Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Κτήνη στην Κρήτη θανάτωσαν επτά αδέσποτα κουτάβια διαπράττοντας κακούργημα

 


Οργή αλλά και θλίψη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Φορτέτσας η θανάτωση επτά αδέσποτων σκύλων. Πρόκειται συγκεκριμένα για κουτάβια που γεννήθηκαν από αδέσποτη σκυλίτσα. Όμως κάποιος, είχε άλλα σχέδια για τη ζωή τους αφού δεν δίστασε να τα δηλητηριάσει δίνοντάς τους φόλα.


Τα πανέμορφα κουτάβια της φωτογραφίας γεννήθηκαν σε μία αλάνα και όταν άρχισαν να περπατούν βρήκαν τη θαλπωρή στην αυλή μίας κοπέλας η οποία με περίσσια αγάπη, τα τάιζε και τα φρόντιζε.

Φαίνεται όμως πως η ύπαρξή τους ενόχλησε κάποιους με συνέπεια τα κουτάβια να δηλητηριαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θανάτωση των κουταβιών, όπως και άλλων περιπτώσεων σε άλλες περιοχές, έχει φτάσει στην Αστυνομία η οποία και διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Και όλα αυτά ενώ η θανάτωση και η κακοποίηση ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα επισύροντας ακόμα και ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η ρύθμιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα αδικήματα: εγκατάλειψη, εισαγωγή, εμπορία, αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων και συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις, κακοποίηση, βάναυση μεταχείριση, ευθανασία.

Ρυθμίζονται επίσης εκ νέου θέματα σχετικά με την αφαίρεση οριστικά των ζώων από τους παραβάτες της νομοθεσίας για την προστασία αυτών.


Πηγή: Cretapost.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου