Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Οργή στο καθεστώς της Τουρκίας για το ψήφισμα για τα Βαρώσια

 



Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε σε κατάσταση πανικού πως «απορρίπτουμε πλήρως τη μη δεσμευτική σύσταση που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση που έκανε η Προεδρία της ΤΔΒΚ για αυτό το ζήτημα».

«Αυτή η απόφαση, η οποία αναμφίβολα υπαγορεύεται από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, έδειξε για άλλη μια φορά πόσο άσχετο και προκατειλημμένο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κυπριακό Ζήτημα. Εάν διατηρήσουν αυτήν την προσέγγιση και νοοτροπία, δεν είναι δυνατόν τα όργανα της ΕΕ να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακσόι.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες (sic) στο νησί της Κύπρου, να λάβουν υπόψη την παρουσία του τουρκοκυπριακού λαού και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΕΕ έναντι των Τουρκοκυπρίων τον Απρίλιο του 2004».

Χωρίς να ανέχεται απειλές και εκβιασμούς η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαλόγου και διαπραγμάτευσης προστατεύοντας αποφασιστικά τα δικαιώματά της καθώς και των Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η δήλωση του Ακσόι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου