Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η χρυσοβελώνη μας έκανε να γελάσουμε λέγοντας : «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει τα ίδια με εμάς από την καραμανλική Δεξιά»



Με θράσος η Μ. Χρυσοβελώνη προσπαθεί να πλασαριστεί για Καραμανλική δεξιά και έχουμε πέσει στα πατώματα από τα γέλια.

Δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να καπηλευθεί το όνομα Καραμανλής και να το ξεφτιλίσει προσπαθώντας να το "παντρέψει" με τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά εάν αναρωτιέστε η Χρυσοβελώνη, πέρασε και δεν ακούμπησε από την Κραμανλική δεξιά και όσοι έχουν αποτύχει και ξεφτιλιστεί πολιτικά βρίσκουν την Καραμανλική ξεξιά για σωσίβιο μήπως και σώσουν κάτι.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μίλησε στο Radio North 98 για τη δημιουργία «δεξιάς τάσης» από πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων επεσήμανε για να μας κάνει να γελάσουμε : «Σκοπός μας είναι να αγκαλιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία, να ενταχθούμε και εμείς μέσα σε αυτό το κόμμα, το διευρυμένο πλέον, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όπως παλιά και χαράσσουμε κάποιους κεντρικούς πολιτικούς άξονες, οι οποίοι συμπίπτουν και συγκλίνουν με αυτούς που έχει ήδη διατυπώσει και διανείμει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ενός φυλλαδίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πλέον και πρεσβεύει αυτά που πρεσβεύουμε και εμείς, οι οποίοι προερχόμαστε από τον χώρο της Δεξιάς και που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Δεξιά, προερχόμαστε δηλαδή από τον χώρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σε καμία περίπτωση από τη μορφή που έχει τώρα η Δεξιά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που ρέπει στην ακροδεξιά», συμπλήρωσε χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθώντας να καπηλευθεί το όνομα Καραμανλής.


Βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι θέμα χρόνου η αμφισβήτηση του και η αλλαγή αρχηγού


Δύσκολες ώρες περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα δημοσκοπικά μαντάτα δεν είναι καθόλα ενθαρρυντικά για τον Τσίπρα. 

Τα ευρήματα των ερευνών κοινής γνώμης που διαθέτει το επιτελείο Τσίπρα δείχνουν ότι τα πράγματα είναι άσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν τραβάει γιατί έχει αποτυπωθεί στην κοινή γνώμη ως παθολογικός ψεύτης και δεν μπορεί κανένας να τον ακούσει και να τον πάρει στα σοβαρά. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να τεθεί σε αμφιβολία η αρχηγία στο συνέδριο και να έχουμε εξελίξεις εκλογής νέου αρχηγού.

Στο πλαίσιο αυτό πρωτοκλασάτα στελέχη έχουν κινητοποιηθεί και ήδη πραγματοποιούν επισκέψεις με στόχο την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπου προσπαθούν να μαζευτούν δεν κατα΄φερνουν να ξεπεράσουν τα δέκα άτομα. 

Οι κακές δημοσκοπήσεις, οι οποίες καταγράφουν τη διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώνει έχουν προβληματίσει τον Τσίπρα, που παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πηγαίνει ανέλπιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ καλά.

Ο πανικός του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται από το ότι προσπαθεί να κρατήσει το κοινό του και τα στελέχη του διαδίδοντας ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, άλλο ένα ψέμα και μια ακροαριστερή προπαγάνδα που μόνο αλήθεια δεν είναι. 


Επεισόδια στη Μόρια στο έκτρωμα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ να θησαυρίζουν οι ΜΚΟ των συντρόφων


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία 2000 μεταναστών και προσφύγων που ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί από το ΚΥΤ Μόριας με κατεύθυνση προς την πόλη της Μυτιλήνης για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Οι λαθρομετανάστες ανάβουν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, με κίνδυνο να την κάψουν…

Οι λαθρομετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στη Μόρια το έκτρωμα που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοιβάζοντας μετανάστες και πρόσφυγες για να θησαυρίσουν οι σύντροφοι στις ΜΚΟ. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να προστατέψουν τους κατοίκους του νησιού, έχουν κάνει χρήση χημικών.


Αλλοδαπός μαχαίρωσε άντρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης



Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Εγνατία Οδό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπροστά στα έντρομα μάτια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, άνδρας, πιθανώς ομογενής από τη Ρωσία, φέρεται να δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στον μηρό, από αλλοδαπό δράστη, την ώρα που βρισκόταν στη στάση λεωφορείου «Αριστοτέλους», πριν το «πέταλο».

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στη Voria.gr, ο θύτης περίμενε το θύμα στις σκάλες πολυκατοικίας πίσω από τη στάση και όταν τον είδε, του επιτέθηκε, καταφέροντας μαχαιριά στον μηρό.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος, ενώ επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το θύμα είναι γνωστός θαμώνας στην ευρύτερη περιοχή της Αριστοτέλους.

Οι πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας πάντως, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, κάνουν λόγο για απόπειρα ληστείας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο.



Πηγή: voria.gr


Δεν είναι δικαιολογία το πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ αφήνοντας το παιδί μου να λιποθυμήσει από την πείνα!!!


Δεν ανέχεται κανένας τέτοια περιστατικά που δείχνουν την απουσία κοινωνικής πρόνοιας στην χώρα.

Είναι επίσης απίστευτο και δεν το ανέχεται κανένας μας, να μην έχει να φάει ένα παιδί και οι γονείς να προτιμούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ αντί να φροντίσουν για την διατροφή του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι άνεργοι γονείς της, προτίμησαν να δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο σπίτι να λείψουν τα βασικά και το κορίτσι να μείνει νηστικό. Μετά το τέλος του σχολείου, δεν αντέξει και λύγισε στη μέση του δρόμου. 

Η επιστολή του πατέρα της μαθήτριας

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν”, αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έγραψαν οι γονείς του κοριτσιού, που η αξιοπρέπειά τους δεν του αφήνει να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, γιατί όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη από το κράτος.

»Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

»Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».




Πυρπόλησαν 12 Ι.Χ. για να κλέψουν χρηματαποστολή!



Μια κινηματογραφική απόπειρα ληστείας έκαναν κλέφτες στην Ιταλία για να κλέψουν ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής! Φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι κλέφτες έβλεπαν πολλές ταινίες δράσης, μιας και δεν διάλεξαν να κλέψουν με αφανή τρόπο. Τουναντίον, μιας και πυρπόλησαν 12 αυτοκίνητα με σκοπό να ανακόψουν την πορεία της χρηματαποστολής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α1 κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η μεγάλη φωτιά δεν ήταν απόρροια ατυχήματος, αλλά προσπάθειας για την κλοπή ενός θωρακισμένου οχήματος που μετέφερε χρήματα. Σκέφτηκαν ότι η θέα 12 φλεγόμενων αυτοκινήτων που έχουν καταλάβει και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, θα τρόμαζε τον οδηγό και θα σταμάταγε. Αλλά ο έξυπνος οδηγός κατάλαβε ότι πρόκειται για στημένο σκηνικό και αντί να φρενάρει, σανίδωσε το γκάζι. Έτσι έσπασε το φλεγόμενο οδόφραγμα και κατάφερε να διαφύγει με ασφάλεια όπου και κάλεσε την αστυνομία (μάλλον θα είχε δει και αυτός πολλές ταινίες δράσης).

Βέβαια μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί, οι κλέφτες είχαν εξαφανιστεί. Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές αυτή η ενέργεια ήταν δουλειά περίπου 10 ατόμων, τα οποία κι έστησαν το… Χολιγουντιανό σκηνικό. Οι αρχές θεωρούν ότι ίσως πρόκειται για την ίδια ομάδα που πριν από 6 χρόνια είχαν κλέψει με παρόμοιο τρόπο, πέντε εκατομμύρια ευρώ. Μάλλον κατασπατάλησαν τα τότε κλεμμένα και ήθελαν να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους! Αλλά αυτή τη φορά όμως, δεν τους βγήκε!



Πηγή : autogreeknews.gr


Νοσοκομείο Χανίων: Έδωσαν ραντεβού για εξετάσεις το 2022



Δεν πίστευαν στα μάτια τους μάνα και κόρη όταν έμαθαν την ημερομηνία της εξέτασης που όρισε το νοσοκομείο Χανίων για την ηλικιωμένη γυναίκα.

Ούτε 6 μήνες, ούτε ένα χρόνο, αλλά δύο ολόκληρα χρόνια, το Φεβρουάριο του 2022 θα εξεταστεί η γυναίκα που αιτήθηκε για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση στο δημόσιο νοσοκομείο του νομού Χανίων.

Όπως ανέφερε σε επικοινωνία με το zarpanews.gr η κόρη της ηλικιωμένης, στην αρχή πίστεψε ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος και επικοινώνησε με το νοσοκομείο απλά για να λάβει επιβεβαίωση της απογοητευτικής πραγματικότητας.



Όπως σχολίασε, η μητέρα της πήγε σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων να κλείσει ένα ραντεβού για να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκοπηση. Την πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά για να της πει ότι τον άλλο μήνα, σε μερικές μέρες δηλαδή, θα κάνει την εξέταση και ήταν πολύ χαρούμενη. Όταν όμως πήγε σπίτι και είδαν με τον αδερφό της το χαρτάκι, η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Το ραντεβού έχει κλειστεί για το 2022.

Η αντίδραση της ίδιας της ασθενούς:

«Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω; Λοιπόν γέλασα πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ. Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχυλά όλοι μας. Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν.»


Πηγή


Κράνος και όριο ταχύτητας στα ηλεκτρικά πατίνια


Κράνος, όριο ταχύτητας έως τα 25 χιλιόμετρα/ώρα και μετακινήσεις σε συγκεκριμένο οδικό δίκτυο θα είναι μερικά από όσα θα περιλαμβάνει η ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ως σήμερα νομοθετικό πλαίσιο, αυτό δεν πτοεί τους χρήστες, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότερα βγαίνουν στους δρόμους – προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Από τη μία, οι οδηγοί που είναι αρνητικοί σε όσους τα χρησιμοποιούν λόγω του ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα μη τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και, από την άλλη, οι πεζοί που δεν μπορούν να συμβαδίσουν στα πεζοδρόμια με πολίτες που τρέχουν ανάμεσά τους.

Διχογνωμία

Η απουσία νομοθετικού πλαισίου, τα συχνά ατυχήματα και η έλλειψη υποδομών έχουν προκαλέσει διχογνωμία σε χρήστες, πολίτες και άλλους οδηγούς. Πέρα από τις φθορές και τους βανδαλισμούς που ενίοτε έχουν σημειωθεί, η γενική εικόνα παραμένει θετική, ωστόσο οι φόβοι για τραυματισμούς λόγω της μη τήρησης του ΚΟΚ παραμένουν υπαρκτοί.

Στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται δύο εταιρίες οι οποίες υποστηρίζουν πως σε γενικές γραμμές οι πολίτες ανταποκρίνονται σημαντικά, καθώς παρέχουν με μικρό κόστος κοντινές μετακινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Οπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΜΕ στον Ελεύθερο Τύπο, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα ρυθμίζεται όλο το κανονιστικό πλαίσιο για την αγορά, την ασφάλεια και τη χρήση στις πόλεις όλων των μικροοχημάτων, όπως τα πατίνια ή τα skate rollers.

Τι αλλάζει

Βασικός διαχωρισμός θα είναι η ταχύτητα και με βάση αυτή θα προκύψουν και οι κανόνες χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν τα πατίνια που μπορούν να κινούνται μέχρι 6 χιλιόμετρα/ώρα (κυρίως για παιδιά/εφήβους) και τα πατίνια με ταχύτητα έως 25 χιλιόμετρα/ώρα (για ενηλίκους). Στην πρώτη κατηγορία τα πατίνια θα λογίζονται ως πεζοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία τους, ενώ στη δεύτερη κατηγορία τα πατίνια θα λογίζονται ως ποδήλατα και επομένως θα πρέπει να κινούνται στους δρόμους όπως τα ποδήλατα και όχι σε δρόμους που η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα/ώρα, δηλαδή στις λεωφόρους.

Για περιπτώσεις στις οποίες από κατασκευής τα πατίνια μπορούν να «πιάσουν» ταχύτητα μεγαλύτερη των 25 χιλιομέτρων/ανά ώρα, οι εταιρίες θα υποχρεούνται να βάζουν… κόφτη ώστε να μην τα ξεπερνούν.

Πρωτοπόροι…

«Η Ελλάδα είναι δύο βήματα μπροστά από την Ε.Ε. Κανένα έγγραφο, καμία Οδηγία δεν έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την ελεύθερη διακίνηση όχι μόνο των πατινιών, αλλά και των άλλων μικρών μέσων μετακίνησης. Από το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη συσταθεί Ειδική Επιτροπή -μετά και την επιστολή από την Ενωση Συγκοινωνιολόγων- με τη συμμετοχή και όλων των αρμόδιων φορέων, η οποία εξετάζει όλο το πλαίσιο και θα παραδώσει τις προτάσεις», είχε σημειώσει στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο θα καθορίζει τους κανόνες, τόσο των τεχνικών τους προδιαγραφών όσο και τους συγκεκριμένους χώρους και σταθμούς για την κυκλοφορία τους, ενώ θα προβλέπει και θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ίδιων οδηγών μικροοχημάτων.

Στο μεταξύ, το ΥΠΟΜΕ ετοιμάζει λύση και για την κατάληψη των πεζοδρομίων από δίκυκλα οχήματα, καθώς αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα δίνεται το πράσινο φως ώστε να δημιουργηθούν άμεσα στα μεγάλα αστικά κέντρα πάρκινγκ μόνο για μηχανές και ποδήλατα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Διάλογος Παναγιωτόπουλου-Μητσοτάκη για Ορούτς Ρέις: Τέσταραν τα αντανακλαστικά μας


Στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και τις αποφάσεις που χρειάστηκε να παρθούν αναφέρθηκε την Κυριακή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την κοπή της καθιερωμένης πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

-«Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση».

-«Εντάξει, κύριε υπουργέ, ψυχραιμία».

Μετά από λίγες ώρες ο διάλογος Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου συνεχίστηκε:

«Κύριε υπουργέ, μετακινήθηκε;».

-«Άλλαξε λίγο πορεία, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει».

-«Τι συνιστάτε, κύριε υπουργέ;».

-«Ψυχραιμία, κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι η Αθήνα είχε λάβει έκτακτα μέτρα καθώς ανέμενε την εκδήλωση προκλητικής ενέργειας από την Τουρκία. «Για να είναι ο Νικηφόρος Φωκάς στην περιοχή αυτή, 200 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, με μία ταχύτητα 25-30 μίλια, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Σαλαμίνα γιατί δεν θα έφτανε εγκαίρως. Ξεκίνησε από την Κάρπαθο. Γιατί βρέθηκε στην Κάρπαθο; Γιατί είχαμε μεριμνήσει να την πάμε εκεί. Περιμένοντας, όντας έτοιμοι να ανταποκριθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός, τόνισε πως η Αθήνα διαθέτει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα για να αντιδράσει σε ανάλογο περιστατικό εφόσον απαιτηθεί. «Ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα, θα είμαστε σε κάθε φορά που θα τεστάρονται τα αντανακλαστικά μας, θα παίρνουμε άριστα 10. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».



Παναγιωτόπουλος: «Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα ασκήσουμε το δικαίωμα μας για τα 12 μίλια»



Το ζήτημα του αναφαίρετου δικαιώματος για επέκταση των χωριών υδάτων στα 12 μίλια επαναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε συνέντευξή του μάλιστα τονίζει, αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», αναφέρει πως η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με καλή διάθεση ενώ προσθέτει πως αναμένει το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

«Η ελληνική πλευρά μιλά με ρεαλισμό και με τα δεδομένα της σημερινής εποχής, χωρίς να αναζητεί ιστορικά οράματα και μεγαλοϊδεατισμούς. Επομένως, θα πρέπει να αναφέρουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως η δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 6 έως στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να ασκηθεί χωρίς καμία προϋπόθεση, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το γεγονός ότι δεν έχει ασκηθεί αυτό το δικαίωμα δεν σημαίνει πως έχει απεμποληθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ο,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Παράλληλα, στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα πως «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: «Ο,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται». Οπως ορίζει το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών περί νόμιμης άμυνας, σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά των νησιών ή οποιουδήποτε άλλου μέρους της επικράτειας μιας χώρας. Η νόμιμη άμυνα, ένα από τα σπουδαιότερα δικαιώματα της διεθνούς έννομης τάξεως, έχει χαρακτήρα αναγκαστικού δικαίου και με την ιδιότητα αυτή έχει αυξημένη νομική ισχύ και υπερισχύει όλων των άλλων διεθνών κανόνων. Αυτό είναι το πλαίσιο που υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16, η Ελλάδα θα έχει μια διαφορετική -και πολύ μεγαλύτερης αποτρεπτικής ισχύος- Πολεμική Αεροπορία, κάτι που ανοίγει νέες δυνατότητες στην αμυντική μας βιομηχανία.

Τονίζει δε, πως με την υλοποίηση της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, διασφαλίζονται η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.


ΤΑ ΝΕΑ


Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο



Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του δράστη που τραυμάτισε με μαχαίρι τρία άτομα στο Λονδίνο πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.



Σύμφωνα με το BBC και τον Guardian, πρόκειται για τον 19χρονο Sudesh Amman, ο οποίος λίγες μέρες πριν διαπράξει την τρομοκρατική επίθεση, είχε αποφυλακιστεί, αφού εξέτισε ποινή περίπου ενός έτους από τα 3,5 χρόνια που είχε καταδικαστεί, για 13 υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία.

«Ήταν υπό παρακολούθηση, αυτό επέτρεψε στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της τόσο γρήγορα. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα» αναφέρουν στον Guardian αστυνομικές πηγές, ενώ σχολιάζοντας την αποφυλάκισή του επισημαίνουν τα εξής:

«Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να γίνει για να τον κρατήσει στη φυλακή σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, γι’ αυτό γιατί ήταν υπό παρακολούθηση».

Περίπου στις 14:00, τοπική ώρα, ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς, ενώ λίγο αργότερα δέχθηκε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου και έπεσε νεκρός.

Άμεση ήταν αντίδραση των αρχών καθώς στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα και ασθενοφόρα.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επίθεση με μαχαίρι που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων είναι «ισλαμιστικού χαρακτήρα» και ο δράστης έφερε πάνω του έναν ψεύτικο «μηχανισμό».




Ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου που ενώνει Ισραήλ και Αίγυπτο



Ένοπλοι που φόραγαν μάσκες ανατίναξαν χθες Κυριακή τμήμα αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στα αιγυπτιακά σώματα ασφαλείας, ενέργεια που δεν προκάλεσε τραυματισμούς. Η επίθεση διαπράχθηκε σε περιοχή όπου μαίνεται τα τελευταία χρόνια εξέγερση ισλαμιστών και τζιχαντιστών.

Οι δράστες, που κινούνταν με αυτοκίνητο 4x4, τοποθέτησαν τα εκρηκτικά σε τμήμα του αγωγού σε απόσταση 80 χιλιομέτρων δυτικά της Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Σινά, στο βορειοδυτικό τμήμα της Αιγύπτου. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, σύμφωνα με τις πηγές.

Δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την επίθεση, ενώ οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν εκφραστεί επισήμως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, ο αγωγός αυτός ενδέχεται να έγινε στόχος εξαιτίας της πρόσφατης έναρξης της άντλησης φυσικού αερίου από το υποθαλάσσιο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ και της μεταφοράς του στην Αίγυπτο προς υγροποίηση στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας.

Τον Ιανουάριο η Αίγυπτος άρχισε να παραλαμβάνει φυσικό αέριο από το Ισραήλ για την υγροποίησή του και την εξαγωγή του στην Ευρώπη, στο πλαίσιο ιστορικής διμερούς συμφωνίας η αξία της οποίας υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 13,3 δισεκ. ευρώ.

Στο παρελθόν η Αίγυπτος έκανε εξαγωγή αερίου στο Ισραήλ. Οι αγωγοί μέσω των οποίων μεταφερόταν είχαν γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων στο Σινά το 2011 και το 2012.

Οι αιγυπτιακές αρχές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη εξέγερση τζιχαντιστών στο βόρειο Σινά, που κλιμακώθηκε μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, έπειτα από ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ο στρατός και η αστυνομία άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών σε όλη τη χώρα, που πάντως επικεντρώνονται στο βόρειο Σινά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Δεν μαζεύετε ο Ραγκούσης, ζητάει να ανοίξει η συζήτηση στην Εκκλησία για χειροτονία γυναικών



Είναι αλήθεια ότι ο Ραγκούσης έχει ενισχύσει τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του, που εάν ήταν κάποιο σοβαρό κόμμα, θα τον είχε απομονώσει, γιατί θα αισθανόταν άσχημα με αυτά που λέει κατά καιρούς.

Σε συνέντευξή του στο flash.gr, είπε μέσα σε άλλα που δεν χρειάζονται ούτε απλής αναφοράς, ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με τη χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από τη μυστηριακή ιεροσύνη, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει καθαρά προσωπική άποψη.





Νέοι εμπρησμοί ΙΧ αθώων πολιτών από κακοποιούς αντιεξουσιαστές



Η δράση των κακοποιών αντιεξουσιαστών σε βάρος αθώων πολιτών συνεχίζεται με δύο εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε Νέα Φιλαδέλφεια και Χαϊδάρι. 

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκαψαν αυτοκίνητο σταθμευμένο επί της οδού Δεκελείας και νωρίτερα, στις 00:30 στο Χαϊδάρι, πυρκαγιά ξέσπασε σε όχημα που ήταν παρκαρισμένο επί της οδού Αγίου Αντωνίου, στην περιοχή Αφαία.

 Έρευνες για τους εμπρησμούς διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.




Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε εχθές το απόγευμα της Κυριακής για την Αραβική Χερσόνησο στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2-4 Φεβρουαρίου).

Σήμερα Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές και συναντήσεις στο Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας (και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βασιλείου), Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών με τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Dr. Majid bin Abdullah Al Qasabi και ακολούθως με τον Διοικητή του Public Investment Fund (PIF) Yasir Al-Rumayyan.

Την Δευτέρα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στην Αραβική Χερσόνησο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.