Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Χρυσοχοΐδης: Φέτος δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου

 



Η Αστυνομία θα είναι μέρα-νύχτα στους δρόμους και θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μάξιμου.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στα διόδια θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι, ενώ από αύριο Σάββατο θα επιτρέπεται η επιστροφή μόνο για αυτούς που έχουν μόνιμη κατοικία στην Αθηνά. 

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, σημειώνοντας ότι δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου και το Πάσχα, έτσι δεν θα γιορτάσουμε ούτε το Πολυτεχνείο. 

Κάλεσε, παράλληλα, τα κόμματα να βρουν μία άλλη ημερομηνία για να γίνει ο εορτασμός.

Κατά τα λοιπά ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας αφού υπογράμμισε ότι «σαρώνει όλη την Ευρώπη» δήλωσε: «Το ζητούμενο είναι να κρατήσει λίγο και να μην ξανάρθει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι μας. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας, είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες μέρα-νύχτα, να βοηθήσουμε την εφαρμογή των μέτρων σας. Εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο, καλή δύναμη, για εσάς στα σπίτια σας και για εμάς στους δρόμους».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «ο εχθρός, ο βασικός εχθρός μας, είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας, είναι οι συναθροίσεις. Δεν νοούνται πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά. Κάνω έκκληση μη συναθροίζεσθε. Μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση. Από την άλλη θέλω να απευθύνω μία προειδοποίηση. Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά».


ΑΠΕ-ΜΠΕ





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου