Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Νέα πρόκληση ξεφτίλα Τσίπρα αντί να δείξει σοβαρότητα στις συγκεντρώσεις των γιατρών


Ένας σοβαρός πολιτικός, που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες αυτής της χώρας που προσπαθούν να επιβιώσουν θα ανέβαζε ένα post που θα συνέτιζε και θα κατέκρινε τις συγκεντρώσεις από όπου και ένα προέρχονται γιατί κινδυνεύουν όλοι.

Επειδή όμως μιλάμε για έναν λαϊκιστή ακατάλληλο, τον Αλέξη Τσίπρα, είπε να κάνει άθλια αντιπολίτευση αποδεικνύοντας και πάλι πόσο ανεύθυνος είναι και επικίνδυνος για την χώρα.

Την αστυνομική παρουσία έξω από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα την ώρα της διαμαρτυρίας των γιατρών σχολίασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αντί να κατακρίνει την συγκέντρωση που δεν έπρεπε να γίνει για την ασφάλεια όλων.

Την ανάρτηση του κ. Τσίπρα συνόδευε και βίντεο από την στιγμή της έντασης που υπήρξε ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους γιατρούς για να δείξει πόσο ακατάλληλος είναι και λαϊκιστής.

Η προκλητική ανεύθυνη ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα:

«Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.

Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες».

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ.

Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι.

Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους».

-1:02
Πατήστε για να το παρακολουθήσετε στο Facebook
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F147242083388547%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>
Αντιγραφή
Μάθετε περισσότερα για την ενσωμάτωση βίντεο στο Facebook στον ιστότοπο για προγραμματιστές.
Κώδικας ενσωμάτωσης
Κοινοποίηση
Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.
Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες».
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό. 
...Δείτε περισσότερα


Έως τις 30 Ιουνίου η απόφαση για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά γιατρών και νοσηλευτών


Έως τις 30 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση για την ένταξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Σε έγγραφη απάντηση του σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μαξίμου Χαρακόπουλου, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει πως σε ότι αφορά στο αίτημα για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά «συστήνεται Επιτροπή με έργο τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ειδικότερα: α) τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους, β) τον προσδιορισμό της μεθοδολογίας, του τρόπου υπολογισμού του ύψους και των κατηγοριών του επιδόματος και γ) την υπαγωγή των ειδικοτήτων/κλάδων και χώρων εργασίας στα ανωτέρω κριτήρια, λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, υπόψη τα περιγράμματα θέσεων εργασίας».

Η Επιτροπή αυτή, συμπληρώνει, «οφείλει να ολοκληρώσει το έργο (...) και να υποβάλλει τελική γνωμοδότηση στους συναρμόδιους Υπουργούς έως 30.06.2020, στην οποία θα ληφθούν υπόψη και οι πρόσφατες εξελίξεις της κρίσης COVID 19, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται το επίδομα στις πραγματικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Στη συνέχεια και αφού ληφθεί υπόψη η γνωμοδότηση της Επιτροπής, θα εκδοθεί ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας με την οποία θα προσδιορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Αναφορικά με τις οφειλές των αναδρομικών στο ιατρικό προσωπικό, στην απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών αναφέρεται ότι «προβλέπεται η καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού, μεταξύ άλλων, προς τους Ιατρούς του ΕΣΥ που ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 13.11.2014 έως και 31.12.2016, σε εναρμόνιση προς την κρίση της υπ’ αριθμ. 431/2018 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ανωτέρω χρηματικό ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούτο να λάβει η εν λόγω κατηγορία προσωπικού με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.07.2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι της κατεβλήθησαν με βάση τις μισθολογικές διατάξεις του ν.4093/2012 (ΦΕΚ Α' 222)».

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναδείξει το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, η επαγγελματική επάρκεια του οποίου όπως και η αυταπάρνησή του στην επιτέλεση του λειτουργήματός του έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή, έως τώρα, αντιμετώπιση της κρίσης. Ως εκ τούτου, ορθώς η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των λειτουργών της υγείας, όπως το έκτακτο δώρο Πάσχα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι η αρχή σειράς ολοκληρωμένων παρεμβάσεων εκ μέρους της Πολιτείας, όπως η συμπερίληψη των νοσηλευτών και των διασωστών του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.


Πηγή : cnn.gr


Καθηγητής κάνει online μάθημα και από πίσω φαίνεται η γυμνή γυναίκα του



Όσον αφορά την εκπαίδευση λόγω του κορωνοιού τα πάντα γίνονται με online όπως και τα μαθήματα, τα οποία ωστόσο κρύβουν και μεγάλους κινδύνους να γίνει γκάφα ολκής..

Πρέπει όμως να διαχειριστής σωστά την online επικοινωνία γιατί θα την πάθεις όπως ο καθηγητής από την Αργεντινή. Ο Αργεντίνος έκανε ανέμελος το μάθημά του, ωστόσο πίσω στο πλάνο μπήκε η γυμνή του σύζυγος και έγινε χαμός από τους μαθητές του. 




Ρουμανία: Δέκα νεογνά θετικά στον ιό – Αρνητικές οι μητέρες



Θετικά στον κορωνοϊό είναι δέκα νεογνά στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία. Οι μητέρες των δέκα νεογνών υπεβλήθησαν σε εξετάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, όπως ανακοίνωσαν η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG) και το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ρουμανίας.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νέλου Τατάρου έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας της Τιμισοάρα να αρχίσει επιδημιολογική έρευνα και να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τις υπόλοιπες μητέρες και τα νεογέννητα που έχουν πάρει εξιτήριο από τη μαιευτική κλινική. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, θα υποβληθούν σε επιπλέον εξετάσεις, διότι ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.

Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 182 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 στη Ρουμανία και ότι το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, θα τεθεί σε καραντίνα.

Η Σουτσεάβα, πόλη των 100.000 κατοίκων, τέθηκε σε καραντίνα την περασμένη εβδομάδα, διότι σ’ αυτήν καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρουμανία. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης και αστυνομικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του στρατού, πραγματοποιούν ελέγχους για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου. Όσοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και σε νοσοκομεία εξαιρούνται από το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο παρανοϊκός Πολάκης ξαναχτύπησε ευρισκόμενος στον ακροαριστερό κόσμο του



Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο παρανοϊκός Πολάκης στον ακροαριστερό άθλιο καθεστωτικό κόσμο του.

Εχθές ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε νέα προσπάθεια εξαπάτησεις μοιράζοντας λεφτά με την τ΄σεπη του άλλου όπως έκανε και προεκλογικά το 2014. Το θέμα είναι τώρα δεν τσιμπάει κανένας και δεν πρ΄ποκειται να πέσει θύμα απάτης κανένας. Ο Πολάκης απο την άλλη θεώρησε ότι την απάτη που έστησαν θα έπρεπε να την μεταδώσουν όλα τα ΜΜΕ και αφού δεν το έκαναν, με μια ανάρτηση στο Facebook ο ξαναχτύπησε ακροαριστερά  στοχοποιώντας δημοσιογράφους και ΜΜΕ και αφήνοντας αιχμές και για συντρόφους. 

Ο Π. Πολάκης επιτίθεται κατά όλων Αναρτά τις φωτογραφίες δημοσιογράφων με χρήματα στο στόμα, θυμίζοντας την περίοδο που ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ στήριζε κινήσεις όπως η επικήρυξη δημοσιογράφων με τα ονοματεπώνυμα τους και κατηγορεί ως ανθρωπάκια τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τους χαρακτηρίζει "ξεφτιλισμένους" επειδή δεν αναπαρήγαγαν την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μετέδωσαν ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα για την οικονομία και αυτό ο Πολάκης δεν το αντέχει, ξεχνώντας την καθεστωτική νοοτροπία τους όταν κυβερνούσαν.

Ο Π. Πολάκης ασκεί κριτική και σε συντρόφους διότι όπως αναφέρει τους ενοχλούσαν η Ακριβοπούλου και ο Καψώχας ενώ τώρα δεν αντιδρούν. Με λίγα λόγια συγκρίνει τα φερέφωνα της ακροαριστερής προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους δημοσιογράφους και περιμένει να μην γελάσει και εξοργιστεί ο πολίτης που διαβάζει τα αίσχη του.

Μάλιστα λέει στην Κουμουνδούρου πως είναι ώρα να φτιαχτεί το δικό τους κανάλι Σημειώνει δε ότι αρκετά... αναβλήθηκε. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα κανάλι να αναπαράγει τις απάτες και την ακροαριστερή προπαγάνδα, γιατί πλέον κανένα κανάλι δεν τους πιστεύει και δεν στηρίζει την απάτη γιατί σέβεται και προστατεύει τους πολίτες.

app-facebook
Παυλος Πολακης
10 ώρες πριν
Καλά ,ο Ευαγγελατος ζει εποχές δεύτερου ΚΕΕΛΠΝΟ τώρα με τα 11 μυρια που τους μοίρασε το Μαξίμου και θεωρεί ΕΙΔΗΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ τις τρίχες του Πέτσα!!!(φωτό 1)
-ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ,φοβισμένα ανθρωπάκια της ΕΡΤ ,που σας πέταξε στο δρόμο ο Σαμαράς ,σας αποκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ ,που επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καλύπτατε τον αρχηγό της τότε αντιπολίτευσης το Μητσοτακη ακόμα και όταν καβάλαγε μπάλες με σανό ή ψαροκασέλες ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤ...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΕΡΤ-Δελτίο των 19:55 παρουσίασε τον Τσίπρα και τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε τον Πέτσα να τον κράξει.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κείμενο που λέει "Με μάσκες υψηλής προστασίας αξίας 11 εκατομμυρίων εξοπλίζει n κυβέρνηση το δημοσιογραφικό προσωπικό της χώρας 200"
1,2 χιλ.
75
172


Ελέγχεται και η Speedex για απαράδεκτες υπερχρεώσεις στις μεταφορές!



Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις εταιρείες ταχυμεταφορών, καθώς σήμερα, κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας SPEEDEX μετά από καταγγελίες για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες του κλάδου και αν διαπιστωθεί εναρμονισμένη πρακτική το θέμα θα παραπεμφθεί, για περαιτέρω έλεγχο, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στον χθεσινό έλεγχο που έγινε στην Γενική Ταχυδρομική δεν υπήρξαν επιβαρυντικά ευρήματα για την επιβολή προστίμου ενώ όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και όλες οι καταγγελίες ελέγχονται.


5 τόνοι τσικουδιάς θα δοθούν για φαρμακευτικό οινόπνευμα κατά του κορονοϊού



Τσικουδιά κατά Covid – 19 γιατί δεν μασάει με τίποτα! 

Οι ελλείψεις σε νοσοκομειακά υλικά εξαιτίας της πανδημίας είναι μεγάλες. Κάποια από τα κενά έρχεται να καλύψει η παραδοσιακή τσικουδιά από την οποία μπορεί να παραχθεί οινόπνευμα.

Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου να διαθέσει 4 – 5 τόνους από τσικουδιά.

Ο Σύλλογος απέστειλε επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, αποφάσισαν να διαθέσουν 4 με 5 τόνους από το παραδοσιακό ποτό, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραχθεί οινόπνευμα και άλλα υλικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως αντισηπτικά.

Οι αποσταγματοποιοί θα προχωρήσουν σε νέα απόσταξη προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό και να έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών, χωρίς να πρέπει να υποστούν προηγουμένως άλλη επεξεργασία.


με πληροφορίες απο το  ekriti.gr


Αύξηση ληστειών σε σπίτια με θύματα ηλικιωμένους παρά την μείωση της εγκληματικότητας


Μικρή αύξηση ληστειών σε σπίτια, σχεδόν μία την ημέρα, παρατηρήθηκε τον Μάρτιο, μήνα περιοριστικών μέτρων διασποράς του κορωνοϊού, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, σε όλη την Αττική.

Στους άλλους εγκληματικούς δείκτες ανά αδίκημα το ίδιο συγκρινόμενο χρονικό διάστημα διαπιστώνονται 23 λιγότερες ληστείες, 3 λιγότερες ληστείες του «δρόμου», 8 λιγότερες αρπαγές τσαντών, 235 λιγότερες διαρρήξεις σπιτιών, 277 λιγότερες διαρρήξεις οχημάτων, 166 λιγότερες κλοπές οχημάτων, 92 λιγότερες διαρρήξεις καταστημάτων, 181 λιγότερες κλοπές μέσα από μέσα μαζικής μεταφοράς, 59 λιγότερες αρπαγές τσαντών, αλλά 9 περισσότερες ληστείες μέσα σε σπίτια με θύματα κυρίως ηλικιωμένους!

Ο κορωνοϊός φαίνεται να έγινε… εμβόλιο και μείωσε τα… αντισώματα κάθε είδους εγκληματικότητας σε ποσοστό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 25%-30%. Εκτός από τον περιορισμό μετακίνησης πολιτών περιόρισε σημαντικά και τη μετακίνηση ληστών, διαρρηκτών και κάθε λογής κακοποιών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ανησυχούν μήπως, όπως ενδεχομένως οι περιορισμένοι πολίτες βγουν μαζικά από τα σπίτια τους μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, γίνει το ίδιο με τους πρωταγωνιστές συμμοριών, αυξάνοντας ραγδαία τους εγκληματικούς δείκτες. Γι’ αυτό τον λόγο έχει ζητηθεί από τους επικεφαλής τμημάτων ασφαλείας και αστυνομικών τμημάτων να καταστρώσουν ειδικά σχέδια αντιμετώπισης.

Τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναλύοντας τα στοιχεία εγκληματικότητας σε όλη την Αττική, το κρίσιμο χρονικό διάστημα λήψης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης των πολιτών και απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων, διαπίστωσαν ότι οι εγκληματικές πράξεις είχαν σημαντική κάμψη, από την οποία δεν πρέπει να ξεγελαστούν αλλά να σχεδιάσουν τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων την επόμενη μέρα.
Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα ληστειών του «δρόμου», οι οποίες τον Φεβρουάριο ήταν 56 και τον Μάρτιο 53, σε καταστήματα, 19 και 16 αντίστοιχα, σε περίπτερα 7 και 5. Μερική αύξηση παρατηρήθηκε στις ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων, όπου τον Φεβρουάριο είχαν καταγραφεί 6 και τον Μάρτιο 9, σε σούπερ μάρκετ 5 και 7 αντίστοιχα, ενώ κάτι παρόμοιο σημειώθηκε στις ληστείες σε σπίτια, όπου τον Φεβρουάριο είχαν σημειωθεί 29 και τον Μάρτιο 38.

Σε κάθε εγκληματική υποκατηγορία των κλοπών-διαρρήξεων παρατηρήθηκε σημαντική μείωση, συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Τον Φεβρουάριο σημειώνονταν κατά μέσο όρο 30 διαρρήξεις σπιτιών την ημέρα, ενώ αντίστοιχα τον Μάρτιο ο μέσος όρος ήταν 20. Τον 2ο μήνα του 2020 ο μέσος όρος των διαρρήξεων αυτοκινήτων ήταν 34 την ημέρα και τον 3ο μήνα 22 διαρρήξεις την ημέρα.

Σε όλη την επικράτεια, από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου 2020, καταγράφηκαν 24 ληστείες σε σπίτια, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 14,29%, από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Το συγκεκριμένο δεκαπενθήμερο σημειώθηκαν 16 ληστείες του δρόμου, περίπου 70% λιγότερες από το 2019, ενώ οι ληστείες σε μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα εμφανίζουν μείωση… 900%!

Σε ποσοστά που κυμαίνονται από 14% έως 76% είναι μειωμένες οι κλοπές-διαρρήξεις. Συγκεκριμένα από οικίες -65,33%, από καταστήματα -13,71%, από αυτοκίνητα -42,92%, από μέσα μαζικής μεταφοράς -72,12%, τσάντες -76,16%, ενώ οι μικροκλοπές σε δημόσιο χώρο παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 64,66%.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μήνυμα του Πρωθυπουργού στους Ομογενείς των ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του COVID-19


Συμπατριώτες μου στην Αμερική,

Η Ελλάδα μπαίνει ήδη στον δεύτερο μήνα των έκτακτων μέτρων που μας επέβαλε η πανδημία. Μαζί με την παράνομη εισβολή μεταναστών στα σύνορα μας, δεχτήκαμε και την επίθεση αυτού του αόρατου εχθρού κατά της υγείας. Την πρώτη μάχη, την κερδίσαμε. Ενώ τη δεύτερη, την κερδίζουμε καθημερινά. Με γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις της κυβέρνησης. Με κινητοποίηση του κράτους. Και με υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών σε πόλεις και χωριά.
Τούτες τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μου είναι και στους αδελφούς μας πέρα από τα σύνορα. Στους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται -και ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών, και της Νέας Υόρκης, που μετρούν πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες από τον Covid-19. Η Μητέρα πατρίδα είναι κοντά τους!

Η εμπειρία από την χώρα μας δείχνει πως η ψυχραιμία και η αλληλεγγύη φέρνουν αποτέλεσμα. Ας μείνετε, λοιπόν, σπίτι, φροντίζοντας την προσωπική σας υγιεινή και τους πιο ευάλωτους. Και στοιχηθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Πρεσβεία και τα προξενεία μας θα είναι πάντα ανοιχτά για σας. Και οι ομογενειακές οργανώσεις με την Εκκλησία μας αποτελούν ένα σταθερό δίκτυο προσφοράς και αλληλοβοήθειας.

Ταξιδέψτε, τέλος, νοερά, για να πάρετε κουράγιο από την πατρίδα, μειώνοντας έτσι την απόσταση ανάμεσά μας: Επικοινωνήστε με συγγενείς. Παρακολουθήστε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο ελληνικά προγράμματα. Γνωρίστε την νέα πλατφόρμα μας www.greecefromhome.com. Δοκιμάστε μαθήματα ελληνικών. Και με τις αναμνήσεις απ’ τα ταξίδια σας εδώ, βάλτε χρώμα στο γκρίζο που πρόσκαιρα μάς πολιορκεί.

Συμπατριώτες μου,

Οι παππούδες και οι γονείς σας ξεκίνησαν από μία μικρή χώρα δίχως μέσα, αλλά με αστείρευτη δύναμη και επινοητικότητα. Στέριωσαν και πέτυχαν στις νέες πατρίδες, κατανικώντας κάθε δυσκολία. Έτσι και εμείς, τώρα, θα τα καταφέρουμε.
Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, σύντομα η περιπέτεια της πανδημίας θα περάσει. Κι εκείνη η στιγμή πρέπει να μας βρει υγιείς και με το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Για να ξαναβρεθούμε, ενωμένοι και δυνατοί, το καλοκαίρι, στην πατρίδα.

Η Ελλάδα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της. Και αυτά, όπου κι αν ζουν, έχουν πάντα ανάγκη τον λαμπρό της ήλιο και τις γαλανές της θάλασσες.

Εύχομαι υγεία και κουράγιο σε όλους,

Και με το καλό να ανταμώσουμε!


Στους 81 οι νεκροί από κορωνοϊό



Τους 81 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς έφυγε από τη ζωή εκτός απο τον  42χρονο από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και μια 84χρονη που νοσηλευόταν στην Αθήνα στον «Ευαγγελισμό».


Ανεύθυνοι γιατροί - νοσηλευτές έκαναν συγκέντρωση μέσω κορωνοϊού στον Ευαγγελισμό με συντονιστή το ΚΚΕ



Ανεύθυνη κίνηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ την οποία δυστυχώς ακολούθησαν και γιατροί που υποτίθεται είναι σοβαροί και γνώστες των συνεπειών.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και γιατροί - νοσηλευτές στον Ευαγγελισμό κατευθυνόμενοι από το ΠΑΜΕ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όπου αλλού δεν έχουν μυαλό, έκαναν εν μέσω κορωνοϊού συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι ενοχλήθηκαν μάλιστα χωρίς να ντρέπονται όταν εμφανίσθηκε η αστυνομία γιατί απαγορεύεται η συνάθροιση πάνω από 10 άτομα. Μάλιστα αντί να μαζευτούν προκάλεσαν μικρή ένταση.

Τέτοιος ώρες και στιγμές δεν υπάρχει συνδικαλισμός και όσοι ενεργούν ανεύθυνα κάνοντας κακό είναι ντροπή τους απλά.





Στους 80 οι νεκροί θύμα 42χρονος άνδρας από την Χαλκιδική



Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης άφησε ο 42χρονος από τη Χαλκιδική, ο οποίος νόσησε από τον κορωνοϊό.

Με τον θάνατο του 42χρονου, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 80.


«Τρέχα γύρευε» και να είχαμε να λέγαμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ





Όποιος αναλώθηκε να ακούσει το "πρόγραμμα" του ΣΥΡΙΖΑ τζάμπα κόπος!! Όπως το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης"; Μία από τα ίδια και το "πρόγραμμα" για την πανδημία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει αποδείξει μοιράζει λεφτά και κάνει πράγματα στα χαρτιά όταν δεν είναι κυβέρνηση με σκοπό να εξαπατήσει! Τώρα που τους ξέρει ο κόσμος δεν πέφτει στην απάτη που του στήνει ο Αλέξης Τσίπρας όσο και να προσπαθήσει.

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς. Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ξεχνούν να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ», συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάιο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε. Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα», καταλήγει τη δήλωσή του ο κ. Πέτσας.


Σταϊκούρας: Μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές




Την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τη μείωση του ενοικίου, και στις επιχειρήσεις που πλήττονται μεν από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση.

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, προανήγγειλε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην περίπτωση αυτή, και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μειωθεί κατά 40% το ενοίκιο που καταβάλλουν για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση, επίσης κατά 40%, για την πρώτη κατοικία τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νεκροί από τον κοροναϊό 15 ηλικιωμένοι σε γηροκομείο της Πορτογαλίας



15 ηλικιωμένοι πέθαναν εξαιτίας του κοροναϊού σε γηροκομείο στην Αβάιρου της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης αυτής, ο Ριμπάου Εστέβες.

Πρόκειται για το χειρότερο συμβάν του είδους στη χώρα της Ιβηρικής αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας εκεί.

Ο Εστέβες αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας LUSA ότι άλλοι 77 τρόφιμοι και 22 μέλη του προσωπικού του γηροκομείου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας ότι λήφθηκαν προληπτικά μέτρα, ιδίως η μεταφορά των φορέων του SARS-CoV-2 σε χώρο απομόνωσης.

Ο Εστέβες επέρριψε ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η πόλη του δεν έχει λάβει αναλώσιμα, ούτε διαγνωστικά τεστ από τις υγειονομικές αρχές. Ο δήμαρχος επέμεινε ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν εξετάσεις σε άλλα γηροκομεία στην Αβάιρου.

Η Πορτογαλία κατέγραφε ως χθες Δευτέρα 11.739 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό και θρηνούσε 311 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19.

Δεκάδες γηροκομεία στην Πορτογαλία έχουν καταγράψει κρούσματα μεταξύ των τροφίμων και του προσωπικού και θανάτους, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας απαγορεύθηκαν στη χώρα αφότου η Λισαβόνα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη 18η Μαρτίου, μέτρο που παρατάθηκε την περασμένη Πέμπτη για 15 ημέρες.

Οι υγειονομικές αρχές προέτρεψαν τα γηροκομεία να καταρτίσουν δικά τους σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.




Δέν βοηθάει η Γερμανία την Ευρώπη εκ νέου απόρριψη των εισηγήσεων για «κορωνο-ομόλογα»


Tις εισηγήσεις για έκδοση κορωνο-ομολόγων απέρριψε για μία ακόμη φορά η γερμανική κυβέρνηση, παραπέμποντας εκ νέου στα ήδη γνωστά ευρωπαϊκά εργαλεία και επισημαίνοντας ότι χρειάζονται «άμεσες» λύσεις, οι οποίες δεν απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες, όπως π.χ. η έγκριση από εθνικά κοινοβούλια.

«Χρειαζόμαστε συνολικά ένα συνετό σχέδιο, όχι μόνο για τα μέλη της Ευρωζώνης, αλλά για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι «αυτό που συζητούμε είναι τρία βήματα που βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο και βεβαίως μια προοπτική προς το μέλλον». Τα βήματα που συζητούνται τώρα, σύμφωνα με τον κ. Σολτς είναι:

- Η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπου η συζήτηση γίνεται προκειμένου να βρούμε τρόπους να φέρουμε και τις άλλες χώρες σε θέση να κάνουν αυτό που κάνει τώρα η Γερμανία, δηλαδή την διευκόλυνση δανεισμού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω της κοινής εγγυητικής δύναμης που στηρίζει την ΕΤΕπ.

- Η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, δημιουργήθηκε ακριβώς για μια κατάσταση όπως η σημερινή. «Πρέπει να εξελίξουμε περαιτέρω αυτό το εργαλείο ώστε να είναι κομμένο και ραμμένο για την συγκεκριμένη κρίση. Να δώσουμε στα κράτη- μέλη του ευρώ την δυνατότητα να ζητήσουν δάνεια έως 2% του ΑΕΠ τους, μέσω του ΕΜΣ. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σολτς και διευκρίνισε ότι αυτή η πιστωτική γραμμή «θα είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να μην γίνει ό,τι έγινε πριν από 10 χρόνια, με επιτρόπους, με τρόικα κοκ, αλλά θα εστιάσουμε πολύ συγκεκριμένα στο να διατυπωθούν έτσι οι όροι ώστε οι πόροι να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της πανδημίας, για την προστασία της υγείας των πολιτών και για την αναζωογόνηση της οικονομίας». Το καλό με αυτό το πρόγραμμα, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, είναι ότι είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με τις άλλες δυνατότητες δράσης του ευρωσυστήματος, π.χ. της ΕΚΤ και για αυτό καθίσταται σαφές ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε από κοινού ότι όλες οι χώρες θα έχουν την δυνατότητα να εγγυηθούν την χρηματοδότηση αυτών των σχεδίων, χωρίς να αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

- Η εφαρμογή του προγράμματος SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία θα στηριχθεί η εργασία περιορισμένου χρόνου, με τον διαφορετικό τρόπο που μπορεί να εφαρμόζεται σε κάθε χώρα. «Θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης δανείων, στα οποία θα είμαστε και εμείς εγγυητές», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς και επισήμανε ότι αν προστεθούν όλα τα ποσά, το σύνολο είναι πολύ μεγάλο.

Ο κ. Σολτς κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι αύριο το βράδυ οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν καταλήξει σε μια κοινή απόφαση. «Τι χρειαζόμαστε ακόμη, από τη δική μου σκοπιά; Μια προοπτική, διότι τώρα είμαστε ακόμη απασχολημένοι με το να οργανώσουμε το lockdown, αλλά κάποια στιγμή θα ξεκινήσει βήμα βήμα και η συζήτηση και οι αποφάσεις για την σταδιακή επανεκκίνηση επαφών και οικονομικών συναλλαγών. Και εάν καταφέρουμε να συνεχιίσουμε να εγγυόμαστε την ασφάλεια της υγείας και να κρατάμε υπό έλεγχο τους ρυθμούς εξάπλωσης του κορονοϊού, τότε βεβαίως τίθεται το ερώτημα πώς θα ανοικοδομήσουμε και πάλι την Ευρώπη. Κι εκεί νομίζω μπορεί κανείς να μιλήσει για ένα πρόγραμμα ανάκαμψης ή κάτι παρόμοιο και εκεί θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, σε πνεύμα αλληλεγγύης», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οκονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, αναφερόμενος στο θέμα των «κοροωνο-ομολόγων», υπενθύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε κάνει λόγο για μια «συζήτηση φάντασμα» μιας ιδέας που επανήλθε τώρα με άλλο όνομα και εξέφρασε την ανακούφισή του, καθώς, όπως είπε, διαπίστωσε ευρεία στήριξη των θέσεών του στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη είναι αυτονόητη (…) Θέλουμε να καταστεί εφικτό να σταθούν όλες οι χώρες και πάλι στα πόδια τους, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση με κοινωνικό και οικονομικό κόστος που μπορούμε να αναλάβουμε, αλλά δεν επιτρέπεται αυτό να οδηγήσει στο να τεθεί σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα η ίδια η φερεγγυότητα των κρατών και η σταθερότητα συνολικά του ευρώ. Αυτό πάντα αποτελούσε οδηγό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.



ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή


1.150 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ



Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 10.000 , οι ΗΠΑ κατέγραψαν επιπλέον 1.150 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Δευτέρας.

Η χώρα έχει επισήμως πάνω από 366.000 κρούσματα μόλυνσης (αυξήθηκαν κατά σχεδόν 30.000 το προηγούμενο 24ωρο) και θρηνεί 10.783 θύματα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ιδρύματος, που ανανεώνεται συνεχώς.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια COVID-19 αυξάνεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες κατά 1.000 και πλέον νεκρούς κάθε εικοσιτετράωρο.


Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον



Στην εντατική μεταφέρθηκε αργά το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

O Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε την Κυριακή στο St Thomas' Hospital, στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα».

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί. Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν»,