Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ψάχνουν τους διαχειριστές πέντε καταλήψεων και πέντε φοιτητές για την επίθεση στον πρύτανη

 



Οι profilers της Κρατικής Ασφάλειας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα 15 άτομα που εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αποτελούν μέλη των διαχειριστικών ομάδων των πρώην καταλήψεων Βανκούβερ (το κτήριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ που ανήκει στο Οικονομικό πανεπιστήμιο και εκκενώθηκε πριν ένα χρόνο) Gare στα Εξάρχεια, Ματρόζου στο Κουκάκι, Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη και Γκίνη στο Πολυτεχνείο, τα οποία προσπαθούν να ανακτήσουν τα κτήρια και προχωρούν σε μια σειρά «ακτιβιστικών» ενεργειών σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα οι αρχές οδηγούνται και σε περίπου πέντε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ για να ολοκληρωθεί το παζλ και να φτάσουν στην σύλληψη αναρχοφασιστικών μελών της οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

Πρόκειται για την αντιεξουσιαστική ομάδα που κρύβεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη και έχει επικηρυχθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με 100.000 ευρώ.

Από τις αναλύσεις του modus operandi καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κοινή ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε τη βοήθεια τουλάχιστον πέντε φοιτητών, ενώ ανέβηκαν ένας – ένας στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από το υπόγειο όπου κατέχουν δύο δωμάτια ακόμα υπό κατάληψη, παρά την περσινή προσπάθεια της Αστυνομίας.

Ένας από τους αναρχοφασίστες δράστες ακούμπησε και το σακάκι του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη και για το λόγο αυτό, θα ζητήσουν από τον πρύτανη να τους δώσει το σακάκι έτσι ώστε να μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών και να εξεταστεί για ίχνη dna,ενώ έρευνές για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων γίνονται και στο χώρο όπου έγινε η εισβολή.

Παράλληλα, βάσει των καταθέσεων που έχουν πάρει από τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τη φωτογραφία έχουν καταγράψει τα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά κάποιων από τους 15 της εισβολής και έτσι ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να διαπιστώσουν κινήσεις ύποπτων ατόμων και διαδρομές. Ψάχνουν δε, τον «φωτογράφο» της ομάδας των εισβολέων καθώς το καρέ που τράβηξε και ανέβασε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου