Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης:Μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις ώς 80%

 



Όπως είπε ο πρωθυπουργός εχθές στην βουλή κατά την συζήτηση του προυπολογισμού, για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, μειώνεται το ενοίκιο τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%. 

Το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες για να μην έχουν άλλες απώλειες, όπως είπε, και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόλις το 20%. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αφορά επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης, λιανεμπορίου, τουρισμού και αθλητισμού οι οποίες είναι κλειστές τον Δεκέμβριο με κρατική εντολή, άσχετα από το εάν το πρώτο δίμηνο του έτους επανέλθουν σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας ή όχι καθώς και τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα καταβάλλουν  μόνο το 20% του μηναίου μισθώματος και το δημόσιο θα έρθει να καλύψει το 60% του μηνιαίου μισθώματος στους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν θα φορολογηθούν για το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβουν από το κράτος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου