Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Στο 16% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Πάλι πέρασε τον Τσίπρα ο Κανένας

 



Στις 16 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε εχθές στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.



Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 40%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 24%. Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται τρίτο με 7%, στο 6% κινείται το ΚΚΕ, η "Ελληνική Λύση" βρίσκεται στο 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 3%.



Η διαφορά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση περί καταλληλότερου για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης παραμένει υψηλή, με 45% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται τρίτος γιατί το περνάει και πάλι ο "κανένας". 


Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τα κατάφερνε καλύτερα στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους το 49% λέει ΝΔ και το 18% ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια το 47% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ και το 21% ΣΥΡΙΖΑ, στην πανδημία και την υγειονομική κρίση το 44% δηλώνει ΝΔ και το 23% ΣΥΡΙΖΑ, στην οικονομία και την ανάπτυξη το 41% απαντά ΝΔ και το 23% ΣΥΡΙΖΑ, στα διεθνή και ελληνοτουρκικά το 40% λέει ΝΔ και το 23% ΣΥΡΙΖΑ και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό το 40% των ερωτώμενων αναφέρει ΝΔ και 21% ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ ή αρκετά ανησυχεί για την κατάσταση γύρω από την πανδημία του κορονοϊού το 76% των ερωτηθέντων, μετρίως ανησυχεί το 12%, ενώ λίγο ή καθόλου ανησυχεί το 10%.

Θετικό στο να κάνει το εμβόλιο εμφανίζεται το 67% των πολιτών, ενώ 29% εκφράζει σκεπτικισμό ή και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να το λάβει.

Όσον αφορά το click away, το 34% εμφανίζεται θετικό και δηλώνει ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ενώ 63% δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα.

Το 95% των πολιτών θεωρεί ότι η Τουρκία θα συνεχίσει "τις προκλητικές ενέργειες ενάντια στη χώρα μας", ενώ μόλις το 3% θεωρεί ότι η Άγκυρα θα αλλάξει ρότα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου