Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ούτε εστιατόρια, ούτε καφετέριες ανοικτές τα Χριστούγεννα

 



Τα σενάρια έλεγαν να ανοίξουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες  στις 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα.

Το σενάριο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση τις ημέρες των εορτών είναι πλέον το πιθανότερο, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ήδη στείλει το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά την περίοδο των εορτών, να μην μπει δηλαδή ο κλάδος στο σενάριο του «ακορντεόν», γιατί ήδη η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης επαναλαμβάνουν ότι οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα επαναλειτουργήσουν έχουν μεγαλύτερη σημασία από την ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν, ενώ τονίζουν ότι δεν έχει κανένα νόημα να λειτουργήσουν για τις γιορτές και να κλείσουν ξανά αμέσως μετά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, τόνιζε τις προηγούμενες ημέρες ότι, εάν η πληρότητα για τη λειτουργία των καταστημάτων καθοριστεί κάτω του 50%, τότε καλύτερα η εστίαση μην ανοίξει καθόλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όσο αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα ούτε λόγος για να ανοίξουν ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε σύντομα μετά τις γιορτές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου