Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Θετικός σε κορωνοϊό συγγενής μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου στη Δάφνη



Θετικό δείγμα κορωνοϊού και στη Δάφνη Αττικής όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο συγκεκριμένος δήμος :  «Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα  κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».


Εννοείται ότι πρέπει να γίνει έρευνα για τους "φοιτητές" που προπηλάκισαν καθηγητή στο ΑΠΘ


Θύμα προπηλακισμού και ομηρίας κατήγγειλε ότι έπεσε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Γούναρης ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, εντός του Πανεπιστημίου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τον ίδιο τον καθηγητή μέσω της σελίδας του στο facebook, όπου περιγράφει ένα σκηνικό με μια ομάδα εξαγριωμένων τραμπούκων ατόμων, πιθανότατα "φοιτητών" μπορεί και κακοποιών, που έκατσαν πάνω στο όχημα και δεν του επέτρεπαν να ξεκινήσει.


«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αλλά τα παραβατικά στοιχεία συνεχίζουν να δρουν στο ΑΠΘ ανεξέλεγκτα.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για το περιστατικό.


Ρε τι έχετε μαζέψει στην βουλή; Ο Βελόπουλος πουλάει αλοιφή κατά του κορονοϊου


Άφωνη η κοινή γνώμη και όλοι εμείς!! Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος βρήκε λύση και για τον κοροναϊό όπως και ο Ερντογάν με την μαρμελάδα. 

Όπως αναφέρει στο σχετικό βίντεο ο Κυριάκος Βελόπουλος;«Ο κοροναϊός είναι ένα θέμα. Με την Βυζαντινόν, αποτρέπετε κάθε μικρόβια από τα χέρια σας. Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ. Μετά κάνετε 17 χειραψίες. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών. Ούτε να φοβάσαι τον κορωναϊό. Ούτε τίποτα. Έχει από τα λίγα βότανα που είναι δυσεύρετα. Ούτε κορωναϊό, ούτε να φοβάστε ιώσεις, ούτε να φοβάστε τίποτα».

«Δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από αυτό εδώ. Αντιβακτυριακό για κορωναϊούς και λοιπά και δε φοβάσαι τίποτα», προσθέτει για να ενισχύσει αυτό που λέει και να τσιμπήσουν τα κορόιδα.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από το 31ο λεπτό και μετά και περαστικά μας :





Έλληνας και φέτος ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ



Για άλλη μία χρονιά – και δεύτερη συνεχόμενη – ένας Έλληνας πιλότος ανακηρύχθηκε από το σύνολο των συναδέλφων του που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο αεροπορικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ TLP, ως ο «καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ» κάτι που έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας πολυήμερης εκπαιδεύσεως.

Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Α.Α. (τα πλήρη στοιχεία του δεν τα γνωστοποιεί η ίδια η Πολεμική Αεροπορία) της ιστορικής 340 Μοίρας «Αλεπού» της 115 Πτέρυγος Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας, ο οποίος έτσι προσθέτει άλλον έναν κρίκο στις πολυάριθμες διακρίσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Έλληνας πιλότος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του πιλότους από τα συμμετέχοντα στην άσκηση κράτη-μέλη, ως ο κορυφαίος πιλότος του Σχολείου του και πιο συγκεκριμένα ως ο “Best Warrior”, δηλαδή ως ο «Καλύτερος Πολεμιστής» δηλαδή ο επικεφαλής που θα ήθελαν οι ίδιοι να τους οδηγήσει στη μάχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη 13 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, η 340 και η 343 Μοίρα της 115 ΠΜ από την Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετείχαν στην «1 η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος» για το έτος 2020 του «Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας» (“Tactical Leadership Programme”/TLP), στην
Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν από την 115 ΠΜ 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+, και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

«Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι Μοίρες ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με την αποστολή τους τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ» σημειώνεται από το ΓΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό αποκαλείται και «ΝΑΤΟϊκό Top Gun» καθώς σε αυτό πιλότοι, τεχνικοί και κάθε είδους μαχητικά αεροσκάφη από τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας δοκιμάζονται για πολλές ημέρες στα όριά τους και κάτω από – σχεδόν – πολεμικές συνθήκες πιέσεως και επιχειρήσεων.







Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 
Πηγή : lawandorder.gr


Ξεπουλάνε τα προφυλακτικά παγκοσμίως



Δεν υπάρχουν προφυλακτικά από τα ράφια, τα πήραν όλα οι καταναλωτές σε όλο τον πλανήτη από τον φόβο του κορονοϊού.

Οι πολίτες σε πολλές χώρες του πλανήτη φοράνε τα προφυλακτικά στα δάχτυλά τους ώστε να αποφεύγουν την άμεση επαφή με μολυσμένες επιφάνειες όπως να κτυπήσουν ένα κουδούνι σε σπίτι η πολυκατοικία.



Φωτογραφίες που ανεβάζουν χρήστες των social media απεικονίζουν τα άδεια από προφυλακτικά ράφια στα σουπερμάρκετ.



Σύμφωνα με πληροφορίες μία ανάρτηση ενθάρρυνε τον κόσμο να αγοράσει προφυλακτικά για να τα βάλει στα δάχτυλά του και να αποφύγει τον κορονοϊό όταν πατά τα κουμπιά στα ασανσέρ ή αγγίζει κοινής χρήσης επιφάνειες.




«Χαστούκι» στην Τουρκία και μήνυμα πλήρους αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τους ΥΠΕΞ της ΕΕ


Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα πλήρους αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ισχυρή απόρριψη της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, έδωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε σήμερα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη σοβαρή της ανησυχία για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και απορρίπτει κατηγορηματικά την χρήση της μεταναστευτικής πίεσης από πλευράς της Τουρκίας για πολιτικούς σκοπούς», σημειώνεται στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται, η «ΕΕ και τα κράτη μέλη της παραμένουν αποφασισμένα να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Οι παράνομες διαβάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές». Προσθέτει δε, πως η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με το κοινοτικό και το διεθνές δίκαιο και τονίζει πως οι μετανάστες δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να επιχειρούν παράνομες διαβάσεις δια ξηράς ή θαλάσσης.

«Το Συμβούλιο καλεί την τουρκική κυβέρνηση και όλους τους επιτόπιους φορείς και οργανισμούς να αναμεταδώσουν αυτό το μήνυμα και να καταπολεμήσουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών», υπογραμμίζει η κοινή δήλωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επαναλαμβάνουν ακόμη την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, καθώς και προς τη Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη μέλη, τα οποία ενδέχεται να επηρεαστούν κατά τον ίδιο τρόπο. Σημειώνουν ακόμη, πως η στήριξη συμπεριλαμβάνει και τις προσπάθειες για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ενώ η στενή συνεργασία στο θέμα αυτό θα συνεχιστεί και με τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων.

«Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι αναμένει από την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις της κοινής δήλωσης του 2016 που αφορά όλα τα κράτη μέλη», σημειώνει η κοινή δήλωση, κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά και στην Κύπρο που δέχεται ιδιαίτερα αυξημένες ροές. «Τόσο η ΕΕ όσο και η Τουρκία μπορούν να επωφεληθούν από τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και της δέσμευσης».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, η κοινή δήλωση αναφέρει, ότι η συνεχιζόμενη επίθεση του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δημιουργεί ανείπωτο ανθρώπινο πόνο και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από την έναρξη της συριακής σύγκρουσης.

Οι ΥΠΕΞ απευθύνουν έκκληση για επείγουσα αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια ζωών και αναγνωρίζουν επίσης την πίεση που δέχεται η Τουρκία.

Το Συμβούλιο ακόμη λαμβάνει υπ’ όψιν του το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας και επαναλαμβάνει, με τον πιο ισχυρό τρόπο, την έκκλησή του προς όλα τα μέρη να διατηρήσουν μια άμεση εκεχειρία, να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών, τόσο από ξηράς όσο και από αέρος και να επιτρέψουν την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την διεθνή κοινότητα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,9% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2019


Ανάπτυξη της τάξης του 1,9% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το 2019, με το ΑΕΠ να ανέρχεται σε 194,4 δισ. ευρώ, από 190,8 δισ. ευρώ το 2018.

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προέβλεψε ανάπτυξη κατά 2,4% τον προηγούμενο χρόνο, ενώ η Κομισιόν στις χειμερινές της εκτιμήσεις βασίζεται σε ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ κατά 2,2%. Αυτό που μένει να φανεί είναι οι επιπτώσεις του κοροναϊού στην αγορά.

Από τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι σε όρους όγκου, η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 1,1%, με τη γενική κυβέρνηση να δίνει τον ρυθμό (+2,1%) και τα νοικοκυριά να ακολουθούν με σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό αύξησης στην κατανάλωση, κατά μόλις 0,8%.

Σε ετήσια βάση, προκύπτει επίσης οριακή αύξηση (0,7%) στον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου, ενώ οι εξαγωγές έτρεξαν με ρυθμό 4,8% και οι εισαγωγές με 2,5%.

Τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ
Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ, στην άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,9% πέρυσι, συνέβαλαν τα εξής:

*Η αύξηση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,1% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 0,8% και της γενικής κυβέρνησης 2,1%).

*Η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων (ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου) κατά 0,7%.

*Η αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,8% και η αύξηση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 2,5%.

Μεταξύ δ’ τριμήνου 2019 και δ’ τριμήνου 2018 (αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%), καταγράφηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα εξής:

*Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση 1,3% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 1,8% και της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε 1,4%).

*Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν 14,4%.

*Αύξηση 1% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν 1,1%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν 2,3%).

*Μείωση 0,3% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν 2,8% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν 11,2%).

Για την τριμηνιαία σύγκριση (δ’ τρίμηνο 2019 προς γ΄τρίμηνο 2019) και τη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7%, καταγράφηκαν τα ακόλουθα:

*Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε 0,4% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 0,7% και εκείνη της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε 0,1%).

*Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν 6,7%.

*Μείωση 3,5% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν 4,3%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν 5%).

*Μείωση 5% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν 6,3%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν 0,9%).


Πηγή : in.gr


Ερντογάν και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα



Εντός έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ανθελληνικές κραυγές των στελεχών του, που έχουν κάνει σημαία τα fake news των Τούρκων καθώς και την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και των Ελληνικών δυνάμεων που υπερασπίζονται τα σύνορα μας.

Απέναντι έχουμε τον Ερντογάν που είπε : Δεν θέλω να συναντηθώ με τον Κυρ. Μητσοτάκη γιατί οι Ελληνες σκότωσαν πρόσφυγες

Ο προκλητικός  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, ανέφερε πως «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσεγγισή τους είναι βίαιη».

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μη ανθρωπιστικής στάσης της Ελλάδας.

«Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δύο θάνατοι στα σύνορα.

Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται πλήρως με την προπαγάνδα τους καθεστωτικού Τούρκου!! ΑΙΣΧΟΣ!!




Προκλήσεων κατά των Ελλήνων συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ! Σειρά πήρε ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ



Η ακροαριστερά σε πλήρη ανθελληνική παράκρουση προσβάλουν τους Έλληνες και την Ελλάδα υιοθετώντας την προπαγάνδα της Τουρκίας χωρίς ίχνος ευθύνης και ντροπής.

Μετά τις ανθελληνικές κραυγές στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σειρά πήρε και ο  Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για να προκαλέσει τον Ελληνικό λαό στηριζόμενος στην προπαγάνδα της Τουρκίας και στα fake news.

Η ακροαριστερή ανακοίνωση πρόκληση :

«Το 1922 οι πολιτικοί πρόγονοι του Μητσοτάκη του Βορίδη και του Γεωργιάδη, χαρακτήριζαν τους Μικρασιάτες χριστιανούς πρόσφυγες σαν απειλή για την ασφάλεια της χώρας και τους αποκαλούσαν Τουρκόσπορους και Αφγανούς», σημειώνει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «την ίδια στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, εναρμονισμένοι ακροδεξιοί τραμπούκοι ξυλοκοπούσαν πρόσφυγες και γυναικόπαιδα, κατέστρεφαν και έκαιγαν τα χαρτόκουτα και τις σκηνές που εκείνοι χρησιμοποιούσαν για κατάλυμα». 

«Τον Μάρτιο του 2020, πράγματι η χώρα και ο λαός μας δέχεται επίθεση και την ασύμμετρη απειλή μια νέας εισβολής. Δεχόμαστε εισβολή όχι από τους πρόσφυγες αλλά από την ακροδεξιά και το φασισμό. Οι ακροδεξιές δοξασίες και η ρητορική του μίσους και του ρατσισμού, μετουσιώνονται σε πράξεις βίας απειλώντας ανθρώπινες ζωές, την ίδια τη δημοκρατία», υπογραμμίζει ο ίδιος τομέας προσθέτοτνας ότι «ιδεοληπτικοί, επικίνδυνοι ντόπιοι και ξένοι νεοναζί κάνουν πάρτι στον Έβρο και στα νησιά». 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «εθελοντές πολιτοφύλακες, «αγρότες», και «κυνηγοί», πυροβολούν, συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους παραδίδουν στις αρχές. Ομαδικές καταδίκες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ανθρώπων που ενώ ζητούν άσυλο οδηγούνται σε φυλακές, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου».

«Η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται», υπογραμμίζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «στα νησιά εκτεταμένα πογκρόμ κατά των προσφύγων, αλλά και αλληλέγγυων, εθελοντών και εργαζόμενων σε ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς. Έλληνες αλλά και ξένοι πολίτες κινδυνεύουν. Αποθήκες αλληλεγγύης,  αυτοκίνητα, κατοικίες πυρπολούνται».

«Η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι νόμοι που τα κατοχυρώνουν καταλύονται. Η δικαιοσύνη ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χειροκροτούμενη από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι πριμοδοτεί μέρες και νύχτες κρυστάλλων. Το κατεστημένο της ΕΕ και οι μεγάλες δυνάμεις, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί» σχολιάζεται στην ίιδα ανακοίνωση». 

Τέλος υπογραμμίζεται ότι «τώρα είναι η ώρα να στηθούν οδοφράγματα αλληλεγγύης. Να ορθωθούν κυματοθραύστες ενάντια στα απειλητικά κύματα του φασισμού. Ο τομέας Δικαιωμάτων και το τμήμα Προσφυγικής - Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε όλες τις σημερινές και καθημερινές διαδηλώσεις, δράσεις, πρωτοβουλίες. Σήμερα στις 18.30 στα Προπύλαια. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο παντού».



Νέες ανθελληνικές κραυγές από Συριζαίους Βαρεμένος - Πούλου



Μετά τον ΣΚΑΙ ο προκλητικός ανθέλληνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος πήγε να προκαλέσει και στον ΑΝΤ1 βγάζοντας τα ανθελληνικά του ακροαριστερά απωθημένα.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν καλεσμένος ο ανθέλληνας Βαρεμένος με τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη που ο τελευταίος σχολίασε την ξεφτίλα Βαρεμένου εχθές στον ΣΚΑΙ που ντράπηκε όλη η Ελλάδα.  Αναφερόμαστε στην πολυσυζητημένη δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου για τους κατοίκους του Έβρου, «που βγήκαν με τις καραμπίνες να προστατέψουν τις βίλες τους», καθώς και o όρος «τυχοδιωκτισμός» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της εκπομπής για την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί στα σύνορα.

«Με την τακτική αυτή οδηγούν τη χώρα σε εθνική ήττα», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος συνεχίζοντας να προκαλεί, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, να τον αποκαλέσει «ντροπή της χώρας και του Κοινοβουλίου» και τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί την προπαγάνδα του Ερντογάν.

«Βλέπουμε έναν πολιτικό –βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου– να υιοθετεί προπαγάνδα του Ερντογάν, αυτό λέγεται ντροπή, είστε η ντροπή της χώρας», αντέδρασε σε αυστηρό ύφος ο Κυρανάκης.

Μην έχοντας αίσθηση των όσων έχει πεί ο προκλητικός ανθέλληνας Βαρεμένος απάντησε στον Κυρανάκη λέγοντας «Δεν απαντώ σε αυτή την κινούμενη αθλιότητα δίπλα μου».

«Να αποχωρήσετε, κύριε Βαρεμένε, να αποχωρήσετε από την εκπομπή και από την πολιτική», του είπε τότε ο κ. Κυρανάκης.

Για να δικαιολογήσει τις αθλιότητες του ο Βαρεμένος ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο για δική του δήλωση, αλλά για μεταφορά λεγομένων του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη (σ.σ. ο οποίος είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση του διακεκριμένου εκδότη, Γιάννη Λασκαράκη).

Για να συνεχίσει ο Κυρανάκης λέγοντας «Ο άνθρωπος είναι η ξεφτίλα του Κοινοβουλίου, είναι η ντροπή της χώρας, κάνει κακό στα εθνικά συμφέροντα, έχουμε τον Βαρεμένο να λέει τυχοδιώκτη την Ελλάδα».



Μετά τον ανθέλληνα προκλητικό Βαρεμένο ακολούθησε η απίστευτη ανθελληνική προκλητική δήλωση που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

Η βουλευτής Βοιωτίας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο KONTRA προτρέπει τους πολίτες “να μην παρέχουν υλική βοήθεια στους στρατιώτες και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο”.

O λόγος, όπως χαρακτηριστικά είπε είναι πως έτσι “ξυπνάει το φίδι του εθνικισμού”.

Η κα. Πούλου, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται “για μία εθνικιστική κίνηση” που είναι εξάλλου εκ του περισσού, καθώς όπως υπογράμμισε “το κράτος είναι σε θέση να παράσχει τα απαραίτητα”.

Και κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους διαγράφει και δεν τους ξεφτιλίζει γιατί απλά κινούνται στις ανθελληνικές ακροαριστερές θέσεις του κόμματος.




Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων Α21



Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ)

Ειδικότερα, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για υποβολή αιτήσεων για το έτος 2020 από σήμερα Παρασκευή 06-03-2020.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει την εφετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) -idika.gr- ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Για τη χορήγηση της δόσης του Α΄ διμήνου 2020 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018.

Η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, όπως έχει πλέον καθιερωθεί για την καταβολή των επιδομάτων, για όσους υποβάλλουν νέα αίτηση. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή, μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία που θα κλείσει η πλατφόρμα με νεότερη ανακοίνωση.

Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2020 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται, μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2021 και τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά με την πρώτη πληρωμή που θα γίνεται, μετά την έγκριση της αίτησης.

Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου της αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην υποβολή της αίτησης Α21, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Οι ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας που καταχωρούνται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21), πρέπει να είναι έγκυροι.
Οι φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ και λοιπών σχολών δημοσίου πρέπει να έχουν φοιτητικές ταυτότητες (πάσο) σε ισχύ.
Οι φοιτητές που μετεγράφηκαν εντός του 2020, πρέπει να έχουν επιπλέον διαθέσιμο τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσου) που είχαν, πριν από τη μεταγραφή τους. Σε περίπτωση που αυτός δεν είναι διαθέσιμος, θα κληθούν να επισυνάψουν ηλεκτρονικά στο Α21 βεβαίωση πρώτης εγγραφής.
Οι αλλοδαποί πολίτες ή ομογενείς που διαθέτουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, πρέπει να έχουν, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης Α21, άδειες διαμονής στην Ελλάδα σε ισχύ. Αν οι άδειες διαμονής δεν διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, θα τους ζητηθεί να τις επισυνάψουν ηλεκτρονικά.
Για τα εξαρτώμενα τέκνα που το έτος 2020 είναι 19 ετών (έτος γέννησης 2001) και είναι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, κλπ), οι δικαιούχοι πρέπει να καταχωρούν στα σχετικά πεδία της αίτησης τον αριθμό μητρώου μαθητή, καθώς και τον αριθμό μητρώου του σχολείου που φοιτά. Στις περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία δεν διασταυρώνονται ως προς την ακρίβεια τους, θα τους ζητηθεί η ηλεκτρονική επισύναψη πρόσφατης (έκδοση εντός του 2020) βεβαίωσης σπουδών στην αίτηση Α21.
Τα εξαρτώμενα τέκνα άνω των 18 που είναι σπουδαστές των ΙΕΚ (ιδιωτικών-δημοσίων), των κολεγίων ή σπουδαστές της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, που δεν έχουν ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο), όπως οι σχολές θεάτρου, χορού, κλπ ή φοιτητές των αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού ή μαθητές του μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ, πρέπει να έχουν πρόσφατες βεβαιώσεις σπουδών (να έχουν εκδοθεί εντός του 2020) από τις σχολές φοίτησής τους. Στις περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία δεν διασταυρώνονται ως προς την ακρίβειά τους, θα τους ζητηθεί η ηλεκτρονική επισύναψη ή καταχώριση στοιχείων της βεβαίωσης στην αίτηση Α21. Οι βεβαιώσεις ιδρυμάτων του εξωτερικού πρέπει να είναι νομίμως μεταφρασμένες.
Στις περιπτώσεις εν διαστάσει γονέων που διεκδικούν και οι δύο για τα ίδια εξαρτώμενα τέκνα το επίδομα παιδιού, είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική επισύναψη της δικαστικής απόφασης ή τυχόν ιδιωτικού συμφωνητικού ρύθμισης της επιμέλειας των τέκνων ή υπεύθυνης δήλωσης του άλλου γονέα ή ηλεκτρονική συναίνεση του άλλου συζύγου. Στις περιπτώσεις των διαζευγμένων γονέων, είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική επισύναψη της δικαστικής απόφασης ανάθεσης επιμέλειας.
Στις αιτήσεις που υπάρχουν επισυναπτόμενα, η έγκριση γίνεται, μετά τον έλεγχο των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών από υπαλλήλους του ΟΠΕΚΑ και, στη συνέχεια, ακολουθεί η πληρωμή.
Πριν από κάθε πληρωμή, γίνεται επανέλεγχος των εισοδημάτων με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 όλων των μελών της οικογένειας που συμμετέχουν στο Α21 και το επίδομα επανυπολογίζεται.


Πηγή


45 τα κρούσματα! Η εκδρομή στους Άγιους τόπους γέμισε την Ελλάδα με Κορωνοϊό - Χάρτης επιδημίας



Δέκα τέσσερα ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 

Πρόκειται για άλλους 11 ταξιδιώτες του γκρουπ που πήγε εκδρομή στους Αγίους Τόπους, και επέστρεψαν στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου, και τρεις επαφές στο περιβάλλον τους που κόλλησαν αφότου ήρθαν σε επαφή μαζί τους διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.

Μετά την ανακοίνωση των 14 νέων κρουσμάτων, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φθάνουν πλέον τα 45. Κατόπιν αυτών, παρατείνονται τα μέτρα  για να περιοριστεί η εξάπλωση  που αφορούν τους τρεις πληττόμενους νομούς της χώρας Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ενώ αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Παράλληλα, παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου. Παράλληλα, οι αγώνες (ανεξαρτήτως αθλήματος) των ομάδων των νομών αυτών, περιλαμβανομένων των αγώνων εκτός έδρας, θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. 


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ XAPTH THΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ




Ένα τεράστιο ανεπίσημο δίκτυο από "τρολ" δημιούργησαν hashtag στήριξης στον Ερντογάν



Ερωτηματικά σε πολλούς χρήστες του Twitter από διάφορες χώρες προκάλεσε η τεράστια δημοφιλία ενός hashtag στήριξης στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο έφτασε στην κορυφή των παγκόσμιων trends του μέσου κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, το #ErdoğanınYanındayız («στέκομαι στο πλευρό του Ερντογάν») ήταν στην κορυφή των hashtag του μέσου κοινωνικής δικτύωσης παγκόσμια στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, πέφτοντας στην τρίτη θέση λίγο μετά τις 11.

Χρήστες από διάφορες χώρες του κόσμου, από την Αφρική μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, προέβησαν σε σχετικές κοινοποιήσεις, εκφράζοντας την απορία τους σχετικά με την αδικαιολόγητη δημοφιλία του συγκεκριμένου hashtag στους χρήστες του Twitter της χώρας τους.

Why are this trending in Nigeria?🤔
Προβολή εικόνας στο Twitter

«Γιατί αυτό είναι τόσο δημοφιλές στη Νιγηρία», αναρωτιέται ενδεικτικά ένας χρήστης από την αφρικανική χώρα, ενώ δεν έλειψαν και οι χρήστες που έκαναν λόγο για ένα τεράστιο δίκτυο «τρολ», το οποίο δημιούργησε αυτή την πλασματική τουρκική κυριαρχία στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Erm.
I'm not saying Americans have no interest in Turkey, but the fact that is trending number one in the US and UK indicates there is a MASSIVE unauthentic network of bots spamming the site.@TwitterSupport should look into this.

«Δεν λέω ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν ενδιαφέρον για την Τουρκία, όμως το γεγονός ότι το #ErdoğanınYanındayız είναι κορυφαίο σε δημοφιλία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα τεράστιο ανεπίσημο δίκτυο από "τρολ" που έχουν κατακλύσει τη σελίδα», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.


These two trends are trending at top almost all around the world
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ ναι στην φύλαξη στον Έβρο, αύξηση στα ποσοστά της Ν.Δ. πτώση του ΣΥΡΙΖΑ



Την συντριπτική υποστήριξη της κοινής γνώμης στα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο (πάνω από επτά στους 10 ερωτηθέντες), τον απόλυτο διχασμό όσον αφορά τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά για τους μετανάστες και πρόσφυγες (46% εξίσου) και την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού (4 στους 10 πολίτες – πριν ανακοινωθεί ο μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων την Πέμπτη) καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία ενισχύεται κατά 1% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5% με την «ψαλίδα» να διαμορφώνεται στο 14%. 



Στην ερώτηση πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κορωνοϊό μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας συνολικά το 42% των πολιτών απαντά ότι ανησυχεί πολύ (17%), ή αρκετά (25%), το 26% μέτρια, ενώ συνολικά το 26% από λίγο (17%) έως ελάχιστα ή καθόλου (9%). Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 



Το 76% συνολικά των ερωτώμενων κρίνει τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων, στον Έβρο, κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (46%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (30%), συνολικά το 18% των ερωτηθέντων απαντά  ότι τα μέτρα είναι μάλλον σε λανθασμένη (10%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (8%) κατεύθυνση, ενώ 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Συνολικά το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι σίγουρα σε σωστή (25%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 46% συνολικά δηλώνει ότι οι κλειστές δομές είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (26%). 8% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 




Η Βραζιλία ανακάλεσε όλο το διπλωματικό της προσωπικό από τη Βενεζουέλα



Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακάλεσε χθες Πέμπτη «όλο» το διπλωματικό προσωπικό της χώρας από τη Βενεζουέλα και αξίωσε από το Καράκας να αποσύρει όλους τους δικούς του διπλωμάτες από τη βραζιλιάνικη επικράτεια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη σε αυτήν.

«Όλο το βραζιλιάνικο διπλωματικό προσωπικό ανακλήθηκε. Δεν θα υπάρχει πλέον κανένας στη Βενεζουέλα», είπε η πηγή αυτή.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικά τεταμένες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, η διαδικασία της ανάκλησης αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Πάντως το μέτρο δεν σημαίνει το κλείσιμο της βραζιλιάνικης πρεσβείας, σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή.

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης του τρόπου εξασφάλισης της [συνέχισης της] προξενικής συνδρομής», σημείωσε η πηγή αναφερόμενη στους περίπου 10.000 Βραζιλιάνους οι οποίοι ζουν στη Βενεζουέλα και δυνητικά πλήττονται από την κίνηση.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δύο ημέρες προτού ο πρόεδρος Μπολσονάρου επισκεφθεί τις ΗΠΑ και συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πράγμα που προβλέπεται να κάνει αύριο Σάββατο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τον βραζιλιάνο ομόλογό του ότι θέλει «ένοπλη σύρραξη» ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.

«Ο Μπολσονάρου οδηγεί τις βραζιλιάνικες ένοπλες δυνάμεις σε ένοπλη σύρραξη με τη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας την ομάδα των τρομοκρατών που επιτέθηκε σε στρατόπεδο» στη χώρα του, είχε πει ο Μαδούρο απευθυνόμενος σε ξένους δημοσιογράφους στο Καράκας.

Αναφερόταν στην επίθεση που έκαναν την 22η Δεκεμβρίου αποστάτες των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας εναντίον στρατιωτικής βάσης στην πολιτεία Μπολίβαρ, που γειτονεύει με τη Βραζιλία. Πέντε από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας στρατιώτης, ζήτησαν κατόπιν άσυλο στη Βραζιλία.

«Υπάρχουν ομάδες τρομοκρατών οι οποίες βρίσκονται στο βραζιλιάνικο έδαφος και προετοιμάζουν επιθέσεις και στρατιωτικές εισβολές εναντίον της Βενεζουέλας και έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», είπε προσθέσει ο Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τον βραζιλιάνο ομόλογό του «φασίστα».

Ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια, που βαπτίστηκαν «Μπολιβαριανή Ασπίδα 2020», έγιναν κατόπιν σε πολλές περιοχές της Βενεζουέλας, κυρίως σε περιοχές που γειτονεύουν με την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Η Βραζιλία, η Κολομβία και το Περού συγκαταλέγονται στις περίπου εξήντα χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και θέλουν να δουν τον Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείπει την εξουσία.



Πηγή : zougla.gr


«Ναι» από τη Σάμο στη δημιουργία νέας δομής



Την αναστολή της κινητοποίησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην είσοδο του υπό κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού, μετά από 10 ημέρες και την έναρξη της συζήτησης για την κλειστή δομή, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει το νησί και τους κατοίκους του.

Επίσης, το σώμα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Γ. Στάντζο, να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της υπουργικής απόφασης της επίταξης των 216 στρεμμάτων που ανήκουν σε κατοίκους, την άμεση αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες με ταυτόχρονο κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ, με γραπτές εγγυήσεις και με χρονοδιάγραμμα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, αποφασίστηκε το ΚΥΤ στη περιοχή του Ζερβού να έχει χωρητικότητα 1300 ατόμων.

Κατά ψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου.

Στη συνέχεια, στο χώρο της κινητοποίησης στου Ζερβού, μετέβη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να ανακοινώσει στους κατοίκους ότι θα εκτελέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντίδραση των κατοίκων στο άκουσμα της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου ήταν έντονη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το μπλοκ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Πηγή: samos24.gr


Συνεχίζουν να προκαλούν τους Έλληνες πολίτες οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ



Ανθελληνικό παραλήρημα απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την νεολαία του κόμματος με απίστευτες ενέργειες και εκφράσεις που προκαλούν και εξοργίζουν τους Έλληνες πολίτες.

Κάλεσμα στις πορείες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μήνυμα που απευθύνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ενάντια σε όσους θέλουν μια Ευρώπη φρούριο, ενάντια στις εικόνες ανθρώπων εγκλωβισμένων και διωκόμενων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί το άσυλο, βυθίζει βάρκες, δίνει εντολή για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα σύνορα και συγκαλύπτει τη δολοφονία πρόσφυγα στον Έβρο, σήμερα στήνουμε οδόφραγμα στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Από το Βερολίνο, μέχρι την Αθήνα, να ενωθούν οι φωνές μας για την αλληλεγγύη, ενάντια στον πόλεμο και τα αποτελέσματα που γεννά.

Στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

18:00, Καμάρα, Θεσσαλονίκη | 18:30, Προπύλαια, Αθήνα

Κανένας άνθρωπος μόνος του.
Σύνορα ανοιχτά στην Ευρώπη."

Νεολαία Συριζα - Youth of Syriza
19 ώρες πριν
Τέλος στην Ευρώπη φρούριο – Αλληλεγγύη στους/στις πρόσφυγες
Ενάντια σε όσους θέλουν μια Ευρώπη φρούριο, ενάντια στις εικόνες ανθρώπων εγκλωβισμένων και διωκόμενων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί το άσυλο, βυθίζει βάρκες, δίνει εντολή για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα σύνορα και συγκαλύπτει τη δολοφονία πρόσφυγα στον Έβρο, σήμερα στήνουμε οδόφραγμα στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Από το Βερολίνο, μέχρι την Αθήνα, να ενωθούν οι φωνές μας για την αλληλεγγύ...
Δείτε περισσότερα