Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Βρετανός υπουργός Υγείας: Παιδιά απεβίωσαν από σύνδρομο που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον Covid-19



Μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ιταλοί και βρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορωνοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.

Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊό και τον ιό της Covid-19, δεν είμαστε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ' αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».

«Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε γιατρός - "Τη σκότωσε ότι προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της"



Σοκ στην ιατρική κοινότητα της Νέας Υόρκης από την αυτοκτονία μιας διακεκριμένης γιατρού. Η δρ Λόρνα Μπριν, η οποία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ήταν διευθύντρια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Allen, στο Μανχάταν, και κατέληξε από αυτοτραυματισμό την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο πατέρας της 49χρονης, δρ. Φίλιπ Μπριν, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times:  "Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και αυτό τη σκότωσε". Η αυτοκτονία της νέας γυναίκας φέρνει στο φως την έντονη ψυχολογική πίεση που δέχονται οι γιατροί στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει 17.500 από τους 56.000 θανάτους στις ΗΠΑ. Ο δρ Μπριν είπε ακόμη ότι η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων. Πέθανε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όπου διέμενε με την οικογένειά της.

Μολύνθηκε από κορωνοϊό, αλλά επέστρεψε

Στη διάρκεια της εργασίας της η ίδια η Λόρνα Μπριν είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, αλλά έπειτα από μιάμιση εβδομάδα ανάρρωσης επέστρεψε στη δουλειά της, πρόσθεσε ο πατέρας της. Το νοσοκομείο την έστειλε πάλι στο σπίτι της, προτού "παρέμβει" η οικογένειά της και την πάρει μαζί της στο Σάρλοτσβιλ, σημείωσε ο ίδιος.

“Ασθενείς πεθαίνουν πριν καν φτάσουν στο νοσοκομείο”

Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία φορά που μίλησαν του είχε φανεί "απόμακρη" και του είχε πει ότι ασθενείς με την Covid-19 πέθαιναν πριν ακόμη μεταφερθούν από το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Δεκάδες ασθενείς με την νόσο έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο αυτό του Μανχάταν που διαθέτει 200  κλίνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δρ Λόρνα Μπριν ήταν θρησκευόμενη χριστιανή με στενούς δεσμούς με την οικογένειά της. Δεινή σκιέρ και λάτρης του χορού σάλσα, εργαζόταν εθελοντικά μία φορά την εβδομάδα σε έναν οίκο ευγηρίας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έπειτα από ένα τηλεφώνημα για βοήθεια που δέχτηκε στις 26 Απριλίου η δρ. Μπριν μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο "όπου αργότερα κατέληξε έπειτα από αυτοτραυματισμό της".

“‘Έχουν μεγάλο στρες”

Η επικεφαλής της αστυνομίας Ράσαλ Μπράκνεϊ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής του τομέα υγείας και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών δεν έχουν ανοσία στις ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις της παρούσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες αυτοί εργάζονται κάτω από τις πιο στρεσογόνες συνθήκες και ο κορονοϊός έχει προσθέσει μεγαλύτερο στρες".

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει σχεδόν το ένα τρίτο από τα περίπου ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Επιδείνωση της επιδημίας στην Γερμανία μετά τη χαλάρωση μέτρων


Οι πρώτες ενδείξεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού εμφανίζονται στη Γερμανία, μία εβδομάδα αφού ξεκίνησε τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ανήσυχη για μια βιαστική επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο ρυθμός αναπαραγωγής της covid-19 (Reproduction Rate), τον οποίο παρακολουθούν προσεκτικά οι αρχές, έφτασε ξανά στο 1, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ασθενής μολύνει έναν ακόμη άνθρωπο. Η γερμανική κυβέρνηση και οι ιολόγοι μέχρι στιγμής υπογράμμιζαν πόσο σημαντικό είναι το ποσοστό αυτό να είναι κάτω από το 1. Από τα μέσα Απριλίου ο ρυθμός αυτός είχε μειωθεί σταδιακά στο 0,7, προτού αρχίσει να αυξάνεται ξανά.

Εξάλλου το ποσοστό θνησιμότητας της covid-19 εξακολουθεί να αυξάνει μέρα με την ημέρα. Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων του ινστιτούτου, βρίσκεται στο 3,8% για τη Γερμανία, ποσοστό που παραμένει μικρότερο από αυτό που καταγράφεται σε γειτονικές της χώρες.

Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 156.337 κρούσματα και 5.913 θάνατοι.

Αν αυτή η αυξητική τάση επιβεβαιωθεί, ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες των γερμανικών αρχών για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, την ώρα που η κοινή γνώμη μοιάζει να ανυπομονεί.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων, που έχουν τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά την πολιτική υγείας, αναμένεται να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων την Πέμπτη, προτού ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους στις 6 Μαΐου.

Η άνοδος του ρυθμού αναπαραγωγής μοιάζει να επιβεβαιώνει τους φόβους της Μέρκελ, η οποία τάσσεται υπέρ μιας πιο σταδιακής χαλάρωσης και έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για την τάση που έχουν η κοινή γνώμη και αρκετοί αξιωματούχοι να αρθούν άμεσα τα μέτρα.

Ακόμη και με ρυθμό αναπαραγωγής «στο 1,1 ενδέχεται να φτάσουμε στα όρια του συστήματος υγείας μας σε ό,τι αφορά τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας ως τον Οκτώβριο», προειδοποίησε πρόσφατα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Με «ρυθμό 1,2 θα φτάσουμε στα όρια του συστήματος υγείας τον Ιούλιο. Με ρυθμό 1,3 ήδη από τον Ιούνιο», είχε τονίσει.

Η Γερμανία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου να χαλαρώνει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κυρίως με την επαναλειτουργία κάποιων καταστημάτων, των γυμνασίων και των λυκείων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Στους 138 οι νεκροί στην Ελλάδα



Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 84χρονος που έπασχε από υποκείμενο νόσημα και προέρχεται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

Πλέον ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 138.


Ανεξέλεγκτους κακοποιούς έχει γεμίσει το Μενίδι ! Βρέχει σφαίρες και γίνεται ανεξέλεγκτο εμπόριο ναρκωτικών



Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τους πυροβολισμούς στο Μενίδι. Γυναίκα βρήκε σφαίρα στο μπαλκόνι της, δίπλα στην κρεβατοκάμαρα. Μια άλλη κάτοικος βρήκε σφαίρα στη στάση του λεωφορείου, δίπλα στο δημαρχείο.

Τα δυο τελευταία περαστικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου και τα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα με τις αδέσποτες βολίδες «ανέβηκαν» σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, από τα ίδια τα πρόσωπα που τις εντόπισαν. Λίγες μέρες πριν, αν θυμάστε, μια νεαρή μητέρα είχε βρει μια σφαίρα καρφωμένη στο ποδήλατο της κόρης της, που βρισκόταν στο μπαλκόνι του 5ορόφου πολυκατοικίας, ενώ ένας άλλος κάτοικος Μενιδίου είδε το τζάμι του αυτοκινήτου του, από την πλευρά του συνοδηγού, να καταστρέφεται ολοσχερώς από αδέσποτη σφαίρα.



Η επόμενη σφαίρα βρέθηκε στο μπαλκόνι, κατοίκου της περιοχής, δίπλα στο υπνοδωμάτιο της. Όπως λέει η ίδια στο protothema.gr, «Βγήκα το πρωί στο μπαλκόνι μου και είδα στη πίσω μεριά της βεράντας, κάτω στο πάτωμα, μια σφαίρα. Το υπνοδωμάτιο μου είναι δίπλα σ’ αυτό το σημείο. Δεν άκουσα τίποτα, ούτε πυροβολισμούς, όμως μπορεί να ακούστηκαν το βράδυ ενώ κοιμόμουν. Ίσως επειδή έχουμε συνηθίσει τους πυροβολισμούς, να μην ξύπνησα».

Η κάτοικος πήρε τη σφαίρα στα χέρια της και επισκέφτηκε το Α.Τ Μενιδίου, προκειμένου να την παραδώσει. Έγινε καταγραφή του συμβάντος και αποχώρησε.

Ένα 24ωρο μετά, μια άλλη κάτοικος Μενιδίου θα εντοπίσει κάλυκα από σφαίρα σε στάση λεωφορείου, δίπλα από το δημαρχείο και θα την ανεβάσει σε σελίδα των Αγανακτισμένων Κατοίκων Αχαρνών στο Facebook. «Κάποιοι ίσως βρουν και αύριο. Σήμερα το απόγευμα, πάλι πυροβολούσαν» θα σχολιάσει μέλος της ομάδας.


Χθες το απόγευμα, μια νεαρή μητέρα ανέβασε φωτογραφίες από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το εμπόριο ναρκωτικών στις γειτονιές του Μενιδίου. «Δηλαδή, εμείς τι φταίμε κάθε μέρα να βλέπουμε να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών κάτω από το σπίτι μας και να έχουμε μικρά παιδιά;» αναφέρει και συνεχίζει: «Έρχονται με το παπί, ο ένας πάει για “ψώνια” ( και ξέρουμε σε ποιο σπίτι) μετά γυρνάει και φεύγουνε.. Ευτυχώς γιατί τις περισσότερε φορές περνάνε από δω σέρνοντας ενώ έχουν κάνει χρήση».

Θα αλλάξει ποτέ αυτό το χάλι να μπορούμε να κοιμόμαστε άφοβα, χωρίς να κάνουμε περιπολίες τα βράδια; διερωτάται. «Γιατί δεν είναι ότι κάνουν μόνο χρήση.. Είναι ότι μέσα στη μαστούρα τους, μας έχουν κατακλέψει. Πρέπει δηλαδή να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να υπερασπιστούμε μόνοι μας τις ζωές μας και τις περιουσίες μας;» καταλήγει.

Φρίξος Δρακοντίδης
Πηγή : protothema.gr


Επενδύει στην Ελλάδα ο όμιλος VW



Καλά κρατεί η υπόθεση της επένδυσης του ομίλου VW στην Ελλάδα και μάλιστα μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κλιμάκιο στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται επισκεφθούν και πάλι τη χώρα μας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής το κλιμάκιο επιτελών αναμένεται να περιοδεύσει σε πέντε ελληνικά νησιά που έχουν επιλεγεί ώστε να μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το ποιο θα επιλέξει για να τρέξει το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.

Τον «φάκελο Volkswagen» επιμελούνται τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Η Θάσος όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το Newsauto.gr είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα χωρίς όμως να απορρίπτεται και στο στόχαστρο των στελεχών του γερμανικού εργοστασίου είχαν εισέλθει 4 νησιά των Κυκλάδων τα οποία και αναμένεται να επισκεφθούν ώστε να διαπιστώσουν ποιο από όλα πληροί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης.

Στη Θάσο ένα σημαντικό πρόβλημα που θα έπρεπε να λύσουν τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει να κάνει με την μορφολογία του εδάφους, αλλά και την ύπαρξη χιλιάδων τουριστών κατά την θερινή περίοδο που ίσως να αποτελέσουν «πρόβλημα» στα οχήματα που κινούνται αυτόνομα.

Από την άλλη μεριά βέβαια οι εξαιρέσεις που δίνει η ΕΕ στις παραμεθόριες περιοχές στις οποίες περιλαμβάνεται η Θάσος αποτελούν ισχυρό δέλεαρ για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς το συγκεκριμένο νησί συνδυάζει και το πλεονέκτημα των υποδομών του λιμανιού και του αεροδρομίου της Καβάλας…

Το θέμα πάντως της επένδυσης του ομίλου VW φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τις αυτοψίες και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης οχημάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως όλες οι διαβουλεύσεις έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, και μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW κ. Diess λίγο πριν τα Χριστούγεννα συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και των υφυπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης Κώστα Φραγκογιάννη και Νίκο Παπαθανάση αντίστοιχα.

Πάντως το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης αφορά αρχικά στην MAN η οποία ανήκει στον όμιλο VW και τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας θέλουν να χρησιμοποιήσουν όποια ελληνική περιοχή ή νησί επιλεγεί τελικά για να πραγματοποιούν δοκιμές αυτόνομης οδήγησης φορτηγών και λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες.


Αυτή τη στιγμή η MAN πραγματοποιεί δοκιμές συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5, δηλαδή χωρίς την φυσική παρουσία οδηγού μόνο σε πίστες παλαιών αεροδρομίων στη Γερμανία αλλά και σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Καλιφόρνια.

Αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα είχε ξεκινήσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην Πορτογαλία όπου απασχολούσε αρχικά 30 άτομα και σήμερα στο project εργάζονται πάνω από 500 άτομα!

Ο όρος παραμεθόριος…

Ο όρος παραμεθόριος, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απόφαση των στελεχών του γερμανικού εργοστασίου καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές εξαιρούνται από την αυστηρή Ευρωπαϊκή νομοθεσία που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης δοκιμών σε οχήματα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης! Οπότε η Ελλάδα με αρκετές παραμεθόριες περιοχές φαίνεται ότι καλύπτει τις ανάγκες του ομίλου VW ώστε να ξεκινήσει το πιλοτικό της πρόγραμμα…

Πέραν των παραπάνω η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταθέσει και μια λίστα με αιτήματα που θα διασφαλίσουν την επένδυσή τους στην Ελλάδα και δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δείτε σχετικό video από πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της MAN:




Πηγή : newsauto.gr


Σάλος από την προκλητική δήλωση του εκπροσώπου τύπου της εκκλησίας περί εκτροπής


Με θράσος και χωρίς κανένα σεβασμό στην Δημοκρατία, με αφορμή το άνοιγμα των ναών, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για εκτροπή της εξουσίας.

Προκλητικός ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου είπε ότι «περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», λές και η κυβέρνηση δεν θέλει την κανονικότητα αλλά μόνο η εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για την σταδιακή άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού ήταν προκλητικός και ανεύθυνος αδιαφορώντας για την πανδημία και τις επιπτώσεις στο ποίμνιο και τους πολίτες της χώρας γενικότερα.

«Eφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω», τόνισε προκλητικά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και πρόσθεσε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του χθες στα ΜΜΕ ένιωσε μια απογοήτευση, και ρωτάει ο κόσμος γιατί πάτερ απογοήτευση; Επειδή προστατεύει η κυβέρνηση και η πολιτεία την υγεία όλων μας;;;;.

Συνέχισε να προκαλεί λέγοντας «Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ;» «Είναι χειρότερο από το σουπερ μαρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;», τόνισε ο κ. Ιερόθεος.

Διερωτήθηκε επίσης «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

Μάλιστα, ζήτησε από την επιτροπή να δημοσιοποιήσει την εισήγησή της για τις εκκλησίες, ενώ στη συνέχεια έκανε την εξής απίστευτη δήλωση...

Και το τερμάτισε εξοργίζοντας τους Έλληνες λέγοντας : «Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Οι εξουσίες είναι τρεις. Η νόμιμη εξουσία, η χαρισματική και η παραδοσιακή. Όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την χαρισματική και την παραδοσιακή, έχουμε μία εκτροπή. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».

Σημειώνεται ότι ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος δεν τον έχει ανακαλέσει στην τάξη και ο ίδιος ο Ιερώνυμος δεν έχει ανασκευάσει ζητώντας συγνώμη.


Τηλεδιάσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη - Λευτέρη Αυγενάκη για την έναρξη αθλητικών γεγονότων



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η στήριξη του κινήματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.


Πότε μπορούμε να πάμε στις παραλίες



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA στις 2 Ιουνίου θα μπορούμε να κάνουμε μπάνιο αλλά όχι ακόμα σε οργανωμένες παραλίες. 

Τις οργανωμένες παραλίες εκτιμάται πως θα την απολαύσουμε μετά τα μέσα Ιουνίου.

Από τις 4 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση των ηλικιωμένων προς τα χωριά ή τα εξοχικά τους. Σε αυτό υπάρχει μία σημαντική προϋπόθεση: ότι δεν θα επιστρέψουν για όλο το καλοκαίρι στα αστικά κέντρα.

Από τις 18 του ίδιου μήνα θα επιτρέπεται η μετακίνηση όλων των υπολοίπων.


Μέτρα για το άνοιγμα των δικαστηρίων ζητούν οι εισαγγελείς



Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα και αναφέρει τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να γίνει ομαλά η επικείμενη επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, χωρίς τον κίνδυνο διασποράς μολύνσεων, λόγω του συνωστισμού που αναπόφευκτα υπάρχει στους δικαστικούς χώρους.

Το κείμενο της επιστολής :

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά τη δημοσίευση του Ν.4684/2020 (ΦΕΚ 86/ 25-4-2020), στον οποίο προβλέπεται ο περιορισμός του διαστήματος των δικαστικών διακοπών από 16η Ιουλίου μέχρι 31η Αυγούστου και της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.26804 26-4-2020 (ΦΕΚ B 1588/2020) Κ.Υ.Α, στην οποία ορίζονται όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα που προβλέφθηκαν στην από 24.4.2020 εισήγηση της 33ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων και δη:

α) χρήση μάσκας όχι μόνο από τα πρόσωπα της έδρας, συνηγόρους και διαδίκους,

β) διαθεσιμότητα αντισηπτικού σε όλους τους χώρους,

γ) τήρηση απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων, κατ' ελάχιστον 1,5 μέτρου,

δ) καθορισμός ανώτατου ορίου εισερχομένων ατόμων εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ.

και προκειμένου να γίνει ομαλά η επικείμενη επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, χωρίς τον κίνδυνο διασποράς μολύνσεων, λόγω του συνωστισμού που αναπόφευκτα υπάρχει στους δικαστικούς χώρους εργασίας, σας θέτουμε ως προτεραιότητα ζωτικής σημασίας, για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, τη λήψη αναγκαίων μέτρων που εξυπηρετούν τις ανωτέρω συστάσεις της και δη:

α) την τοποθέτηση διάφανων διαχωριστικών στις δικαστικές αίθουσες (τόσο στις έδρες όσο και στα έδρανα των συνηγόρων) και στις υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης (που έρχονται σε επαφή με κοινό) όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας,

β) την εξασφάλιση επαρκών προμηθειών αντισηπτικών υγρών και μασκών προς διανομή στο απασχολούμενο στις δικαστικές υπηρεσίες προσωπικό, στους εισερχόμενους πολίτες, αλλά και την τακτική απολύμανση όλων των χώρων,

γ) τη λήψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία να τείνει στην αποσυμφόρηση των πινακίων των ποινικών δικαστηρίων από ήσσονος απαξίας υποθέσεις αλλά και στην επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας, τα οποία έχουμε θέσει ήδη και είμαστε έτοιμοι να θέσουμε άμεσα στη διάθεσή σας , καθόσον είναι γνωστό ότι, με τις συσσωρευμένες προς εκδίκαση υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια και τις υπάρχουσες υλικοτεχνικές υποδομές, είναι αδύνατο να τηρηθούν ούτε κατ' επίφαση οι συστάσεις περί απαγόρευσης συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες.

Κ. Υπουργέ,

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τόνισε με αδιάσειστα επιχειρήματα την επιφύλαξή της κατά πόσο η μείωση του χρόνου των «δικαστικών διακοπών» θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

Τα ανωτέρω επιχειρήματα ενισχύει ακόμα και σήμερα η επισκόπηση των στατιστικών των Εισαγγελιών της χώρας που αποδεικνύουν ότι, σε καιρό πανδημίας, οι Έλληνες Εισαγγελείς υπερέβαλαν εαυτόν σε υπηρεσιακή απόδοση και όπως και ο ίδιος τονίσατε πρόσφατα σε δημόσια τοποθέτησή σας, το ίδιο πράττουν αποδεδειγμένα συνεχώς και κατά το χρονικό διάστημα των κατ' επίφαση «δικαστικών διακοπών», προκειμένου να εξαλειφθεί η διαρκώς συσσωρευόμενη εκκρεμής δικαστική ύλη, η οποία πρωτίστως οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και υποδομών αλλά και γενναίων νομοθετικών πρωτοβουλιών, την οποία διαρκώς, επισταμένως και με κάθε ευκαιρία τονίζουμε.

Εκ του αποτελέσματος, προκύπτει ότι οι ανωτέρω επιφυλάξεις μας δεν λήφθηκαν υπόψη.

Ωστόσο σας παρακαλούμε θερμά να λάβετε σοβαρά υπόψη, τις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις μας, ώστε να ληφθούν όλες οι αναγκαίες και άμεσες πρωτοβουλίες, προκειμένου η δικαιοσύνη να επαναλειτουργήσει ποιοτικά και με ομαλότητα, αλλά πρωτίστως με σεβασμό στο υπέρτατο όλων αγαθό της δημόσιας υγείας.

Με τη θέληση να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, δηλώνουμε και πάλι ότι είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας να αναπτύξουμε με κάθε λεπτομέρεια τις προτάσεις μας».


ΗΠΑ: Το υπ. Άμυνας αποχαρακτήρισε τρία βίντεο από «αερομαχίες» μαχητικών και UFO



Στον αποχαρακτηρισμό τριών βίντεο με συναντήσεις αμερικανικών μαχητικών με Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα (UFO) προχώρησε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι οι εικόνες είναι πραγματικές και αληθινές.

Το ένα από τα βίντεο έχει καταγραφεί το 2004 και τα άλλα δύο το 2015.




Αρχικά τα βίντεο είχαν δει το φως της δημοσιότητας από την ομάδα To The Stars Academy, που έχει ιδρύσει ο πρώην τραγουδιστής των Blink-182, Τομ ΝτεΛοντζ.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου έκριναν ότι τα πλάνα «δεν αποκαλύπτουν κάποιο ευαίσθητο στοιχείο ή σύστημα».

«Δίνουμε στη δημοσιότητα τα βίντεο προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε κάθε παρανόηση σχετικά με το αν τα πλάνα είναι αληθινά ή όχι όπως και για το αν υπάρχει κάτι περισσότερο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Τα εναέρια φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στα βίντεο εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως "αγνώστου ταυτότητας"».

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένα σκούρο κυκλικό αντικειμένο να πετάει μπροστά από ένα τζετ, στο δεύτερο καταγράφεται ένα μικρό αντικείμενο να τρέχει στο έδαφος με μοναδική ταχύτητα και στο τρίτο φαίνεται ένα κυκλικό αντικείμενο αρχικά να επιταχύνει, στη συνέχεια να επιβραδύνει και τέλος να πλησιάζει την κάμερα του πιλότου του μαχητικού.


Πηγή : protothema.gr


Δεν έρχονται οι Red Hot Chili Peppers λόγω κορονοϊού



Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη σελίδα του EJEKT Festival στο Facebook, ακυρώθηκε για το φετινό καλοκαίρι, εξαιτίας του κορονοϊού, το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ.

"Είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτός ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Είναι ένα απαραίτητο βήμα και το μόνο ρεαλιστικό για την τρέχουσα κατάσταση", γράφει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένο στις 5 Ιουνίου του 2020 να έρθει στην Αθήνα στα πλαίσια του συγκεκριμένου φεστιβάλ το κορυφαίο ροκ συγκρότημα Red Hot Chili Peppers.

Η ανακοίνωση :

app-facebook
Ejekt Festival
20 ώρες πριν
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Last Dance: Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν έπιασε στο κρεβάτι τον Ντένις Ρόντμαν με την Κάρμεν Ηλέκτρα



Ο Μάικλ Τζόρνταν στο τρίτο επεισόδιο του Last Dance γύρισε τον χρόνο στα μέσα του Ιανουαρίου του '98 όταν ο Ντένις Ρόντμαν είχε ζητήσει στα... καλά καθούμενα άδεια από τον Φιλ Τζάκσον για να ξεκουραστεί.

«Ο Πίπεν μόλις που επέστρεφε από τον τραυματισμό του και ο Ρόντμαν ήθελε να πάρει άδεια. Μια μέρα που πήγα στην προπόνηση, με φώναξε ο Φιλ Τζάκσον και μου είπε: 'Μάικλ, ο Ντένις θέλεις να σου πει κάτι'. Και ξέρετε. Όταν ο Ντένις θέλει να πει κάτι ήξερα ότι δεν ήθελα να το ακούσω με τίποτα. Οπότε γυρίζει και μου λέει: 'Θέλω διακοπές'. Κοιτάζω τον Φιλ και μου λέει: 'Θέλει διακοπές. Θέλει λίγο χρόνο να ξεκουραστεί'. Και απαντάω: 'Φιλ, κοίτα να δεις κάτι. Αν κάποιος θέλει γαμ....ες διακοπές, τότε θέλω και εγώ.' Αμέσως κοιτάξαμε τον Ντένις και τον ρωτήσαμε: 'Τι θα κάνεις τελικά;' και μας είπε: 'Θέλω να πάω στο Λας Βέγκας'» ξεκίνησε την περιγραφή του επεισοδίου ο MJ.



«Αμέσως είπα στον Τζάκσον 'Φιλ αν του δώσεις διακοπές δεν πρόκειται να τον ξαναδείς' και εκείνη τη στιγμή τον ρώτησε: 'Ντένις, μπορούν οι διακοπές σου να είναι για 48 ώρες;' και είπε: 'Δεν έχω άλλη επιλογή. Θα πάρω ό,τι μου δώσετε. 48 ώρες λοιπόν; 48 ώρες!' και εγώ επέμενα: 'Δεν πρόκειται να δεις αυτόν τον τύπο και πάλι πίσω σε 48 ώρες.' Αμέσως έφυγε από την προπόνηση, πήγε στο αεροδρόμιο και ούτε τον είδαμε και ούτε τον ακούσαμε για 48 ώρες» πρόσθεσε ο Air.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ καθώς ο Ρόντμαν δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση ύστερα από 48 ώρες: «Δεν επέστρεψε όπως είχε πει. Έπρεπε να τον σηκώσουμε από το κρεβάτι για να έρθει» και εκείνη τη στιγμή παρενέβη η πρώην σύζυγος του Ρόντμαν, Κάρμεν Ηλέκτρα: «Ακούσαμε να χτυπάει η πόρτα. Ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν. Και αμέσως κρύφτηκα! Δεν ήθελα να με δει έτσι όπως ήμουν. Οπότε κρύφτηκα τυλιγμένη με το σεντόνι πίσω από τον καναπέ. Και τον άκουσα να λέει: 'Έλα έχουμε προπόνηση'».


Πηγή : protothema.gr


Στους 137 οι νεκροί στην Ελλάδα



Το τελευταίο θύμα είναι ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. 

Ο ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα που επιβάρυναν την κατάσταση του.



Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καταστήματα, μετρό και λεωφορεία



Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.

Τελικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πολυσύχνατους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση την περίπτωση αντενδείξεων για ιατρικούς λόγους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε παντοπωλεία, κουρεία, κέντρα αισθητικής και άλλους κλειστούς χώρους, τόσο για τους πελάτες, όσο όμως και για τους εργαζόμενους. Το βασικό όπλο κατά της μετάδοσης του ιού είναι η σωστή υγιεινή, το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Έτσι, συνέστησε για μια ακόμη φορά προσοχή στην ψευδαίσθηση προστασίας που μπορεί να δίνει η χρήση μάσκας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης πως ο πολίτης συστήνεται να έχει μαζί του αντισηπτικά μαντηλάκια, να τηρεί τις αποστάσεις, αλλά και τους κανόνες που απαιτούνται όταν βάζει ή βγάζει τη μάσκα. «Πρόκειται για ένα πρόσθετο μέτρο που σκοπεύει να προλάβει τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς ασθενείς ή και προσυμπτωματικούς» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος. Οι τελευταίοι, είναι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αλλά δεν έχουν ακόμη εμφανίσει συμπτώματα.

Συχνά, τα συμπτώματα του κορωνοϊού απαιτούν 3 με 5 ημέρες, από την στιγμή που το άτομο εκτέθηκε σε αυτόν, προκειμένου να εμφανιστούν. Το διάστημα αυτό μπορεί να αυξηθεί ακόμη και σε 14 ημέρες.