Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Απαράδεκτος ο Τράμπ καλεί σε συγκέντρωση τους οπαδούς του! «Σταμάτα την τρέλα» του λένε οι εφημερίδες του

 



Απαράδεκτος ο Ντόναλτ Τράμπ θέλει να δημιουργήσει προβλήματα λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ελπίζει η διαδήλωση αυτή να ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο ώστε να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Τραμπ έγραψε δύο μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter με τα οποία καλούσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου “τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ στην Ιστορία του έθνους μας”.

“Τα λέμε στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες”, αναφέρει ανάρτησή του ενώ τη Δευτέρα ανάρτησε και ένα βίντεο το οποίο προωθεί τις θέσεις του και κάνει έναν απολογισμό του έργου με τη φράση ”Ο Τραμπ υπερασπίζεται...” η οποία συμπληρώνεται από φράσεις ή λέξεις όπως ”την Αμερική”, ”τις θέσεις εργασίας των Αμερικανών”, ”την Ελευθερία”, ”την Αμερικανική  Δικαιοσύνη”, ”την στρατιωτική ισχύ”, ”την Ειρήνη”, ”τον Νόμο και την Τάξη”, ”τη σημαία μας”. 

Και κλείνει με την εικόνα του Τραμπ να αγκαλιάζει την αμερικανική σημαία ”αυτός είναι ο κατάλληλος για την Αμερική”. 


Μεταξύ των διαδηλωτών που αναμένονται είναι και κάποιες βίαιες ομάδες, όπως η ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Ουάσινγκτον, έπειτα από μια αντίστοιχη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στις 12 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν ταραχές. Τότε πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι και δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν.

Αυστηρή κριτική ασκεί, για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, η αγαπημένη εφημερίδα του Τράμπ New York Post.

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο «Σταμάτα την τρέλα», η αμερικανική εφημερίδα, η οποία είχε κρατήσει, μέχρι σήμερα, θετική στάση απέναντι στον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο πρόεδρο, τον καλεί να σταματήσει να ισχυρίζεται ότι υπήρξε εκλογική νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Χάσατε τις εκλογές». «Καταλαβαίνουμε, κύριε Πρόεδρε, ότι είστε θυμωμένος που χάσατε. Αλλά εάν συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, είναι καταστροφικό», υποστηρίζει το βασικό άρθρο της εφημερίδας.

«Είχατε κάθε δικαίωμα να κάνετε έρευνα για τις εκλογές. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτές οι προσπάθειες δεν κατέληξαν πουθενά», υποστηρίζει το επίμαχο άρθρο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου