Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Απίστευτο και απαράδεκτο 5 καλόγριες μπλοκάρουν την ενεργειακή αναβάθμιση της Πελοποννήσου

 


Δεν το χωράει ο νους πώς επιτρέπεται σε 5 μοναχές να μπλοκάρουν τέτοια έργα;

Μόλις πέντε καλόγριες στα Καλάβρυτα επιμένουν να εμποδίζουν για ένα κρίσιμο έργο του ΑΔΜΗΕ, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, για την επέκταση του «Δυτικού Διαδρόμου της Πελοποννήσου».

 Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά κρίσιμο για την ενεργειακή ευστάθεια της Πελοποννήσου και προϋπόθεση για να ξεκλειδώσουν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή προς όφελος της πράσινης ανάπτυξης.

Εμπόδιο για αυτή την αναβάθμιση είναι εάν είναι δυνατόν 5 καλόγριες.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινά εδώ και πάνω ένα χρόνο εξαιτίας των αντιδράσεων της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα. Συγκεκριμένα, ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98% και απομένει να ολοκληρωθούν 2-3 πυλώνες, οι πέντε καλόγριες της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων επιμένουν να εναντιώνονται στην τοποθέτηση των πυλώνων σε απόσταση 500 μέτρων το μοναστήρι. 

Παρουσιάζουν σαν λόγο την «οπτική όχληση» και «προσβολή του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής» και απαιτούν εάν είναι δυνατόν το έργο να αναβληθεί 

Στα τέλη Νοεμβρίου, όταν τα συνεργεία του αναδόχου του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησαν τις εργασίες στην περιοχή, οι μοναχές εμπόδισαν τα μηχανήματα εκσκαφής και επιτέλους κάποιος σοβαρός απο την Μητρόπολη και την Αρχιεπισκοπή πρέπει να τις μαζέψει και τις σταματήσει. 

27 Νοεμβρίου οι μοναχές κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων άκουσον άκουσον  εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου