Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η Γερμανία ξεφτιλίζεται προστατεύοντας τον δικτάτορα Ερντογάν και αυτός εκμεταλλεύεται την ανοχή

 


Η Γερμανία λόγω της κακής προϊστορίας που έχει με την Τουρκία από την εποχή του Χίτλερ και την μεταξύ τους συμμαχία, επιμένει στην διαμεσολαβητική προσπάθεια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών και παρά τις προκλήσεις του καθεστώτος.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Ο κ. Μπούργκερ προκλητικά έκανε ότι δεν ήξερε, σχετικά με το νέο παράνομο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο το καθεστώς, και διευκρίνισε δήθεν ότι το γνωρίζει, μόνο από τα ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι καθστωτικοί βλέποντας την ανοχή των Ευρωπαίων και ειδικά τον παλαιών επί Χίτλερ συμμάχων τους, συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτή την φορά ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμεζ, δήλωσε πως εάν οι σεισμικές έρευνες εντοπίσουν  κοιτάσματα φυσικού αερίου η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, απέναντι από το Καστελλόριζο.

«Αν βρούμε κάτι θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Κας», διαμήνυσε ο Ντονμέζ και πρόσθεσε: «συνεχίζουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα βγάζουμε την ακτινογραφία της περιοχής και μετά κάνουμε γεωτρήσεις. Κάνουμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που βλέπουμε ροή αερίου. Έχουμε σεισμικές έρευνες σε δική μας περιοχή απέναντι από το Κας. Μετά την εξέταση των δεδομένων και αν βρούμε πιθανότητες, τότε θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας να κάνουμε γεωτρήσεις».

Σε ερώτηση για το «Yavuz» στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως «το Yavuz, όπως κάθε πλοίο, επιστρέφει στο λιμάνι για συντήρηση μετά από τις ώρες λειτουργίας. Γίνονται παρεξηγήσεις επειδή γίνονται παράλληλες διπλωματικές ενέργειες. Όμως όταν τελειώσει η συντήρηση, το Yavuz θα επιστρέψει και πάλι στην περιοχή των καθηκόντων του».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου