Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο



Μερικούς από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του από το Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, οι οποίοι ξεναγήθηκαν μαζί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από την διευθύντρια Μαρία Λαγογιάννη, συνοδεία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι δύο ηγέτες αρχικά επισκέφτηκαν τις εκθέσεις για την Μυκηναϊκή και την Κυκλαδική εποχή.

Οι δύο Πρωθυπουργοί περιηγήθηκαν στις αίθουσες με επιτύμβιες στήλες και αγάλματα κούρων, ενώ ο κ. Νετανιάχου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον χώρο όπου εκτίθενται τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι της Θήρας.

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν ο γιος του Κωνσταντίνος, ενώ ο κ. Netanyahu συνοδευόταν από την σύζυγό του Sara και τον γιο του Avner.


Λιβύη : Γενική επιστράτευση κήρυξε ο Χαφτάρ για να αντισταθεί στις ξένες δυνάμεις


Ραγδαία φαίνεται πως είναι η κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη μετά το «πράσινο φως» της τουρκικής βουλής για αποστολή στρατευμάτων, ανοίγοντας νέο μέτωπο τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα έχει τρομοκρατηθεί με τις εξελίξεις στη σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν.

Με διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, κήρυξε γενική κινητοποίηση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις στη Λιβύη.


«Σήμερα κηρύσσουμε τζιχάντ και γενική επιστράτευση. Οι άνδρες και οι γυναίκες, αξιωματικοί και πολίτες, θα προμηθευτούν όπλα» είπε ο επικεφαλής του LNA.

Τόνισε δε, ότι οι δυνάμεις του θα «αντιμετωπίσουν και θα αποκρούσουν» οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα σταλούν στη χώρα.

Επίθεση κατά της Τουρκίας

Το διάγγελμα του Χαλίφα Χαφτάρ έρχεται μία ημέρα μετά την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συμφωνίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σαράτζ, στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο λίβυος στρατάρχης επέκρινε την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να προκαλέσει σύγκρουση με απώτερο στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την «αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στη Λιβύη και γενικότερα την περιοχή». 

Ηχηρές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα

Στο μεταξύ, η απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου έχει προκαλέσει ηχηρές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα, με τον Ερντογάν να βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση.

O τούρκος πρόεδρος είχε επισπεύσει τη διαδικασία για να πάρει το «πράσινο φως» από τη Βουλή της χώρας του. Η εντολή θα έφτανε στην Εθνοσυνέλευση την επόμενη βδομάδα, ωστόσο οι εξελίξεις με την προέλαση του Χαφτάρ στην Τρίπολη, ανάγκασε τον Ερντογάν να λάβει πιο σύντομες αποφάσεις.

Πλέον, εναποτίθεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο και την κυβέρνησή του αν θα κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους, συνδράμοντας στρατιωτικά την κυβέρνηση Σαράτζ.

Ο τούρκος πρόεδρος θα κληθεί να αποφασίσει αν και πότε θα αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη ή αν η βοήθεια της Άγκυρας θα λάβει άλλη μορφή, για παράδειγμα με την αποστολή «συμβούλων». Μια απόφαση πάντως που αναμένεται να είναι καθοριστική για τη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, δεδομένου ότι θα φέρει τον τούρκο πρόεδρο και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του απέναντι από σχεδόν σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα.

Ηδη, από την πρώτη στιγμή τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλες χώρες, η στάση των οποίων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή, έδωσαν το στίγμα των προθέσεών τους όσον αφορά στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, καταδικάζοντας μεταξύ άλλων την παρέμβαση τρίτων δυνάμεων στη χώρα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Λονδίνο: 20χρονος έσκισε έργο του Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate Modern



Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να οδήγησαν έναν 20χρονο άνδρα στο Λονδίνο να... επιτεθεί και να σκίσει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο του Πάμπλο Πικάσο;

Ίσως ο Shakeel Massey να ενοχλήθηκε από το αντικείμενο του πίνακα που κοσμούσε την Πινακοθήκη Tate Modern στο Λονδίνο, ίσως να συνέβη κάτι άλλο, ίσως και... να μην έκανε τίποτα, καθώς ο ίδιος φέρεται ότι αρνείται τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, ο 20χρονος κατηγορείται ότι έσκισε το «Μπούστο γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον πίνακα του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Shakeel Massey είναι «εγκληματική φθορα» κατά έρηου τέχνης. Μάλιστα το δικαστήριο αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση και θα καθίσει προφυλακισμένος έως τις 30 Ιανουαρίου, οπότε ορίστηκε η δίκη του.

Σύμφωνα με την Tate, το έργο τέχνης που ο Πικάσο φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του Ντόρα Μάαρ.

«Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή» ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου της Πινακοθήκης.

«Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για συμβάν εγκληματικής φθοράς στην Tate Modern, στις 28 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί σε έναν άνδρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.


Πηγή : protothema.gr




Δεκάδες χιλιάδες ελέγχους δρομολογεί η ΑΑΔΕ το 2020



Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι αναμένεται να διενεργηθούν το 2020 από το σύνολο των ελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όπως προκύπτει από δύο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε) θα διενεργήσει τουλάχιστον 670 έλεγχους - έρευνες και 17.720 μερικούς επιτόπιους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης. Για το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 620 έλεγχοι - έρευνες και 16.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π., και Δ.Ο.Υ Α’ τάξεως, θα διενεργήσουν 25.100 πλήρεις και μερικούς φορολογικούς ελέγχους, ενώ από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας και από αυτό το ποσοστό, τουλάχιστον 75% θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Επίσης οι υπηρεσίες αυτές θα διενεργήσουν μέσα στο 2020 περί τους 2.500 ελέγχους για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου. Το 2019 η σχετική απόφαση όριζε 25.000 πλήρεις και μερικούς ελέγχους και τον ίδιο αριθμό ελέγχων (2.500) για την φορολογία κεφαλαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Η τράπεζα Πειραιώς ζήτησε συγνώμη για τις χρεώσεις των 5 ευρώ



Με γραπτό μήνυμα ενημέρωσε τους πελάτες της που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, για την επιστροφή των 5 ευρώ ζητώντας συγνώμη.    

«Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε ο αντιλογισμός της χρέωσης: «τέλος σύνδεσης winbank» που έγινε εκ παραδρομής. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση». Με αυτό το γραπτό μήνυμα - SMS ενημερώνει τους πελάτες της η Τράπεζα Πειραιώς για τη χρέωση 5 ευρώ που έγινε σε πελάτες που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής υπηρεσίας της.





Αυστραλία: 500 εκατομμύρια ζώα θύματα των φονικών πυρκαγιών



Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο - και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά,  πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.


«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές - κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες - οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής.

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.




Είκοσι νεκροί και 566 τραυματίες σε 503 τροχαία τον Δεκέμβριο στην Αττική


Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 566 τραυματίστηκαν (15 σοβαρά και 551 ελαφρά) σε 503 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, συνολικά, που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο 2019, στην περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 20.657 παραβάσεις από τις οποίες οι 503 σε βαθμό πλημμελήματος. troxaio3-1200x590

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

544 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
2.349 ορίου ταχύτητας
243 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
368 για χρήση κινητού τηλεφώνου
404 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
421 για μη χρήση προστατευτικού κράνους


Νεκρό παιδί σε πυρκαγιά στον Πειραιά



Το κοριτσάκι που σκοτώθηκε ήταν τριών ή τεσσάρων ετών. Στο κτίριο που ήταν εγκαταλελειμμένο, έμενε ομάδα ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας.

Τρίχρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη. Το κοριτσάκι που σκοτώθηκε ήταν τριών ή τεσσάρων ετών.

Στο κτίριο αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έμενε ομάδα ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε υπό μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μια εκτίμηση είναι ότι οι ρομά πιθανότατα προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς να κινδυνεύσουν παρακείμενα κτίρια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.




Κασέμ Σουλεϊμανί: Aυτός ήταν ο στρατηγός που ήθελαν νεκρό οι ΗΠΑ


Από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στο Ιράν, κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και πολλών από τους συμμάχους τους, ήταν ο πανίσχυρος ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τα ξημερώματα, σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό — το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς υβρίδιο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων — ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ. Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018.

Ο 62χρονος στρατιωτικός, με γκρίζα γένια κομμένα πάντα κοντά, είχε γίνει κάτι σαν ροκ-σταρ στο Ιράν τα τελευταία χρόνια. Είχε έτσι δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στον λογαριασμό του στο Instagram.


Για τους υποστηρικτές του όσο και για τους εχθρούς του ο Σουλεϊμανί, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, κράταγε στα χέρια του τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία, δύο χώρες όπου οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί στρατιωτικά.

«Για τους σιίτες στη Μέση Ανατολή» — σημείωνε ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πόλακ στο πορτρέτο του Σουλεϊμανί που συνέταξε για λογαριασμό του περιοδικού Time στο πλαίσιο του αφιερώματος στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017 — ο υποστράτηγος ήταν κάτι σαν «υβρίδιο του Τζέιμς Μποντ, του Έρβιν Ρόμελ και της Λέιντι Γκάγκα».

«Για τη Δύση, ήταν (...) υπεύθυνος για την εξαγωγή της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν, για την υποστήριξη τρομοκρατών (...) και τη διεξαγωγή των πολέμων του Ιράν στο εξωτερικό».

Στο Ιράν, χώρα καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια στον οικονομικό μαρασμό, αρκετοί τον προέτρεπαν να κατέβει στην πολιτική αρένα. Ο υποστράτηγος πάντως είχε απορρίψει ξερά τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ισλαμική Δημοκρατία το 2021.


Από το Ιράκ...

Ο βετεράνος της Ιερής Άμυνας, όπως αποκαλείται στην Ισλαμική Δημοκρατία ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν (1980-1988), έδειξε τα ταλέντα του στην ιρακινή επικράτεια. Κάθε πολιτική ή στρατιωτική εξέλιξη στο Ιράκ σήμαινε ότι ο υποστράτηγος θα επισκεπτόταν τη Βαγδάτη για να αναλάβει δράση, από τα πεδία των μαχών στους διαδρόμους των θεσμών της εξουσίας και αντιστρόφως.

Προέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, σχηματισμός κυβέρνησης... Κάθε φορά, ο Σουλεϊμανί συναντιόταν με διάφορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για να διαμορφώσει τη γραμμή που θα ακολουθείτο, διαβεβαιώνουν άνθρωποι που πήραν μέρος σε πολλές από τις συναντήσεις αυτές, που γίνονταν πάντα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η τεράστια επιρροή του κράταγε πολλά χρόνια: ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη συνεργασία που προσέφερε αρχικά η Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον πόλεμο αυτό.

«Οι ιρανοί συνομιλητές μου ήταν πολύ σαφείς: μολονότι ενημέρωναν τον υπουργό Εξωτερικών, στο τέλος τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο στρατηγός Σουλεϊμανί», θα δήλωνε το 2013 στο BBC ο Ράιαν Κρόκερ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

...στο Λίβανο και τη Συρία

Αν και προτιμούσε να μένει στο περιθώριο, να δρα στις σκιές, επί δεκαετίες, ο Σουλεϊμανί άρχισε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011. Το Ιράν, η μεγάλη σιιτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, παρείχε πολύτιμη βοήθεια στον Μπασάρ αλ Άσαντ στη σύρραξη αυτή.

Οι φωτογραφίες του στα πεδία των μαχών, οι εμφανίσεις του σε ντοκιμαντέρ, ακόμα και σ’ ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων ή ένα βιντεοκλίπ τραγουδιού, τον μετέτρεψαν σε πρόσωπο πασίγνωστο σε όλη την περιοχή.

Ο ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης πέρασε στο λιβανέζικο έδαφος — στο πλευρό της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ — το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου Ισραήλ-Λιβάνου το 2006, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική κρατική τηλεόραση τον περασμένο Οκτώβριο.

Ανώτατος ιρακινός αξιωματούχος τον είχε περιγράψει ως άνθρωπο εξαιρετικά ήρεμο, ολιγόλογο, ο οποίος σπανίως ύψωνε τη φωνή. «Καθόταν πάντα στην άλλη άκρη (...) μόνος του, πολύ ήσυχα. Δεν μίλαγε, δεν έκανε σχόλια, μόνο άκουγε», είχε πει στο Νιού Γιόρκερ.



Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, το 83% των Ιρανών που ερωτήθηκαν σχετικά είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, ποσοστό που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στο εξωτερικό, αρκετοί ηγέτες και αξιωματούχοι τον έβλεπαν ως το πρόσωπο που χειριζόταν τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει την «εγκληματική» επίθεση στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ανήγγειλε ο εκπρόσωπος του οργάνου αυτού, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr