Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Rafale: Το πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό εκτόξευσε νέο «πυρηνικό» πύραυλο

 



Η Γαλλία συνεχίζει ακάθεκτη στην αναβάθμιση των αεροπορικών της δυνάμεων, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της στην ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων, για να εξοπλίσει το στόλο των πανίσχυρων μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Dassault Rafale.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες επιτυχημένη εκτόξευση από ένα μαχητικό  Rafale, ενός νέο εξελιγμένου πυραύλου που είναι κατάλληλος για να φέρει πυρηνικές κεφαλές, καθιστώντας το γαλλικό αεροσκάφος ακόμα πιο καταστροφικό στο μέλλον.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, στις 9 Δεκεμβρίου ένα μαχητικό Rafale εκτόξευσε τον αναβαθμισμένο πύραυλο cruise ASMPA, ο οποίος προορίζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές. Η δοκιμαστική αυτή εκτόξευση έγινε στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου πυραύλου ASMPA και ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πάρει το «πράσινο φως» για να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των δυνάμεων της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και και στις Αεροναυτικές Πυρηνικές δυνάμεις του γαλλικού Ναυτικού.

Ο πύραυλος αέρος – επιφανείας μεσαίας εμβέλειας με την ονομασία ASMP-A (Air-Sol Moyenne Portee-Amélioré),είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή της υφιστάμενης πλατφόρμας των υπερηχητικών πυραύλων ASMP. Συγκεκριμένα, ο πύραυλος έχει μήκος 5,38 μέτρα, ζυγίζει 860 κιλά και έχει εμβέλεια περίπου 500 χιλιόμετρα, με ταχύτητες έως και Mach 3, ενώ ακόμα θα μπορεί να φέρει και πυρηνική θερμοπυρηνική κεφαλή.


Πηγή: Defence Post / Φωτογραφία αρχείου

onalert.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου