Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Θερμό μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη μετά την επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού για τον σεισμό στην Σάμο

 



Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία του να έχει επικοινωνία νωρίτερα μαζί του, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Ερντογάν έγινε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Tούρκος πρόεδρος εξέφρασε με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του στον ελληνικό λαό και τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα.

«Σας ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους και του τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι οι δύο γείτονες χώρες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πιο πολύτιμο από πολλά πράγματα στη ζωή».


Thank you, Mr. Prime Minister. I offer my condolences to all of Greece on behalf of myself and the Turkish people. Turkey, too, is always ready to help Greece heal its wounds. That two neighbors show solidarity in difficult times is more valuable than many things in life.
Prime Minister GR
@PrimeministerGR
I just called President @RTErdogan to offer my condolences for the tragic loss of life from the earthquake that struck both our countries. Whatever our differences, these are times when our people need to stand together.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου