Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ο δικτάτορας Ερντογάν απαξιώνει την άτολμη Ευρώπη και τορπιλίζει τις διερευνητικές επαφές

 



Κακός μιλάει με την Τουρκία η Ελληνική κυβέρνηση γιατί γίνεται μέρος του παιχνιδιού που παίζει το καθεστώς και ο δικτάτορας.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, υποτίθεται ότι άνοιξε τον δρόμο για τις διερευνητικές εντολές, αλλά το καθεστώς κοροϊδεύει νομίζοντας ότι είναι υπερδύναμη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τεράστιες ευθύνες λόγω της άτολμης στάσης που έχει κρατήσει μέχρι τώρα απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, που έχει ως αποτέλεσμα το καθεστώς και ο δικτάτορας Ερντογάν να μην αισθάνεται καμία ουσιαστική πίεση. 

Για να σταματήσει ο δικτάτορας Ταγίπ Ερντογάν να περιφρονεί τους Ευρωπαίους, πρέπει άμεσα να υποστεί τις κυρώσεις.

Η Ελλάδα δεν πρέπει επιχειρησιακά να επιτρέψει στο Oruc Reis να εισέλθει σε περιοχή που βρίσκεται στα 6.5 μίλια από το Καστελλόριζο. Αν το επιτρέψουμε αυτό και αρχίσουμε να το κυνηγάμε με πολεμικά πλοία, τότε θα έχουμε αποτύχει και ο δικτάτορας θα έχει πετύχει αυτό που θέλει.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, επιφάνειας αλλά και υποβρύχια, που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων. Εφόσον απαιτηθεί, οι μονάδες αυτές θα ενισχυθούν περαιτέρω.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει δώσει μάλιστα οδηγία σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε ετοιμότητα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου