Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Άρση ασυλίας της Αδαμοπούλου ΜεΡΑ25 για να μην νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει

 



Την άρση της ασυλίας της βουλευτού του Μέρα25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις τις περί «μπαχαλάκηδων» αστυνομικών, εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

ΝΔ και «Ελληνική Λύση» στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Αδαμοπούλου.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι δεν ντρέπονται καθόλου αφού υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα του βουλευτή στην ελεύθερη έκφραση γνώμης και δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας.

Με λίγα λόγια αυτά τα τρία αριστερά και ακροαριστερά κόμματα θέλουν οι βουλευτές που κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία να λένε και να κάνουν ατιμώρητοι.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 61 παρ.2 του Συντάγματος, που καθιερώνει το ακαταδίωκτο του βουλευτή για γνώμη που εκφράζει με εξαίρεση όμως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. «Καλώς ζητείται η άρση της ασυλίας, από δω και πέρα ας τα βρουν στα δικαστήρια», ανέφεραν πολύ σωστά.

Η υπόθεση αφορά τον απίστευτο και προκλητικό ισχυρισμό της κ. Αδαμοπούλου τον περασμένο Ιούλιο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις στη Βουλή ότι οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες είναι γνωστοί στην ελληνική αστυνομία και  «συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκολοφόροι θα ρίξουν μία μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση».

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 θέλοντας και πάλι να προκαλέσει έκανε λόγο για fast track διαδικασίες επειδή δεν την αφήνουν να λέει ότι θέλει και επικρίνει τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση που ψήφισαν να αρθεί η ασυλία της, ενώ ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, και συγκεκριμένα τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Γκιόκα, «που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά βουλευτών, πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιφύλαξη για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια, που θα λάβει και την οριστική απόφαση, διατήρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, επειδή δεν πρόλαβε να λάβει σαφείς εξηγήσεις από την κ. Αδαμοπούλου.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου