Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Αντιδράσεις βουλευτών της Κέρκυρας κατά του Μητροπολίτη Νεκτάριου που προκαλεί ανεύθυνα

 



Ορισμένοι ευτυχώς ιεράρχες, που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους προκαλούν με τις ανεύθυνες ενέργειες τους κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία.

Ενοχλημένοι είναι βουλευτές Κέρκυρας με την προκλητική ανεύθυνη απόφαση του Μητροπολίτη του νησιού, να προχωρήσει σε τριήμερη διαμαρτυρία με μεσίστιες σημαίες χτυπώντας πένθιμα τις καμπάνες για την απαγόρευση προσέγγισης του πολιούχου της πόλης κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνος.

Οι τρεις βουλευτές του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προκλητικές ενέργειες του Μητροπολίτη. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Στ. Γκίκας μιλώντας στο Corfutvnews είπε: «Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι που δεν θα γιορτάσουμε τον Άγιο μας όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για κλειστές εκκλησίες μετά από εισήγηση της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας επειδή έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα και μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα.Δεν το έκανε για να «βλάψει» την Εκκλησία, ούτε να την υποβάλλει σε «διωγμό». Είναι μέτρο απολύτως προσωρινό!Είναι διαφορετικό λοιπόν να εκφράζουμε όλοι μία δικαιολογημένη στεναχώρια που δεν θα μπορέσουμε να προσκυνήσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια και διαφορετικό να λέμε ότι η Εκκλησία βρίσκεται «υπό διωγμό» και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση – να προσομοιάζεται με την δικτατορία του Χότζα στην Αλβανία. Νομίζω τέτοιες δηλώσεις αδικούν την κυβέρνηση και την προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά αδικούν πρωτίστως την Ιερά Μητρόπολή μας».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε ανακοίνωσή του λέει: «Με εντυπωσιάζει αρνητικά ως πολίτη και ως βουλευτή αυτού του τόπου το διχαστικό αποτέλεσμα των επιλογών του Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου σε σχέση με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποφάσεων κατά το εορταστικό τριήμερο του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος. Με εντυπωσιάζει δυσάρεστα και η επιλογή του να κηρύξει εν διωγμώ την τοπική μας Εκκλησία καθώς και η εντολή να κτυπούν πένθιμα οι καμπάνες επί τριήμερον».Και επισημαίνει: «Δεν είναι καιρός όμως ούτε να αποδείξουμε τα χριστιανικά μας αισθήματα σε ένα πλειστηριασμό πίστης και αφοσίωσης, ούτε να διεγείρουμε ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές που ενδεχομένως να προκαλέσουν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα. Η αλληλεγγύη στον ανθρώπινο πόνο και η συμπαράσταση στις δυσκολίες που συναντούν με τα αυξημένα μέτρα προστασίας τη δημόσιας υγείας όλων μας είναι κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας θεάρεστη χριστιανική πράξη που μπορεί και πρέπει να συμπαρασύρει σε ανάλογα συναισθήματα τους κατοίκους του νησιού μας».

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης είπε: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή στις εντατικές και τα νοσοκομεία της χώρας. Σε λίγες μέρες, το νησί μας θα γιορτάσει τη μνήμη του πολιούχου της πόλης μας, του Αγίου Σπυρίδωνα. Μια εορτή που αποτελεί για την Κέρκυρα και τους κατοίκους αυτού του τόπου σημείο αναφοράς, σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.Τούτη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι λυπηρό που φθάσαμε στο σημείο ως πολιτεία να παίρνουμε γενικές απαγορευτικές διατάξεις ακόμα και για τις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, λυπηρό αλλά αναγκαίο.Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται κατανοητή η δυσαρέσκεια του Μητροπολίτη μας και της τοπικής Εκκλησίας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οι οποίες επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα των ημερών. Ας πρυτανεύσει η λογική και όχι η δυσαρέσκεια στις αποφάσεις όλων μας, η ελπίδα και όχι η θλίψη. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου