Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Οι πέντε συνήθειες που χαρίζουν σε έναν 50άρη πάνω από 30 χρόνια ζωής



Κατά μια δεκαετία χωρίς σοβαρές ασθένειες μπορεί να παρατείνουν τη ζωή οι υγιεινές συνήθειες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Όσο πιο αποφασισμένος είναι κανείς στην τήρηση ορισμένων συνηθειών, τόσο περισσότερο θα ζήσει χωρίς προβλήματα υγείας. Οι γυναίκες μάλιστα μπορούν να προσθέσουν περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής (δέκα) σε σχέση με τους άνδρες (επτά).

Εφόσον κανείς συστηματικά τηρεί πέντε πράγματα -τρώει υγιεινά, πίνει αλκοόλ με μέτρο (έως ένα ποτήρι κρασί τη μέρα οι γυναίκες και δύο ποτήρια οι άνδρες), δεν καπνίζει καθόλου, διατηρεί το βάρος του σε κανονικά επίπεδα (δείκτης μάζας σώματος 18,5 έως 25) και ασκείται σωματικά για τουλάχιστον μισή ώρα τη μέρα- μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι θα προσθέσει στη ζωή του έως μια δεκαετία χωρίς καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο British Medical Journal (BMJ), ανέλυσαν σε βάθος έως 34 ετών στοιχεία για σχεδόν 73.200 γυναίκες και 38.400 άνδρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν ένας 50άρης άνδρας τηρεί τουλάχιστον τις τέσσερις από τις πέντε υγιεινές συνήθειες, θα ζήσει κατά μέσο όρο άλλα 31,1 χρόνια χωρίς χρόνιες παθήσεις, έναντι 23,5 ετών για όσους άνδρες δεν τηρούν ούτε μία από τις πέντε συνήθειες, δηλαδή οι πρώτοι θα κερδίσουν άλλα επτάμισι χρόνια υγιούς ζωής. Για τις γυναίκες 50 ετών που τηρούν τις τέσσερις από τις πέντε συνήθειες, το όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο (πάνω από δέκα έτη), καθώς μπορούν να προσβλέπουν κατά μέσο όρο σε ακόμη 34,4 έτη ζωής χωρίς χρόνιες παθήσεις, έναντι 23,7 ετών για τις γυναίκες που δεν τηρούν ούτε μια υγιεινή συνήθεια.

Το μικρότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής έχουν οι άνδρες που καπνίζουν πολύ (πάνω από 15 τσιγάρα τη μέρα), καθώς επίσης οι άνδρες και οι γυναίκες με παχυσαρκία (με δείκτη μάζας σώματος άνω του 30).



Πηγή : ygeiamou.gr


Απίστευτο: Δολοφόνησε τον σύζυγό της με… κολλύριο



Μια Αμερικανίδα καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 25 ετών, διότι δολοφόνησε τον σύζυγό της ρίχνοντάς του οφθαλμικές σταγόνες στο νερό του.

Η Λάνα Σου Κλέιτον, 53 ετών, παραδέχθηκε την ενοχή της ότι πράγματι δηλητηρίασε και σκότωσε τον σύζυγό της Στίβεν, 64 ετών, με αυτόν τον τρόπο, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο WBTV.

Το διάστημα μεταξύ 19 και 21 Ιουλίου του 2018, η σύζυγος έριξε το φονικό κολλύριο στο ποτήρι του συζύγου της, στο σπίτι τους στο Σάρλοτ, στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας.

Αρχικά, οι αρχές νόμισαν ότι πρόκειται για φυσικό θάνατο, προτού η νεκροψία νεκροτομή δείξει ότι στο αίμα του θανόντος υπήρχαν υψηλά επίπεδα υδροχλωρικής τετραϋδροζολίνης, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται κατά του ερεθισμού των ματιών.

Η Κλέιτον, νοσοκόμα στο επάγγελμα, που υποστηρίζει ότι την κακοποιούσε ο σύζυγός της, ομολόγησε ότι είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει κολλύριο, αφού το είδε σε τηλεοπτικές σειρές.

Το 2016 είχε τραυματίσει τον σύζυγό της με μία βαλλίστρα, μια ενέργεια που εκείνη την εποχή είχε θεωρηθεί ατύχημα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται γιατί ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με Χαφτάρ και δεν πήγε στην βουλή να απαντήσει σε ερώτηση του Τσίπρα




Η γελοιότητα και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο από το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν μπορεί να αντιληφθεί την διπλωματική επιτυχημένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του στο θέμα Λιβύης - Τουρκίας, γκρινιάζει ανεύθυνα επειδή ο κ. Μητσοτάκης, δεν πήγε σήμερα στη Βουλή να του απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε δηλαδή να αφήσει ο πρωθυπουργός τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχη Khalifa Haftar και να πάει στην βουλή να απαντήσει στην ερώτηση του λες και δεν υπάρχουν άλλες ημέρες για να απαντήσει. 

Το σχόλιο της κυβέρνησης στην ανευθυνότητα και την γελοιότητα Αλέξη Τσίπρα τα λέει όλα : 

«Ο κ. Τσίπρας γκρινιάζει πάλι, αυτή τη φορά επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγε σήμερα στη Βουλή να του απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη. Έπρεπε λοιπόν κατα τον κ. Τσίπρα ο Πρωθυπουργός να ακυρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στις 9.30 για το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Ίσως έπρεπε να αναβάλει την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του με την Καγκελάριο Μέρκελ στις 11.00.

Πιθανόν θα έπρεπε να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 12.15 ή να αφήσει να περιμένει τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχη Khalifa Haftar στις 13.00 στη Βουλή. Θα μπορούσε ίσως να ακυρωθεί και το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά στις 14.00 για το μεταναστευτικό. Αντιλαμβανόμαστε ότι η καθημερινή έγνοια του κ. Τσίπρα όταν ξυπνάει είναι να πει κάτι για να αντιπολιτευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός έχει πρώτη έγνοια τις επείγουσες ανάγκες της χώρας. Ας κάνει λίγη υπομονή ο κ. Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τακτικός στα μηνιαία ραντεβού του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Στις 31 Ιανουαρίου έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις. Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας έχει τον χρόνο να σκεφθεί μήπως πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αντιπολιτεύεται».


Ουκρανή πέρασε παξιμάδι στο πέος του άπιστου συντρόφου της - Του το έβγαλαν με τροχό



Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο 40χρονος θα αναρρώσει και το πέος του θα αποκτήσει σταδιακά ξανά τη λειτουργικότητά του.

Με ευνουχισμό παραλίγο να πληρώσει την απιστία του ένας άνδρας στην Ουκρανία αφού η απατημένη σύζυγος του «φόρεσε» παξιμάδι στο πέος ενώ αυτός κοιμόταν.

Ο 40χρονος άνδρας αντιλήφθηκε την τιμωρία από τον πόνο που τον ξύπνησε.

Ο ίδιος αρχικά προσπάθησε να αφαιρέσει το παξιμάδι μόνος του και όταν δεν τα κατάφερε ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε τον μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης Ζαπορίζια όπου συνέβη το περιστατικό.

Στο νοσοκομείο εκλήθησαν διασώστες της πυροσβεστικής οι οποίοι κατάφεραν με τη χρήση τροχού να αφαιρέσουν το παξιμάδι.


«Ο άνδρας ήταν υπό αναισθησία ενώ εμείς πραγματοποιούσαμε την επιχείρηση» εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας των πυροσβεστών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο 40χρονος θα αναρρώσει και το πέος του θα αποκτήσει σταδιακά ξανά τη λειτουργικότητά του.

Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν ότι το θύμα της τιμωρίας εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να ζητήσει διαζύγιο από τη σύζυγό του.



Πηγή : protothema.gr


Tηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ Sarraj -Τουρκίας.

Έθεσε επίσης τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Κάλεσε την κα. Merkel και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της Ε.Ε., σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κα. Merkel εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξή της στα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.


Δένδιας: Συμφωνήσαμε σε όλα με τον Χαφτάρ-Έτοιμοι να βοηθήσουμε με δυνάμεις στην Λιβύη



Πλήρης συμφωνία διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον στρατηγό, Χαλίφα Χαφτάρ, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας. 

«Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χαφτάρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων κι ακύρωση των παράνομων μνημονίων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά τη συνάντηση.

Και συνέχισε: «Είπα, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή (σημ.: διεθνής μηχανισμός επιτήρησης εκεχειρίας) είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη. Οι ενέργειες αυτές βοηθούν τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας στη Λιβύη και αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού και της λιβυκής κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η χώρα μας δεν είναι μέλος της διαδικασίας του Βερολίνου για την Λιβύη αλλά «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η οικοδέσποινα θα έβλεπε τη συμμετοχή μας σαν κάτι θετικό». 

Όπως εξήγησε ο Νίκος Δένδιας η Ελλάδα αναμένει από την Γερμανία να εκφράσει τη θέση για την ακυρότητα των μνημονίων Τουρκίας-Τρίπολης. «Περιμένουμε από τη Γερμανία να είναι θεματοφύλακας. Η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση, αναγνωρίζει την ακυρότητα των μνημονίων. Περιμένουμε ως ευρωπαίοι από τη Γερμανία να εκφράσει αυτή τη θέση, το ίδιο κι από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε πολιτική λύση της Λιβύης, εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία, ο κ. Δένδιας επεσήμανε: «Εμείς θέλουμε να συμμετάσχουμε εποικοδομητικά στο να πετύχει η διαδικασία του Βερολίνου. Βοηθάμε τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών. Από την άλλη, όμως, σε αυτή τη διαδικασία προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την ιδιότητά μας όχι μόνο ως Ελλάδα, αλλά και ως ευρωπαϊκή χώρα. Το πλαίσιο της συμμετοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών σε αυτή τη διαδικασία έχει καθοριστεί από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Η ίδια η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση, προβλέπει την ακυρότητα και την ανυπαρξία των δύο Μνημονίων. 'Αρα, κάθε χώρα της ΕΕ, όχι μόνο η Ελλάδα, έχει την αυτονόητη υποχρέωση να υποστηρίξει την κοινή θέση, τη θέση που όλοι μαζί πήραμε ομοφώνως στο Συμβούλιο. 'Αρα δε θέλω να δω τα πράγματα υπό μορφή αρνησικυρίας, τα βλέπω ως προσπάθεια της κοινής ευρωπαϊκής μας θέσης. Βεβαίως, αν αυτή δεν γίνει σεβαστή, τότε κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει υποχρέωση να υπερασπίσει αυτή τη θέση. Και η Ελλάδα, τοποθετήθηκε επ' αυτού ξεκάθαρα χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υπερασπίσει την κοινή ευρωπαϊκή μας θέση», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.



Πηγή: skai.gr




Ντόρα : “ Eξαιρετική η επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας”.



Από τα Χανιά όπου βρίσκεται, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και την διπλωματική απρέπεια της Γερμανίας.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως "εξαιρετική την επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας".

"Επιλογή η οποία όπως τόνισε δικαιώνει το στόχο τον οποίο είχε βάλει ο πρωθυπουργός από την αρχή, να είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θα ενώσει, ένας Πρόεδρος που θα εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, όπως φαίνεται ήδη από την πρώτη ψηφοφορία μετά και τις τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων".

"Η κ. Σακελλαροπούλου έχει μια μακρά επιτυχημένη πορεία στο δικαστικό σώμα αλλά ταυτόχρονα είναι μια σύγχρονη γυναίκα" τόνισε η κ. Μπακογιάννη και "δικαίως θα πάρει αυτόν τον τεράστιο αριθμό ψήφων από την Βουλή των Ελλήνων".

Σχολιάζοντας η κ. Μπακογιάννη την μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη την χαρακτήρισε "βαρύτατη ευρωπαϊκή και διπλωματική απρέπεια από τη Γερμανία". Και τόνισε "κακώς δεν κλήθηκε η Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εγώ ήδη έχω πει ότι είναι μια βαρύτατη ευρωπαϊκή και διπλωματική απρέπεια αυτό το οποίο έκανε η Γερμανία. Η Ελλάδα είναι μια ενδιαφερόμενη χώρα και είναι μια χώρα που έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Εγώ ως υπουργός Εξωτερικών διαπραγματευόμουν τη συμφωνία αυτών των θαλασσίων συνόρων με τη Λιβύη, αλλά τελικώς δεν ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια. Αλλά είναι μια χώρα η οποία τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω να βρίσκεται σ’ αυτή τη σύνοδο, μετά την υπογραφή αυτών των συμφωνιών που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη και οι οποίες είναι συμφωνίες ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Άρα κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να είμαστε εκεί".





Kάπνιζε στην τουαλέτα αεροσκάφους και συνελήφθη



Ο ελληνικής καταγωγής, αλλά Γερμανός υπήκοος, επιβάτης της πτήσης φέρεται να άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, κάτι που αντιλήφθηκε μια αεροσυνοδός.

Θεριακλής φέρεται να κάπνιζε στην τουαλέτα αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε πτήση προς τη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη. Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο τριανταδυάχρονος επιβάτης συνελήφθη από αστυνομικούς και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που το αεροσκάφος της εταιρείας Ryanair εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Μπάντεν- Μπάντεν της Καρλσρούης, νοτιοδυτικά της Γερμανίας, προς τη Θεσσαλονίκη, όπου προσγειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα.

Ο ελληνικής καταγωγής, αλλά Γερμανός υπήκοος, επιβάτης της πτήσης φέρεται να άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, κάτι που αντιλήφθηκε μια αεροσυνοδός. Η ίδια φέρεται να ενημέρωσε αμέσως τον κυβερνήτη, ενώ για το συμβάν έλαβε γνώση και ο Πύργος Ελέγχου του αερολιμένα «Μακεδονία» μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο τριανταδυάχρονος ομολόγησε την ενέργειά του και την απέδωσε στο άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης. Νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η ποινή που προβλέπεται για την συγκεκριμένη παράβαση είναι είτε φυλάκιση έως έξι μήνες είτε χρηματική ποινή.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Η Hyundai αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Τουρκία



Η νοτιοκορεάτικη γιγάντια αυτοκινητοβιομηχανία Χιουντάι (Hyundai) ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην επαρχία Κοτζάελι, στην περιοχή του Μαρμαρά της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Και στη Σμύρνη

Το εργοστάσιο της Χιουντάι στη Σμύρνη θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων για ένα μήνα, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Ντουνιά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινισθούν οι λόγοι, οι δύο θυγατρικές της Χιουντάι στην Τουρκία, η Hyundai Mobis και η Hyundai Glovis θα κλείσουν επίσης προσωρινά.

Η οικονομική ύφεση

Οι λόγοι προφανώς πρέπει να αναζητηθούν στην οικονομική ύφεση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2018, όταν η τουρκική λίρα έπεσε σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερο πληθωρισμό και επιτόκια, καθώς και σε χαμηλότερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η εταιρεία Hyundai Turkey ζήτησε από την Αγκυρα να καταβάλει βραχυπρόθεσμες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους και σχεδιάζει να εργάζονται οι υπάλληλοί της σε διαστήματα 15 ημερών τους επόμενους μήνες, αναφέρει η εφημερίδα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του μισθού τους.


Πηγή : in.gr


Διαδηλωτές επιχείρησαν να επιτεθούν στον Μακρόν μέσα σε θέατρο



Με τον Εμάνουελ Μακρόν τα έβαλαν οι Γάλλοι που επιχείρησαν να του επιτεθούν την ώρα που παρακολουθούσε θεατρική παράσταση. Ο Γάλλος πρόεδρος φυγαδεύτηκε από το σημείο, αφού ο κόσμος ήταν οργισμένος και απειλούσε να τον λιντσάρει.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν και φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του. Στο στόχαστρο ήταν η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό.

Η αστυνομική παρουσία πάντως έξω από το θέατρο έντονη και ουκ ολίγες φορές προσπάθησε να απομακρύνει το πλήθος.

Παρίσι: Υπο τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν πριν απο λιγο τον Μακρόν απο το θέατρο https://twitter.com/lameutephoto/status/1218281596895318019 


Πηγή : newsit.gr


Τα μετεωρολογικά ρεκόρ του 2019: 41,9 στη Λάρισα - Μείον 22,5 στη Φλώρινα


Τα ρεκόρ βροχόπτωσης και θερμοκρασιών του 2019 παρουσίασε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo, με βάση τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σε αντίθεση με τις περισσότερες προηγούμενες χρονιές, τα μεγαλύτερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης πέρυσι εντοπίστηκαν στην Κρήτη, ιδίως στο νομό Χανίων, ενώ και η πόλη της Αθήνας βίωσε μια από τις πιο βροχερές χρονιές των τελευταίων 15 ετών. Αντίθετα, τα μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η περυσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ξηρή, με την ετήσια βροχόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης να υστερεί ακόμα και σε σχέση με τις Κυκλάδες.

Τα μεγαλύτερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης το 2019, καταγράφηκαν κατά σειρά στην Ασή Γωνία Χανίων (2.896 χιλιοστά), στο Σέμπρωνα Χανίων (2.780), στο Ασκύφου Χανίων (2.632), στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (2.359), στο Δρυμό Σαμαριάς Χανίων (2.231) και στα Θεοδώριανα 'Αρτας (2.217 χιλιοστά).

Τα μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης (332 χιλιοστά), στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (392), στη ΔΕΘ (379), στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (425), στην Πτολεμαίδα (447) και στην Αίγινα (470 χιλιοστά).

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες πέρυσι σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών έντονων κυμάτων ζέστης που έπληξαν τη χώρα, στις 7-10 Ιουλίου, στις 3 Αυγούστου και στις 10-12 Αυγούστου. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών ‘Σοφία' και ‘Τηλέμαχος' την περίοδο 3-8 Ιανουαρίου.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το 2019 σημειώθηκαν στη Χάλκη Λάρισας (41,9 βαθμοί στις 8/7), στη Λάρισα (41,6 στις 9/7) και στο Θεολόγο Φθιώτιδας (41,4 στις 3/8). Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Νέο Καύκασο Φλώρινας (μείον 22,5 στις 6/1), Νευροκόπι (μείον 20,9 στις 8/1) και Γρεβενά (μείον 19,9 στις 8/1).

Το 2019 επηρέασαν τη χώρα μας 13 κακοκαιρίες στις οποίες το ΕΑΑ-meteo έδωσε όνομα, εκ των οποίων πέντε τον Ιανουάριο και τρεις το Δεκέμβριο. Αναλυτικά αυτές ήσαν οι εξής:

1. Ραφαήλ (31/12/2018-01/01/2019)

2. Σοφία (03-05/01/2019)

3. Τηλέμαχος (07-08/01/2019)

4. Υπατία (09-10/01/2019)

5. Φοίβος (22-26/01/2019)

6. Χιόνη (12-17/02/2019)

7. Ωκεανίς (23-25/02/2019)

8. Αντίνοος (14-17/07/2019)

9. Βικτώρια (12-14/11/2019)

10. Γηρυόνης (24-26/11/2019)

11. Διδώ (10-12/12/2019)

12. Ετεοκλής (13-14/12/2019)

13. Ζηνοβία (29-31/12/2019)


Πηγή