Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Παρακμιακό ελληνικό ποδόσφαιρο - Παράγκες-χρηματισμοί-απειλές και καθόλου θέαμα

 




Διαβάζουμε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για την παρακμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Το βράδυ της Δευτέρα κλήθηκαν να καταθέσουν στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο Μάριος Σιαμπάνης, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τον Κώστα Καραπαπά να είναι ο παίκτης που προσέγγισε ο ΠΑΟΚ και επιχείρησε να τον δωροδοκήσει και ο Γιώργος Δεληζήσης.

Ο δεύτερος λίγη ώρα μετά τις καταγγελίες του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε δηλώσεις με τις οποίες επιβεβαίωνε εμμέσως πλην σαφώς  όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.  Οι δύο ποδοσφαιριστές κατέθεσαν μάλιστα παρουσία δικηγόρου της ΠΑΕ Άρης. Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει για το θέμα αναμένεται να κληθεί να καταθέσει σήμερα και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Το χρονικό

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, για «ύποπτη και πιθανότατα στημένη διαιτησία» στον αγώνα του με τον Άρη, ο Ολυμπιακός  διά στόματος Κώστα Καραπαπά  κατήγγειλε  προσπάθεια  χρηματισμού του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μάριου Σιαμπάνη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς

Μάλιστα ο αμυντικός του Άρη Γιώργου Δεληζήσης μιλώντας στο MEGA μετά του ντέπμπι δήλωσε  πως «ακούστηκαν διάφορες φήμες πριν το παιχνίδι… νομίζω ότι ισχύουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο».

Ο αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ. Καραπαπάς με ανακοίνωση του ζήτησε  από την δικαιοσύνη να παρέμβει και να ανοίξουν τα κινητά, καθώς ένας συνεργάτης, όπως καταγγέλλει, ονόματι Νώντας, «πήγε με μια σακούλα γεμάτη λεφτά στον τερματοφύλακα του Αρη, Σιαμπάνη και αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.  Αναφέρει μάλιστα πως ο Σιαμπάνης «τρομοκρατήθηκε και απειλήθηκε» και μάλιστα κάνει λόγο  για απόπειρα δωροδοκίας σε άλλους δύο παίκτες των «κιτρίνων».

Μετά την καταγγελία Καραπαπά, ο ΠΑΟΚ προανήγγειλε αγωγές και μηνύσεις.

Η δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστα Καραπαπά:

«Σε πείραξε κύριε Γκαγκάτση η αλήθεια; Σου χάλασε τα σχέδια;

Πάμε λοιπόν. Ξαναλέω: Για να μάθει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ (που σε έχει πάρει ήδη χαμπάρι) τι συνέβη.

Καταγγέλλω λοιπόν επίσημα και ελπίζω να ασχοληθεί σοβαρά η Δικαιοσύνη με όλα τα παρακάτω. Και είμαι στη διάθεση της κάθε στιγμή όπως κι εσύ κε Γκαγκάτση.

Πήγε ο πρώην υπάλληλος σας και συνεργάτης σας πλέον σε άλλα… έργα, ο Νώντας (Ν.Π) με μια σακούλα γεμάτη λεφτά στον τερματοφύλακα του Άρη Σιαμπάνη και αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με μεγάλο ποσό που είχε σε σακούλα ναι η όχι;

Είχε μαζί του σκληρό ποινικό- μπράβο ο οποιός ήταν στο συγκεκριμένο ραντεβού ναι ή όχι;

Ειναι αλήθεια ότι ο Σιαμπάνης απειλήθηκε, τρομοκρατήθηκε, εν τέλει δεν αγωνίστηκε ή όχι;

Πες μας λοιπόν, γιατί εμείς σας ξέρουμε βρωμιάρηδες, ποιός τους έστειλε στον Σιαμπάνη και ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλους δυο παίκτες του Άρη;

Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές άμεσα και θα φτάσουμε στους εντολείς.

Έφτασε η ώρα. Η ώρα να δούν όλοι πόση βρωμιά κρύβεται πίσω από αυτό που με θράσος ονομάσατε εξυγίανση!

Πάμε λοιπόν στους εισαγγελείς για τα υπόλοιπα! Για τα όσα λες για ΟΣΦΠ β’, πριμ, υπουργούς Υπαλληλάκια, θα πάρεις απαντήσεις από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Υγ: Για τις ύβρεις για χοληστερίνες, παιδοβούβαλα κλπ κλπ, δεν θα απαντήσω κάτι. Στις γειτονιές που εγώ μεγάλωσα, δε μαλώνουμε με κοριτσάκια σαν τον Μάκη Γκαγκάτση».​

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταθέτει μήνυση και αγωγή

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο αντιπρόεδρος της, Μάκης Γκαγκάτσης, προχωρούν στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής για όσα υποστήριξε και κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε τα εξής:

«Οι φαντασιώσεις πληθύνονται και μάλλον ο αντρούκλας κ. Καραπαπάς (ή γραφείο τύπου του ΟΣΦΠ Β’) κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού όλοι θυμόμαστε τον Σιαμπάνη να κάνει περιπάτους στην περιοχή του Άρη στον αγώνα εναντίον του ΟΣΦΠ όπως τουλάχιστον δήλωσε ιδιοκτήτης έτερης ΠΑΕ.

Ο εισαγγελέας πλέον έχει το λόγο για τη δήλωσή του, ενώ θα του κατατεθεί αγωγή και μήνυση για τις φαντασιώσεις του όπως φυσικά και σε όποιον αναδημοσιεύει τις αναρτήσεις του κι εμπλέκει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή οποιοδήποτε στέλεχός της σε ποινικά κολάσιμες πράξεις που ουδεμία σχέση είχαν, έχουν ή θα έχουν.

ΥΓ1: εν τέλει είχε ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη ο Σιαμπάνης όπως είπε το γραφείο τύπου της ΠΑΕ Άρης ή απειλήθηκε και τρομοκρατήθηκε όπως δήλωσε ο επικοινωνιολόγος της; Συνεννοηθείτε παιδιά.

ΥΓ2: Μαζί με τα τηλέφωνα που ζητάει ν ανοίξουν (και φυσικά να ανοίξουν ώστε να δούμε μετά που θα κρυφτεί κι πως θα πληρώσει τις αποζημιώσεις), ν ανοίξει και το δικό του να δούμε αν έχει νοικιάσει ποτέ κανένα άσπρο polo για ταξιδάκι φίλων και συνομιλητών του στη Λάρισα;».

Η δήλωση  του Γιώργου Δεληζήση

Ο αμυντικός του Άρη Γιώργου Δεληζήσης  μιλώντας στο MEGA τόνισε πως «ακούστηκαν διάφορες φήμες πριν το παιχνίδι» στις προηγούμενες ημέρες κι ενόψει του ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ ο αμυντικός του Άρη απάντησε: «Νομίζω ότι ισχύουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Εμείς δίνουμε απαντήσεις».

Ο ΠΑΟΚ για διαιτησία

Νωρίτερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δριμύτατη ανακοίνωσή της έβαλλε κατά του Μπας Νάιχαους και αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τον οποίο όπως αναφέρει άρει την εμπιστοσύνη της.

Πιο αναλυτικά:

«H ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρωτοστάτησε στην έλευση ξένων διαιτητών. Η σημερινή διαιτησία του Ολλανδού Ναϊχάους δείχνει να τους καθιστά πολυτέλεια, αφού τέτοια πέναλτι μπορούσαν να εφευρεθούν και στο παρελθόν.

Ως η πρώτη ΠΑΕ που ζήτησε μετ΄ επιτάσεως το VAR για να διορθώνονται πιθανά λάθη, καταλάβαμε σήμερα πως σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διακοσμητικό ρόλο, όταν οι χειριστές έχουν διαφορετικές εντολές.

Η πρεμούρα του Ολλανδού να δει στο VAR το δικό μας πέναλτι βιαστικά, τον έκανε μάλιστα να αποφανθεί ότι ο Σούντγκρεν ενήργησε κανονικότερα απ´ότι στην ίδια περιοχή ο Πασχαλάκης , ο οποίος είχε αλλάξει πορεία στη μπάλα, όπως φαινόταν με γυμνό μάτι! Αρνήθηκε να δει και το προηγούμενο χτύπημα στον Τζόλη στην ίδια φάση. Όπως αρνήθηκε να δει το καθαρό χέρι στην τελευταία φάση του αγώνα!

Στηρίξαμε εξ΄αρχής την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή, αυτονόητα και του κ. Κλάτενμπεργκ και η αλήθεια είναι πως κάναμε αρκετή υπομονή με τις αλλοπρόσαλλες κρίσεις του, που με την πάροδο του χρόνου υποτιμούν ολοένα και πιο εμφατικά τη νοημοσύνη μας, πράγμα μάλιστα για το οποίο πρόσφατα τον προειδοποιήσαμε.

Τα παραπάνω συνηγορούν πως αυτά που είδαμε σήμερα δε μπορεί να είναι τυχαία, για το VAR άλλωστε δε γίνεται να υπάρχει κακιά στιγμή. Είναι ξεκάθαρα η πιο ύποπτη και πιθανότατα στημένη διαιτησία που έχουμε δει στο ελληνικό πρωτάθλημα από εκείνη του Σπάθα στο ίδιο γήπεδο. Την πρόθεση του διαιτητή φαίνεται πως ήξεραν οι παίκτες του Άρη, που με εξευτελιστικές βουτιές εκβίαζαν τα φάουλ που απλόχερα τους χάριζε.

Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ.Κλάτενμπεργκ, ο οποίος από σήμερα θα πρέπει να μας πείσει ότι δεν ονειρεύεται μια θέση στην άκρη του πάγκου της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μέχρι τότε, μπορεί να συνεχίσει το αγροτικό του στην Ελλάδα, στήνοντας την νέα παράγκα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου