Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Τρελός και επικίνδυνος ο δικτάτορας : Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Ελληνοκύπριους όπως τους αξίζει

 


Είναι επιτακτικό η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο δικτάτορας Ερντογάν έχει αποτρελαθεί γίνεται περισσότερο επικίνδυνος και πρέπει να πάρει το μήνυμα που του αξίζει μήπως και σταματήσει τις προκλήσεις.

Ο δικτάτορας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του καθεστώτος είπε προκλητικά και άθλια ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

«Το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά την Τετάρτη, ο δικτάτορας Ταγίπ Εντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του καθεστώτος με το όνομα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, ο δικτάτορας Ερντογάν υποστήριξε: «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επι τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.»

Ουσιαστικά μετά το χθεσινοβραδινό non paper του τουρκικού ΥΠΕΞ και τις σημερινές δηλώσεις του δικτάτορα, το καθεστώς επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως την πλευρά που ευθύνεται για το «ναυάγιο» των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη νέα παράνομη δραστηριότητα του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Σε  ότι αφορά την Αμμόχωστο, ο επικίνδυνος δικτάτορας Ερντογάν είπε: «Η κλειστή περιοχή στα Βαρώσια ανήκει στην τουρκικυπριακή πλευρά. Αυτό θα έπρεπε να είναι γνωστό». 
Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου