Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Εξαδάκτυλος: Καταθλιπτικοί οι αριθμοί των διασωληνωμένων

 



Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών χαρακτήρισε ασφαλή τα εμβόλια του κορωνοϊού

«Kαταθλιπτικούς» χαρακτηρίζει τους αριθμούς των νεκρών και των διασωληνωμένων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. «Δείχνουν τον βαθμό του πολύ μεγάλου κινδύνου που βρίσκεται η χώρα», δήλωσε, χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1,  ελπίζει τις επόμενες ημέρες σε μείωση των νεκρών και των διασωληνωμένων, ενώ επισήμανε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή.

«Τα Σαββατοκύριακα συνήθως γίνονται λιγότερα τεστ και περιμένουμε να δούμε τις μετρήσεις των επόμενων ημερών. Έχουμε δει μια αναχαίτιση. Την περασμένη εβδομάδα ήμασταν στα 2.000 κρούσματα, αυτή την εβδομάδα αν καταφέραμε να έχουμε 1500 με 1200 θα σημαίνει ότι έχουμε την αργή απόδοση που περιμέναμε με το lockdown Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή» τόνισε.

Εξέφρασε την άποψη ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μείωση τόσο στους νεκρούς όσο και στους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 105-110% στη Θράκη, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, είναι ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό του 80-85% δεν είναι ποσοστό ασφαλείας.

«Θα πρέπει να μειωθούν οι βαριές επιπτώσεις της πανδημίας ώστε να υπάρξει ένας πολλαπλά επιτυχημένος εμβολιασμός το νέο έτος. Στις 29 Δεκεμβρίου μας υποσχέθηκαν ότι θα έχουμε την έγκριση άρα ο Άγιος Βασίλης λογικά, πρέπει να μας φέρει τα εμβόλια» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στη χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει έρθει ακόμα το εμβόλιο. «Οι διαδικασίες μας είναι πιο αυστηρές και πιο γραφειοκρατικές. Δεν είναι σωστό να πιέσουμε αυτό τον οργανισμό γιατί θα περάσουμε λάθος μήνυμα».

Όσον αφορά τέλος στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο Εμάνουελ Μακρόν σχετικά με τα εμβόλια τόνισε: «Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από τους ειδικούς είναι ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Είναι ασφαλή και τελευταίας τεχνολογίας. Τα θεωρούμε ασφαλή και γι’ αυτό είμαστε από τους πρώτους που θα εμβολιαστούμε».


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου