Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Μαζική φυγή από το Λονδίνο λίγο πριν ξεκινήσει το lockdown έξι εβδομάδων

 


Εικόνες συνωστισμού επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο προκειμένου οι Βρετανοί να φύγουν πριν από τα μεσάνυχτα για να κάνουν Χριστούγεννα, αφού ο Μπόρις Τζόνσον «ακύρωσε» εκτάκτως τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια πολίτες στη Νοτιοανατολική Αγγλία, εξαιτίας του νέου στελέχους του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία. 

Οι σταθμοί των τρένων της πόλης γέμισαν κόσμο, καθώς οι Λονδρέζοι εγκατέλειπαν την πόλη πριν από την έναρξη του σκληρού νέου λοκντάουν Tier 4, τα μεσάνυχτα. Ως τις 7 το απόγευμα δεν υπήρχε ούτε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο διαθέσιμο στα τρένα.

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους χθες το απόγευμα προειδοποιώντας: «Εάν έχετε πακετάρει βαλίτσα, αδειάστε την».

Όμως καθώς περνούσαν οι ώρες σχηματίζονταν τεράστιες ουρές οχημάτων στους κεντρικούς οδικούς κόμβους με προορισμό το Λιντς, το Λίβερπουλ η το Νότινγχαμ και χαοτικός συνωστισμός στους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς, στο Πάτινγκτον και στο Κινγκ Κρος.

Ο Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινήτων δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, ότι μέσα σε 90 λεπτά από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, υπήρχαν αναφορές για άτομα που μπήκαν σε αυτοκίνητα και ταξί, κάποιοι νοίκιασαν ακόμη και οχήματα για να ξεφύγουν από το Λονδίνο πριν επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης R υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2 που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιάζεται ταχέως με τη χώρα να καταγράφει χθες 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους.

Οι νέοι περιορισμοί για την Αγγλία θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες όπου η πρώτη αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Στη Σκωτία, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων. Η Ουαλία έχει τεθεί επίσης σε λοκντάουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η χώρα πρόκειται να εισέλθει σε λοκντάουν έξι εβδομάδων από τις 26 Δεκεμβρίου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου