Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Πατρών θέλει ανοικτές τις εκκλησίες - Έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό αδιαφορώντας για τις ιατρικές απαγορεύσεις

 



Και τι έγινε που οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια συνωστισμού που θα ευνοήσει την διάδοση του ιού, οι ιεράρχες τον χαβά τους και ποιος νοιάζεται.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ζητώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες. γιατί έτσι του ζητάνε οι πιστοί.

Στην επιστολή του ὁ Μητροπολίτης αναφέρεται στο βαρύ κλίμα που επικρατεί ένεκα της νόσου του κορωνοϊού, μνημονεύει «την οδύνη των κλειστών Εκκλησιών το Πάσχα και υποστηρίζει ότι ο «Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων».

Ο Μητροπολίτης όμως δεν ρωτάει τους ειδικούς εάν μια τέτοια ανεύθυνη ενέργεια επιδεινώσει την κατάσταση της πανδημίας.

Ο ιεράρχης δηλώνει ότι μεταφέρει το αίτημα του Λαού του, το οποίο είναι και γενικότερο αίτημα, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, να λειτουργήσουν οι Ναοί με συμμετοχή πιστών. Κανονικά δείχνοντας σοβαρότητα θα έπρεπε να μιλήσει ο ίδιος στους πιστούς για να τους συνετίσει εάν όντως ζητάνε οι ίδιοι το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σημειώνουμε ότι οι ειδικοί έχουν ταχθεί κατά του ανοίγματος των χώρων λατρείας.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου