Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 1-10-2020, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 27 και 36 ετών και μεσημβρινές ώρες της επομένης (2-10-2020) 73χρονος αλλοδαπός, μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης στο Αεροδρόμιο, δύο (2) αλλοδαποί (36χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα) για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τα δύο πρώτα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με την 23χρονη και τον 36χρονο και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα που επακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα και έτερου 73χρονου αλλοδαπού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-234- διαβατήρια διαφόρων χωρών

-150- ταυτότητες διαφόρων χωρών

-3- άδειες ικανότητας οδήγησης

-32- φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

-15- κινητά τηλέφωνα

-2- tablet

-2- φωτογραφικές μηχανές

-1- κάμερα

χρηματικό ποσό -6.200- ευρώ και -85- λιρών Τουρκίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ο 36χρονος και ο 73χρονος, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, προκειμένου αυτοί είτε να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα, είτε να παραμείνουν παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζεται.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου