Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Κλείνει για 2 ημέρες η Πάντειος και το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου


Με ανακοίνωση του το Πάντειο Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό : «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3  έως και 7/3».

Στο μεταξύ, ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εξετάζεται στο Ρέθυμνο και αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου,  η δήλωση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη, «ο νεαρός προσήλθε στο νοσοκομείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου. Άμεσα οι γιατροί έλαβαν δείγμα και το έστειλαν στο Ηράκλειο, ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση από το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστήμιου και πάντα σε συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Σουρβίνο».







Ξεφτίλα από γυναίκα οδηγό τρένου που έβριζε επιβάτη με τον σκύλο του




Το αλιεύσαμε από τον facebook και πραγματικά μας σόκαρε η συμπεριφορά της γυναίκας οδηγού του τρένου που δεν ξέρουμε εάν έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος της ακόμα!! Και εάν δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ έχει αργήσει πάρα πολύ!!

Η ανάρτηση

Καλησπέρα!!
Ξέρω ότι η σελίδα είναι κατά βάση χιουμοριστική όμως έγινα μάρτυρας σε ένα περιστατικό πριν μισή ώρα που θα ήθελα να το μοιραστώ!!
Ήμουν στον ηλεκτρικό στα Πετράλώνα καθώς είδα την οδηγό του τρένου να βγαίνει έξω κ να φωνάζει πανικόβλητη! ( από την απέναντι πλευρά, προς Κηφισιά)
Φώναζε σε έναν Κύριο από ότι κατάλαβα μετά να βγει έξω γτ είχε βάλει μέσα το σκυλί του!
Ο κύριος δεν έβγαινε ( και καλά έκανε) κ έτσι για μια ώρα ήταν εκεί και τον έβριζε με παρά πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς όπως πρεζακια και τα λοιπά!
Εν τέλη φώναξαν την αστυνομία να πιάσει το ταραχοποιο στοιχείο αυτό ( κλαίω)!!
Ήρθε η αστυνομία κ τον έβγαλε έξω!
Εκεί είδα ένα πανέμορφο και πολύ ήσυχο pitbull που φοράει φίμωτρο και ο κύριος κρατάει στο χέρι το βιβλιάριο του σκύλου!
Παρόλο που η αστυνομία τον τραβούσε κ δεν τον άφηνε να φύγει κ το σκυλάκι είχε βγάλει το φίμωτρο δεν έγινε καθόλου επιθετικό!!
Ο κύριος ήταν καθόλα νόμιμος...είχε βγάλει εισιτήριο και ήταν παρά πολύ συγχυσμένος και στεναχωρημένος!!
Εν τέλη ο άνθρωπος έφυγε...δν πήγε στην δουλειά του καθώς δν τον άφησαν και η διαδρομή συνεχίστηκε χωρίς να γίνει τίποτα ούτε στην οδηγό για τον τρόπο μ την συμπεριφορά της ούτε κ σε κανέναν άλλον υπεύθυνο!!
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι!!
Εμπρός πίσω!!

Χριστίνα Γ. Παπαδημητρίου προς Σατανισμός και Σκύλοι
ρικό στα Πετράλώνα καθώς είδα την οδηγό του τρένου να βγαίνει έξω κ να φωνάζει πανικόβλητη! ( από την απέναντι πλευρά, προς Κηφισιά)
Φώναζε σε έναν Κύριο από ότι κατάλαβα μετά να βγει έξω γτ είχε βάλει μέσα το σκυλί του!
Ο κύριος δν έβγαινε ( και καλά έκανε) κ έτσι για μια ώρα ήταν εκεί και τον έβριζε με παρά πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς όπως πρεζακια και τα λοιπά!
Εν τέλη φώναξαν την αστυνομία να πιάσει το ταραχοποιο στοιχείο αυτό ( κλαίω)!!
Ήρθε η αστυνομία κ τον έβγαλε έξω!
Εκεί είδα ένα πανέμορφο και πολύ ήσυχο pitbull που φοράει φίμωτρο και ο κύριος κρατάει στο χέρι το βιβλιάριο του σκύλου!
Παρόλο που η αστυνομία τον τραβούσε κ δεν τον άφηνε να φύγει κ το σκυλάκι είχε βγάλει το φίμωτρο δεν έγινε καθόλου επιθετικό!!
Ο κύριος ήταν καθόλα νόμιμος...είχε βγάλει εισιτήριο και ήταν παρά πολύ συγχυσμένος και στεναχωρημένος!!
Εν τέλη ο άνθρωπος έφυγε...δν πήγε στην δουλειά του καθώς δν τον άφησαν και η διαδρομή συνεχίστηκε χωρίς να γίνει τίποτα ούτε στην οδηγό για τον τρόπο μ την συμπεριφορά της ούτε κ σε κανέναν άλλον υπεύθυνο!!
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι!!
Εμπρός πίσω!!


1.200 τζιχαντιστές αναζητούνται από Αστυνομία και ΕΥΠ



Σε γενική επιφυλακή είναι η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ για τυχόν εμφάνιση στον Εβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου των 1.200 καταγεγραμμένων μελών του ISIS που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και μπορεί ν' αποτελέσουν τον τελευταίο μοχλό πίεσης του καθεστώτος Ερντογάν προς την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τους 252 μετανάστες που έχουν συλληφθεί το τελευταίο πενθήμερο στον Εβρο μόνο οι… δύο προέρχονταν από τη Συρία, καταρρίπτοντας πλήρως τους ισχυρισμούς του τούρκου προέδρου ότι το κύμα προσφύγων που ωθείται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προέρχεται από τις μάχες του Ιντλίμπ. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί στην περιοχή του Εβρου προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, καθώς και από χώρες όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Μαρόκο και το… Μπανγκλαντές που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Βόρεια Συρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ παρακολουθούν το όργιο προπαγάνδας της τουρκικής πλευράς, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση βίντεο άγνωστης προέλευσης ή σκηνοθετημένου με τον υποτιθέμενο θάνατο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά, αλλά επεκτείνεται και στη δημιουργία ψεύτικων προφίλ στο Facebook, στο Twitter κ.λπ. που ανήκουν, υποτίθεται, σε μετανάστες κι επικρίνουν την Ελλάδα για τη συμπεριφορά της απέναντι στους πρόσφυγες.


Κύριος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είναι μήπως ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας υπάρχουν κι άτομα που συμμετείχαν την περίοδο 2014-2018 στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους. Με κύριο φόβο ν' αρχίσει νέος κύκλος αίματος στις χώρες της Ευρώπης αλλά και να δεχθεί η χώρα μας κριτική - σε μια δύσκολη περίοδο - ότι δεν προχωρεί σε επαρκείς ελέγχους κι επιτρέπει τη διέλευση μελών του ISIS.


Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία τέτοια «ύποπτη» κίνηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με τους έλληνες αξιωματούχους να εκτιμούν ότι «αν η τουρκική πλευρά αποφασίσει ν' ανοίξει τις φυλακές για τους κρατούμενους τζιχαντιστές, αυτό θα γίνει σχετικά γρήγορα αντιληπτό - σύμφωνα με τις λίστες που διαθέτουν όλες οι ξένες υπηρεσίες - και θα δημιουργήσει νέο τεράστιο πρόβλημα στον τούρκο πρόεδρο. Είναι φανερό ότι πρόκειται για το τελευταίο επικίνδυνο χαρτί του Ερντογάν. Ομως εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι ακόμη και για την τυχόν διέλευση αχαρτογράφητων τζιχαντιστών».

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
ΤΑ ΝΕΑ


Αυστρία: Ο Ερντογάν καλλιεργεί κλίμα εναντίον της Ελλάδας



Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατηγορεί την Άγκυρα ότι με παραπληροφόρηση και fake news, άνθρωποι εξωθήθηκαν να κατευθυνθούν στα σύνορα.

Για «καλλιέργεια κλίματος κατά της Ελλάδας», καταγγέλλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στην Τουρκία για την πολιτική της στο προσφυγικό.

Κατηγορώντας την Άγκυρα ότι διεξάγει έναν «επικοινωνιακό πόλεμο», ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ χαρακτηρίζει τις ενέργειες του Τούρκου Προέδρου τις προηγούμενες ημέρες «κυνική» και κάνει λόγο για «κρατικά οργανωμένη παράνομη διακίνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα κατάσταση προκλήθηκε «τελείως συνειδητά από την τουρκική πλευρά», με παραπληροφόρηση και fake news, άνθρωποι εξωθήθηκαν να κατευθυνθούν στα σύνορα.

Όπως σημειώνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στην Αθήνα, ενημερώθηκε από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια ότι η τουρκική ακτοφυλακή φθάνει ακόμη και να συνοδεύει λέμβους με πρόσφυγες στα διεθνή ύδατα.

Επίσης, οι τουρκικές αρχές βιντεοσκοπούν τους Έλληνες συναδέλφους τους «για να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και να επηρεάσουν αρνητικά εναντίον της την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη», επισημαίνει στην συνέντευξή του ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, τονίζοντας πως πρόκειται για «δημιουργία κλίματος, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε εμείς οι Ευρωπαίοι».

Σημειώνεται ότι ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του στην Βιέννη, πριν την προχθεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε προειδοποιήσει ότι «δεν είναι δυνατόν, με την προσποίηση λανθασμένων γεγονότων, να στέλνονται από την Τουρκία μετανάστες σε βάρκες και λεωφορεία στην κατεύθυνση των ελληνικών εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Πηγή : protothema.gr


Το video που ξεφτιλίζει και ξεμπροστιάζει τον Τούρκο Ερντογάν για τα fake news



Η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τους Γεραπετρίτη, Χρυσοχοΐδη και Κουμουτσάκο παρουσίασαν τόσο στους Ευρωπαίους ομολόγους τους, όσο και στους δημοσιογράφους ντοκουμέντα των τουρκικών κινήσεων στα σύνορα που αποδεικνύουν την επίθεση του Ερντογάν και καταρρίπτουν όλα τα fake news της Τουρκίας.

Το αποκαλυπτικό video :




Η Τουρκία στέλνει 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο και φοβηθήκαμε!!



Ο Τούρκος μας απείλησε ότι θα στείλει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο και οι Έλληνες φοβήθηκαν τώρα!!!

Συνεχίζεται το ψέμα από το καθεστώς Ερντογάν και σε προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε λόγο για «απάνθρωπες συμπεριφορές από ελληνικής πλευράς» και ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα στείλει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο για την ασφάλεια των μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

«Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους», ανακοίνωσε ψέματα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Ο Τούρκος ψεύτης υπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Οπως είπε ο πρόεδρός μας δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες να φύγουν για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική τραγωδία απέναντι στην οποία ο κόσμος παραμένει σιωπηλός εδώ και 9 χρόνια. Εριξαν χημικά στους ανθρώπους και διαμαρτυρήθηκα στην Frontex. Οι Ελληνικές αρχές λένε ψέματα».

Μάλιστα το τερμάτισε ο ψεύτης Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση.

«Ο ΥΠΕΞ μας θα το κάνει θέμα διεθνώς», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN-Turk, μία ημέρα πριν ταξιδέψει στην περιοχή των συνόρων προκαλώντας την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Άγκυρα προχωρά σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να εμποδιστούν οι αποτροπές εισόδου στις οποίες προχωρά η ελληνική πλευρά και να πιέστουν ακόμη περισσότερο οι μετανάστες προς τα ελληνικά εδάφη.


Ιδιαίτερη σημασία έχει γεγονός ότι, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στελεχώνονται από τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.


ΣΟΚ στα 31 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα



Στα 31 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς 21 από τους 24 ελεγχθέντες των επαφών που επέστρεψαν από την εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων επισημαίνοντας ότι «εξετάζονται πάνω από 400 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τους συγκεκριμένους εκδρομείς». Διευκρίνισε ότι «τα σημερινά νέα κρούσματα είναι όλοι από την ομάδα των εκδρομέων, οι περισσότεροι με ήπια κρούσματα και δύο με ήπια πνευμονία».

Σημείωσε δε ότι «τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στις περιοχές της Αχαϊας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγιεινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

«Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Τόνισε ακόμη ότι «σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης».

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες «να αποφύγουν τα ταξίδια σε χώρες με πολλά κρούσματα και μετάδοση».

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας της χώρας είπε ότι «πιέζεται αφόρητα και οι γιατροί δίνουν καθημερινά μάχη και υπηρετούν με αυτοθυσία τον Έλληνα πολίτη. Είναι ντροπή να βγαίνουμε και να καταγγέλλουμε τα νοσοκομεία μας. Υπάρχει προγραμματισμός που θα ανακοινωθεί, σε σχέση με τα αποθέματα μέσων προστασίας. Γίνεται τεράστια προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας».

Πρόσθεσε δε ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα «ο έλεγχος για την ανίχνευση του ιού θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά». 

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Ιταλίας είπε ότι «παρά τα δρακόντεια μετρα (που δεν συστήνει η ΠΟΥ) σε πέντε μεγάλες πόλεις, ο κορωνοϊός μεταδίδεται σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία. Ο ιός αυτός θα διασπαρεί ό,τι μέτρα και να πάρεις».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βαρεμένος όνομα και πράγμα : Βγήκαν με τις καραμπίνες στον Έβρο να προστατεύσουν τις παράνομες βίλες τους



Ο συγκεκριμένος είναι πάντα σε τρικυμία εν κρανίω και πάρα πολύ προκλητικός.

Σήμερα το πρωί ο προκλητικός Γιώργος Βαρεμένος όνομα και πράγμα έκανε μια προκλητική τοποθέτηση σχετικά με τα όσα εκτυλίσσονται στον Έβρο.

Αγνοώντας ο Βαρεμένος όνομα και πράγμα, αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του και προσπαθώντας να κερδίσει κανένα δύο απο το ακροαριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίστηκε κατηγορώντας τους πολίτες που προστατεύουν τα σύνορα μας και τις περιουσίες τους από τους χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στον ελλαδικό χώρο.

Στον ΣΚΑΙ ο Βαρεμένος όνομα και πράγμα έκανε λόγο για «επικίνδυνο σόου» που εξελίσσεται στον Έβρο, επικαλούμενος χωρίς να ντρέπεται αναφορές ανύπαρκτου δημοσιογράφου, χωρίς να τον κατονομάζει γιατί απλά δεν υπάρχει, βάσει τον οποίων, «οι άνθρωποι που έχουν βγει με τις καραμπίνες τους έχουν κτίσει παράνομα στον υδροβιότοπο της περιοχής βίλες και βγήκαν με τα όπλα να τις προστατεύσουν».

Όπως είπε στη συνέχεια μέσα στο σόου είναι και πρωθυπουργός «ο οποίος φωτογραφίζεται με αυτούς τους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως φτερό στον άνεμο των επικοινωνιολόγων.» 

Με λίγα λόγια συνεχίζουν να προκαλούν τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ και όσο προκαλούν τόσο πέφτουν στα μάτια του ελληνικού λαού.




Αθλιότητα κακοποιών αντιεξουσιαστών στο Μετρό της Ακρόπολης έγραψαν συνθήματα σε αγάλματα


Ομάδα περίπου 20 κακοποιών αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο Μετρό της Ακρόπολης, βανδαλίζοντας με σπρέι αγάλματα που εκτίθενται στον σταθμό.

Η επίθεση έγινε λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, προκαλώντας πανικό. Οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στα αγάλματα που υπάρχουν στην αποβάθρα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων.


«Χαστούκι» της Γαλλίας στον Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό


Σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να υποκύψει στον «εκβιασμό» της Τουρκίας με το προσφυγικό και πως τα σύνορά της θα παραμείνουν κλειστά, στέλνει η Γαλλία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υποκύψει σ’ αυτόν τον εκβιασμό (…) Τα σύνορα της Ελλάδας και του Χώρου Σένγκεν είναι κλειστά και θα φροντίσουμε να παραμείνουν κλειστά, για να είμαστε ξεκάθαροι!» ξεκαθάρισε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η Γαλλία.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, ο Λε Ντριάν είπε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λάβει μια «ειλικρινή εξήγηση» εκ μέρους της Άγκυρας για να γνωρίζει «προς ποια πλευρά» κλίνει αυτή η σύμμαχος χώρα, η οποία έχει προσεγγίσει πολύ τη Μόσχα με αφορμή τη συριακή κρίση.

«Βρισκόμαστε στην ίδια συμμαχία (…) Πιστεύω ότι μας χρειάζεται να έχουμε τάχιστα μια μεγάλη, ειλικρινή, δημόσια διασαφήνιση με την Τουρκία για να γνωρίζουμε με ποια πλευρά είναι ο καθένας και πού βρίσκονται τα κοινά συμφέροντά μας» κατέληξε ο Λε Ντριάν.


Πηγή : in.gr


10ο κρούσμα ανακοινώθηκε πριν από λίγο, η σύζυγος του 66χρονου



Και δέκατο κρούσμα κορονωϊού, από το περιβάλλον του 66χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείου του Ρίου και προέρχεται από την Αμαλιάδα Ηλείας, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες και πρόκειται για την σύζυγο του. Ως γνωστόν ο 66χρονος επέστρεψε από προσκυνηματική εκδρομή στο Σινά και εισήχθη στο Νοσοκομείο του Ρίου την Καθαρά Δευτέρα με αρχική διάγνωση ότι έπασχε από πνευμονία.

Τα αποτελέσματα εξετάσεων έδειξαν την Τετάρτη, ότι ο 66χρονος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και είναι σε σοβαρή κατάσταση. 


Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο από Πειραιά προς Κέρκυρα με 2.000 επιβάτες



Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης για το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera με 2.000 επιβάτες το οποίο κατευθύνεται προς την Κέρκυρα. Δεν υπήρξε λόγος να τεθεί τελικά σε καραντίνα.

Ένας από τους 2.000 επιβάτες του MSC Opera βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό και σήμανε αμέσως συναγερμός για το πλοίο όταν "έδεσε" στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλήρωμα ζήτησε να λάβει οδηγίες από τις ελληνικές αρχές, και κατόπιν συνεννόησης και έλεγχο του ιατρικού ιστορικού του ασθενή, δεν διαπιστώθηκε πως υπάρχει λόγος για να τεθεί σε καραντίνα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την Κέρκυρα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δήλωσε πως κανείς ασθενής δεν παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

"Το MSC Opera έδεσε σήμερα, νωρίς το πρωί, στο Λιμάνι του Πειραιά και αμέσως ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές για το περιστατικό και περιμέναμε τις οδηγίες τους.

Παράλληλα ζητήσαμε προληπτικά από τους επιβάτες, ως προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν σε καραντίνα. Ακόμα μοιραστήκαμε με τις ελληνικές αρχές τα ιατρικά ιστορικά όλων των επιβατών αλλά και συγκεκριμένα του επιβάτη από την Αυστρία που νόσησε.

Οι ελληνικές αρχές γύρω στις 13.00 επέτρεψαν στο MSC Opera να φύγει από τον Πειραιά και να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του προς την Κέρκυρα. Δεν χρειάστηκαν να ληφθούν παραπάνω μέτρα", ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τετάρτης, και ενώ οι εκδρομείς βρίσκονταν στην Ακρόπολη τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς ένας από τους επιβάτες του πλοίου είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό. Ο άντρας είχε αποβιβαστεί την προηγούμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην Ιταλία και λίγες μέρες αργότερα παρουσίασε συμπτώματα και εξετάσθηκε στην Αυστρία όπου και βρέθηκε θετικός.

Σύμφωνα με το Mirror, με ένα γράμμα ο καπετάνιος Pietro Esposito ενημέρωσε τους επιβάτες πως "Μόλις έμαθα - και θέλησα να το μάθετε και εσείς αμέσως- πως οι Αυστριακές Υπηρεσίες Υγείας μας τηλεφώνησαν και μας ενημέρωσαν πως ο ένας από τους επιβάτες που ταξίδευε μαζί μας μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. Ο άντρας αποβιβάστηκε στην Γένοβα (Ιταλία) την Παρασκευή, 28 του μήνα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αυστρία.

"Ακόμα περιμένουμε σαφέστερες οδηγίες από τις αυστριακές αρχές και είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές επίσης. Όπως και να 'χει είναι απαραίτητο να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών. Παρακαλούνται όλοι οι επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να λάβουν κάποια νεότερη ειδοποίηση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας".


Πηγή : news247.gr


Μητσοτάκης: Να αντιμετωπίσουμε τα χειραγωγημένα fake news



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε σε αυτή την ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, όπου νομίζω ότι η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας την οποία έχετε αναπτύξει και για το εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας που έχετε με τη Βουλή των Ελλήνων και με τον Πρόεδρό της. Πιστεύω πολύ στην κοινοβουλευτική διπλωματία, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Άρα και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Και πάλι καλώς ήλθατε».


Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαϊα


Νέα μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού μετά και το 9ο κρούσμα που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός.

Αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για σήμερα 5 Μαρτίου και μεθαύριο 6 Μαρτίου τα εξής:

η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων

η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων

Το ένατο κρούσμα είναι ένας 66χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο 66χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο πρώτος που πάσχει από τον συγκεκριμένο ιό στην χώρα μας και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Ο 66χρονος, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός,  πρώτα πήγε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. 

Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική είναι δεδομένο ότι έχει έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Ο 66χρονος  κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ σε εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ και κατάγονται όλοι από την Αμαλιάδα. Ο 66χρονος, ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα, το όρος Σινά και το Κάιρο με γκρουπ 53 ακόμη ατόμων. Οι 53 από την Αμαλιάδα, ταξίδεψαν αεροπορικώς από το «Ελ. Βενιζέλος» ως το Τελ Αβίβ, από όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους απ’ όπου επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ, συγκαταλέγεται και Αρχιμανδρίτης στην Αμαλιάδα, η σύζυγος του 66χρονου, μαζί με 35 ακόμη από τους ανθρώπους που έκαναν το ταξίδι και έχουν φτάσει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να εξεταστούν για τον κορωνοϊό. Και οι 53 του ταξιδιωτικού γκρουπ σπεύδουν στο νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο εξέτασής τους για τυχόν έκθεση στον νέο κορωνοϊό. Δεν είναι ακόμη γνωστό με πόσους και ποιους έχουν έρθει σε επαφή.







Ασαντ: Ρωτάω τους αδελφούς Τούρκους, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία;




Οι διαφωνίες που έχουν αυτή τη στιγμή η Συρία και η Τουρκία δεν έχουν λογική, καθώς οι δύο αυτές χώρες ιστορικά συνδέονται μεταξύ τους, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Η Συρία και η Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα, Στην Τουρκία ζουν πολλοί Τούρκοι συριακής καταγωγής, ενώ στην Συρία πολλοί Σύροι τουρκικής καταγωγής. Αυτό συνιστά μια αμοιβαία διείσδυση πολιτισμών που έχει ιστορικές ρίζες. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ μας σοβαρές διαφωνίες» δήλωσε ο Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Άσαντ, στην Συρία αναφέρονται στους Τούρκους ως αδελφό λαό. «Και ρωτάω τον τουρκικό λαό, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία; Τι είδους πρόβλημα είναι αυτό, για το οποίο πρέπει να πεθαίνουν Τούρκοι πολίτες; Ποια εχθρική ενέργεια, μικρή ή μεγάλη διέπραξε η Συρία κατά της Τουρκίας και κατά την διάρκεια του πολέμου ή πριν από τον πόλεμο; Δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και δεν υπάρχει» προσέθεσε ο Σύρος πρόεδρος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΗΠΑ 2020: Αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα ο Μπλούμπεργκ – Δηλώνει στήριξη στον Μπάιντεν



Ραγδαίες ήταν όπως όλα φαίνεται οι εξελίξεις μετά τη «Σούπερ Τρίτη» της οποία μεγάλος ηττημένος αποδείχτηκε ο Μαικ Μπλούμπεργκ, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα για το το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το AP, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πως πλέον στηρίζει τον μεγάλο νικητή της χθεσινής βραδιάς, Τζο Μπάιντεν.


Βλέποντας τον γερουσιαστή από το Βέρμοντ, Μπέρνι Σάντερς να «κονταροχτυπά» τον Τζο Μπάιντεν, όλο και περισσότεροι από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Έτσι ο Μπλούμπεργκ έβλεπε το… μερίδιο του να μειώνεται επικίνδυνα.

Σε συνδυασμό, δε, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που είδε δαπανήσει για την καμπάνια τους και τα οποία δεν μεταφράζονταν στην ανάλογη επιτυχία, αποφάσισε να αποσυρθεί περιορίζοντας τη ζημιά.

Είχε δώσει… ένα σκασμό λεφτά

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είχε δαπανήσει πάνω από 409 εκατ. δολάρια στην προσπάθειά του να κερδίσει το χρίσμα ώστε να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, όπου θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αργότερα σήμερα το προεκλογικό επιτελείο του πρόκειται να υποβάλει μια πιο λεπτομερή αναφορά για τις δαπάνες αυτές στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Η… μεγάλη Τρίτη του Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν πήρε κεφάλι στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος τη Σούπερ Τρίτη, αν και ο αντίπαλός του Μπέρνι Σάντερς αντιστάθηκε, δίνοντας μία πρόγευση για την σφοδρή και μακρά μάχη που θα ακολουθήσει για την επιλογή του υποψηφίου που θα αντιπαρατεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Ενισχυμένος από μία σειρά από νίκες σε σημαντικές πολιτείες κατά την διάρκεια της «Σούπερ Τρίτης», ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανακάμπτει σε μία κούρσα για το χρίσμα στην οποία πριν από μόλις δύο εβδομάδες ο «Μπέρνι» ήταν το απόλυτο φαβορί.

Σε μία ένδειξη της δυναμικής του ο Τζο Μπάιντεν απέσπασε από τον Μπέρνι Σάντερς την πολύτιμη σε εκλέκτορες πολιτεία του Τέξας.

Από το Μέιν μέχρι την Καλιφόρνια, εκατομμύρια Αμερικανοί πήγαν στις κάλπες για να επιλέξουν τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ που θα διεκδικήσει στις 3 Νοεμβρίου μία δεύτερη τετραετή προεδρική θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, απέσπασε από τον 78χρονο μεγάλο αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς εννέα πολιτείες: Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Αρκανσα, Μινεζότα, Μασαχουσέτη και Τέξας.

Ομως ο «σοσιαλιστής» γερουσιαστής του Βερμόντ κερδίζει την Καλιφόρνια, κρίσιμη πολιτεία ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων.

Από την έδρα του, ο Μπέρνι Σάντερς επέμεινε, πιστός στο μαχητικό του στιλ, ότι είναι βέβαιος για την τελική νίκη.

«Σας το λέω με απόλυτη πεποίθηση: θα κερδίσουμε τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος και θα νικήσουμε τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας», δήλωσε μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος επαναλαμβάνοντας τις επιθέσεις κατά του ενοίκου του Λευκού Οίκου χωρίς ποτέ να τον κατονομάζει.

Πηγή : in.gr


Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια



Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας κήρυξε χθες Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς οι υγειονομικές αρχές μιλούν για 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νωρίτερα καλιφορνέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο σε αυτή την πολιτεία ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανθρώπου μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένη υγεία, αρκετές υποκείμενες παθήσεις.

Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ ανήλθε χθες σε 11 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS


Η Ελλάδα αποκαλύπτει τα ψέματα και την προπαγάνδα της Τουρκίας



Συνέντευξη τύπου σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για το Προσφυγικό, έδωσαν εχθές Τετάρτη, 04.03.2020, στις Βρυξέλες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αποκάλυψε το σχέδιο της Άγκυρας όσον αφορά στο μεταναστευτικό και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει την υποστήριξη της Τουρκίας στις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «πραγματική απειλή μαζικής εισροής» με τη χειραγώγηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2019, οι τουρκικές αρχές είχαν απειλήσει ρητά ότι πρόκειται να κάνουν ό,τι συνέβη σήμερα.

«Η Τουρκία ενθαρρύνει συστηματικά και βοηθά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα», αναφέρεται στο βίντεο, που παρουσιάζει τις ψευδείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί ανοίγματος των συνόρων, αλλά και τις κυνικές ομολογίες διακινητών που παραδέχονταν πως είχαν λάβει εντολή από τον «αρχηγό» - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτούς, ο οποίος μάλιστα μίλησε επώνυμα – δηλαδή από τον Ερντογάν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχΐδης, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως μετά τις πρώτες επιθέσεις «που στρέφονταν εναντίον των δυνάμεών μας και ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου από την άποψη της έντασης και της βιαιότητας». Πρόσθεσε εξάλλου, ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες προμήθευαν τους μετανάστες με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να καταστρέψουν το φράχτη. Κατήγγειλε επίσης, ότι στα σύνορα βρίσκονται 10.000-15.000 μετανάστες που περιμένουν να εισέλθουν παράνομα.