Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Συνελήφθησαν δύο κακοποιοί για σύσταση συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες

 



Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 16-12-2020 στις Αχαρνές Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, δύο ημεδαποί, για σύσταση συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες.

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, από τις αρχές Νοεμβρίου 2020 είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αχαρνών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κινούμενοι πρώτες πρωινές ώρες εντόπιζαν γυναίκες κυρίως σε στάσεις ή σε ερημικούς δρόμους με χαμηλό φωτισμό, καθώς και σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες, αφαιρούσαν τις τσάντες τους και τρέπονταν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι πολλές φορές στο "επιχειρησιακό" τους αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τα στοχοποιημένα καταστήματα, εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας αφαιρούσαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών και τρέπονταν σε φυγή.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε -8- ληστείες σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών, -1- ληστεία σε βάρος καταστήματος και -2- περιπτώσεων κλοπών από καταστήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου