Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Θράσος ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσαν με έλλειμμα τον ΕΛΤΑ έτοιμο να κλείσει και διαμαρτύρονται για το σχέδιο σωτηρίας

 



Τολμούν να μιλάνε αυτοί που διέλυσαν ΕΛΤΑ και ΔΕΗ παραδίδοντας τα ελλειμματικά έτοιμα για λουκέτο.

Αυτοί που χαντάκωσαν για 4,5 χρόνια ΔΕΗ - ΕΛΤΑ και καταχράστηκαν μέχρι και τους λογαριασμούς ΔΕΗ που πλήρωναν οι πολίτες στα ΕΛΤΑ, για να παρουσιάζονται επιτυχημένοι, τώρα φωνάζουν επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την κατάσταση.

Ανίκανοι και ανεπαρκείς να διοικήσουν και να μανατζάρουν οτιδήποτε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απύθμενο θράσος και τολμούν να κάνουν αντιπολίτευση.

Διαβάζουμε στην ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ : Μνημονιακό καθεστώς χαρακτήρισε η κομματική εφημερίδα "Αυγή" σε σημερινό της άρθρο με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η τροπολογία βρήκε αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του αρμόδιου τομεάρχη του, Μάριου Κάτση διαμήνυσε πως:"Το μέλλον των ΕΛΤΑ δεν είναι ούτε η απαξίωσή τους, ούτε η παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και αν όντως κόπτεστε σαν κυβέρνηση και σαν παράταξη τα ΕΛΤΑ να συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο του καθολικού παρόχου, θα πρέπει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο".

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδράει έντονα στην επιχείρηση εξορθολογισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων όταν επί ημερών του ο Οργανισμός είχε περιέλθει σε πολύ δυσμενή κατάσταση. 

Το 2014 τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ξεπερνούσαν τα 38.000.000 ευρώ – συσσωρευμένα κέρδη – σε αντίθεση με το 2019 όπου πλέον είχαμε συσσωρευμένες ζημίες με εκτίμηση ότι θα φτάσουν τα 115.000.000 ευρώ. Άρα ο Οργανισμός έχασε αξία 150.000.000 ευρώ. Ο όμιλος κάθε μήνα έχει έλλειμμα λίγο κάτω από τα 6.000.000 ευρώ.

Η ανάρτηση της Αυγής:



Στην κατάσταση που είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ΕΛΤΑ είχε αναφερθεί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στις 3 Φεβρουαρίου 2020, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση. 

Τότε ο κ. Κ. Πιερρακάκης είχε πει χαρακτηριστικά:

"Λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει επί διακυβέρνησής του έναν οδικό χάρτη για τη διάσωση των ΕΛΤΑ. Εμείς όχι χάρτη δεν βρήκαμε - δεν βρήκαμε ούτε χαρτί. Και αν υπάρχει κάτι τέτοιο σας παρακαλώ να μας το δώσετε για να το ξέρουμε".

Απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πιερρακάκης του είχε δείξει μια λίστα 70 καταστημάτων που έκλεισαν επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες του Μάριου Κάτση ότι το υπουργείο κρύβεται πίσω από τη Διοίκηση, του θύμισε τι απαντούσε ο προκάτοχός του Νίκος Παππάς σε ανάλογες ερωτήσεις βουλευτών της τότε αντιπολίτευσης. 

"'Ο προκάτοχός μου ξέρετε τι απαντούσε όταν λάμβανε ερωτήσεις για τα ΕΛΤΑ; Σας διαβάζω: “τα ερωτήματα που αφορούν σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, διοίκησης, διαχείρισης και οργάνωσης των ΕΛΤΑ δεν εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής”".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου