Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 



Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπου Ντάμπι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, στο πλαίσιο μιας επίσκεψης που εντάσσεται στην ενεργητική διπλωματία για την ενίσχυση των περιφερειακών συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και στοχεύει στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών, η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

O πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, ενώ θα επισκεφθεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.



Σταθμό στην πορεία οικονομικής συνεργασίας έχει αποτελέσει και το Forum Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ακολούθησε την πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, φέρνοντας στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας και πολυμελή αντιπροσωπεία από τα ΗΑΕ, τα μέλη της οποίας είχαν συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτεινόταν από την οικονομία και τις επενδύσεις, ως την άμυνα, την ενέργεια και το περιβάλλον.



Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου