). 

Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ ‪56292004‬). 

Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56292005‬). 

Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ ‪94991601‬), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.

Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (ΚΑΔ ‪94991602‬). 
Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων (ΚΑΔ 96091906‬).
Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ ‪96091909‬).
Υπηρεσίες ιερόδουλων (ΚΑΔ 96091912‬).
Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις) (ΚΑΔ 96091916‬).
Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ 96091917‬).
Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους (ΚΑΔ ‪93291905).
Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (ΚΑΔ 8810), με εξαίρεση τις Υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10), καθώς και τις Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11).

Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος (ΚΑΔ 9002).

Στα άρθρα 3 και 4 της υπουργικής απόφασης καθορίζονται ζητήματα, που αφορούν στην κατ' εξαίρεση λειτουργία κάποιων αθλητικών εγκαταστάσεων, από τις 11/5/2020 και από την 12/5/2020 και ειδικότερα των εγκαταστάσεων για χρήση από αθλητές συγκεκριμένων αθλημάτων και αποκλειστικά και μόνον από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις, που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών των προολυμπιακών ομάδων, καθώς και η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), οι οποίες μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1), για ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών τους, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων.

Τέλος, σημειώνεται ότι δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού σε όλες τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Συνελήφθη 52χρονος που έκανε τηλεφώνημα παγίδα στην αστυνομία


Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο 52χρονος αντιεξουσιαστής που έκανε το τηλεφώνημα «παγίδα» προς τις Αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας :

Η αστυνομία επενέβη ξημερώματα Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γιατί εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής.

Η αστυνομία δεν επενέβη, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 200 ατόμων.

Δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να «διαλύσει» την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια.

Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα.




Τα γενέθλια του Πολάκη έδειξαν πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα ήταν έτσι και χειριζόντουσαν την πανδημία


Ο Παύλος Πολάκης γιόρτασε εν μέσω πανδημίας τα 55α γενέθλιά του με αρκετούς καλεσμένους στο σπίτι του χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και μάλιστα θέλοντας να προκαλέσει μοιράστηκε μερικές στιγμές με τους διαδικτυακούς του φίλους, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Με καλεσμένους τον Νίκο Παππά, τον Χρήστο Σπίρτζη, την Ρένα Δούρου και τον Κώστα Βαξεβάνη, χωρίς να παίρνει κανένας τους μέτρα προστασίας και να κρατάει αποστάσεις αδιαφόρησαν για τον κίνδυνο.

Η ανευθυνότητα όλων που εάν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν υπουργοί, δείχνει το πόσο επικίνδυνοι είναι για την κοινωνία, και έχει δίκιο η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που φωνάζει καθημερινά ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ!!











Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην Βορειοανατολική Αττικής


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, κυρίως στην περιοχή της Βορειοανατολική Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 7-5-2020 στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τ.Α. Αμαρουσίου με τη συνδρομή του Τ.Α. Κηφισιάς, Τ.Α. Θηβών, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. (Υ.Ε.Ε.Μ. – Κ9), επτά (7) ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες), μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στην σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον τέσσερα (4) άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, η ανωτέρω σπείρα δρούσε κατά το τελευταίο εξάμηνο και διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων συγκεκριμένης μάρκας.

Είχε διαρκή δράση και τα μέλη της διακριτούς ρόλους, ως προς τον σχεδιασμό και την εξασφάλιση της υποδομής (εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενοικίαση επιχειρησιακών οχημάτων), τον εντοπισμό των οχημάτων που θα αφαιρούσαν, την τέλεση των κλοπών, την επιτήρηση των χώρων, την αποσυναρμολόγηση και τελικά την διάθεση των κλεμμένων οχημάτων ή ανταλλακτικά αυτών στην "αγορά".

Ως προς τον τρόπο δράσης κάποια από τα μέλη της σπείρας επιβαίνοντες σε ενοικιαζόμενο πολυτελές αυτοκίνητο μετέβαιναν σε περιοχές κυρίως των Βορείων προαστίων αναζητώντας υποψήφια προς αφαίρεση οχήματα.

Στην συνέχεια και όταν οι συνθήκες ήταν ιδανικές, στάθμευαν το "επιχειρησιακό" αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση και προσέγγιζαν πεζή το όχημα, με ένα μέλος της συμμορίας να εκτελεί χρέη τσιλιαδόρου. Ακολούθως, με χρήση ειδικού εξοπλισμού παραβίαζαν το στοχοποιημένο όχημα, παρέκαμπταν το σύστημα ασφαλείας και το εκκινούσαν.

Για την διαφυγή τους, το "επιχειρησιακό" αυτοκίνητο συνόδευε το κλεμμένο στην περιοχή των Αχαρνών, όπου το στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού.

Όταν το όχημα προοριζόταν για ανταλλακτικά το μετέφεραν σε αυτοσχέδιο συνεργείο και μέσω κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προέβαιναν στη αποσυναρμολόγηση αυτού, προκειμένου να μεταπωλήσουν τμήματα – ανταλλακτικά αυτών.

Η διάθεση, είτε αυτούσιων των οχημάτων, είτε μέρη αυτών, γίνονταν μέσω κατάλληλων επαφών που διασφάλιζε μέλος της συμμορίας που ήταν επιφορτισμένο για τον σκοπό αυτό, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά οφέλη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:







-8- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
-3- αμαξώματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων
κινητήρας αυτοκινήτου
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
το χρηματικό ποσό των -95.055- ευρώ
πληθώρα εργαλείων,
πλήθος εξαρτημάτων – ανταλλακτικών,
κλειδιά οχημάτων και πινακίδες κυκλοφορίας
πιστόλι κρότου – αερίου και φυσίγγια
-12- δενδρύλλια και -99- γραμμάρια κάνναβης
μικροποσότητα κοκαΐνης
Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το επιχειρησιακό όχημα της συμμορίας

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι οχτώ (28) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή στην υπόθεση και άλλων ατόμων, συνεχίζεται.


New York Times : Πώς η Ελλάδα έγινε πρότυπο παράδειγμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Στον τρόπο με τον οποίο χώρες,  όπως  η σκληραγωγημένη από την οικονομική κρίση Ελλάδα  καταπολεμά τον κοροναϊό, αναφέρεται εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα των New York Times με τίτλο : «Η μάχη της Ευρώπης – Τα σκληραγωγημένα ευρωπαϊκά κράτη επιδεικνύουν αντοχή και προσαρμοστικότητα στη μάχη με τον ιό».

Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία  της άδειας πλατείας Συντάγματος τον περασμένο Μάρτιο, με τη σημείωση στη λεζάντα: «Η Ελλάδα πρόβαλε σαν πρότυπο παράδειγμα στη μάχη κατά της πανδημίας».

«Χώρες όπως η Κροατία και η Ελλάδα, που έλαβαν νωρίς μέτρα αναχαίτισης της εξάπλωσης, έχουν γενικά βοηθηθεί από τη συνεργασία των πολιτών, ατσαλωμένων από πρόσφατες σκληρές εμπειρίες, του πολέμου ή της οικονομικής καταστροφής», γράφει η ανταποκρίτρια του μέσου στις Βρυξέλλες, Matina Stevis-Gridneff.

Όπως αναφέρει καθώς εξαπλωνόταν ο κοροναϊός σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκε το παράδοξο, τα πλουσιότερα και με περισσότερους πόρους κράτη να μην καταφέρνουν -σε γενικές γραμμές- να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την πανδημία.

Στην Ευρώπη για παράδειγμα, η ασθένεια προξένησε καταστροφή σε τρεις από τις μεγαλύτερες οικονομίες της: τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Όμως, φτωχότερα ευρωπαϊκά κράτη υιοθέτησαν και επέβαλαν νωρίς σκληρούς περιορισμούς, επέμειναν σε αυτούς, και έως τώρα τα πήγαν καλύτερα και περιόρισαν τον ιό, σύμφωνα με το άρθο.

«Λιγότερο επίπονα τα lockdowns σε σχέση με προηγούμενες κακουχίες»

Αυτές οι χώρες, μερικές εκ των οποίων ανοίγουν τώρα προσεκτικά τις οικονομίες και κοινωνίες τους, είναι αυτές που διαθέτουν ισχυρά αποθέματα ανθεκτικότητας-προσαρμοστικότητας, με ρίζες σε σχετικά πρόσφατες κακουχίες.

Σε σύγκριση με όσα υπέστησαν οι λαοί τους όχι πολύ καιρό πριν, τα αυστηρά lockdowns ήταν λιγότερο επίπονα -και προφανώς αυτό συνετέλεσε στην ευρύτερη κοινωνική αποδοχή τους.

Σε αυτά τα κράτη συγκαταλέγονται  η Ελλάδα και η Κροατία, όπου οι Αρχές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες όσον αφορά στην αντοχή των λαών τους στις αντιξοότητες, αναφέρει η αρθρογράφος και συνεχίζει, λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέπτυξε με βάση τις διαφορετικές ανταποκρίσεις στην πανδημία, μια κλίμακα, στην προσπάθεια να ταξινομήσει την αυστηρότητα των ληφθέντων μέτρων από τις κυβερνήσεις. Η μεγαλύτερη αυστηρότητα παρουσιάζεται στις ανατολικοευρωπαϊκές, παρά στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεραίνει.

Πώς περιόρισε τον κοροναϊό η Ελλάδα

Μεγάλο μέρος του δημοσιεύματος άφιερώνεται στην Ελλάδα: «Με νωπές τις μνήμες από την κρίση χρέους, η προοπτική του να μείνει ένας στους τρεις χωρίς εργασία δεν ήταν κάτι καινούργιο. Η Ελλάδα -λίγο μετά την Κροατία- ήρε το αυστηρό lockdown στις 4 Μαΐου, περνώντας -όπως και άλλα ανατολικοευρωπαϊκά κράτη- σε μια σταδιακή επιστροφή στην κατά μία έννοια κανονικότητα».

Το δημοσίευμα επικαλείται την καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, με ειδικότητα στην αντοχή και προσαρμοστικότητα των κοινωνιών σε περιόδους και καταστάσεις έντονου στρες και παρατεταμένων αντιξοοτήτων.

Η επιστήμονας αναφέρει ότι «στην περίπτωση της πανδημίας του κοροναϊού, η αντοχή και μόνο (του πληθυσμού) δεν εξηγεί γιατί ορισμένα κράτη διαχειρίστηκαν καλύτερα την κρίση αυτή: η θετική αντιμετώπιση (της κρίσης) πηγάζει στο ότι οι πολίτες πίστεψαν στα κυβερνητικά μέτρα, γεγονός που οδήγησε σε συμμόρφωση-υπακοή και εμπιστοσύνη». Και όπως συμπλήρωσε η ίδια, η αντοχή και η αυστηρότητα πηγαίνουν χέρι-χέρι στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στην Ελλάδα καταγράφηκε ο σχετικά μικροσκοπικός αριθμός των 151 θανάτων έως τώρα, μόλις 1,4/100 χιλιάδες, και η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ πιστώνει αυτά τα δεδομένα στην κυβέρνηση, η οποία «με ειλικρινή και πειστική προσέγγιση κινητοποίησε τους πολίτες, ούτως ώστε να σεβαστούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα».

Οι στωικοί Έλληνες

«Αντιμέτωποι με την οικονομική κατάρρευση στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο, πολλοί Έλληνες επέδειξαν μια στωικότητα, παίρνοντας μαθήματα από την προηγούμενη δεκαετία, όταν η χώρα έχασε το ένα τέταρτο της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η οικονομία της Ελλάδας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 9,7%, η χειρότερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, το άρθρο επικαλείται τη μαρτυρία μιας εργαζόμενης στον χώρο της περιποίησης σώματος, η οποία βίωσε την κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, όταν χρειάστηκε τρία χρόνια να ξαναφτιάξει την επιχείρησή της, αλλά και στη μετέπειτα κρίση που χτύπησε την Ελλάδα, όταν και αναγκάστηκε να μείνει εκτός εργασίας για ακόμη τρία χρόνια.

Το άρθρο προαναγγέλλεται ότι θα δημοσιευτεί και στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας New York Times.


TO BHMA