Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία : Αστυνομικοί διαμαρτύρονται κατά της βίας σε βάρος τους

 



Αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας του Παρισιού, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Η αστυνομία δέχεται επίθεση, οι πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο». Στη συνοικία Σαμπινί, στην Γαλλία, όπου εκτυλίχθηκαν οι ταραχές το Σάββατο, τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν: «Η ασφάλειά σας έχει ένα τίμημα. Θέλουμε προστασία και αναγνώριση».

«Ακούω τους πολιτικούς να λένε ότι η κρατική εξουσία δεν πρέπει να ποδοπατείται. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Θα ήθελα να δω ενέργειες που θα αποδεικνύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά», δήλωσε στο Reuters ο Γκεγκορί Γιορόν, εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής ένωσης Unité SGP Police Force Ouvrière.

Η γαλλική αστυνομία δέχεται πιέσεις έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ αυτό το καλοκαίρι που αποκάλυψαν την ύπαρξη ενδημικού ρατσισμού και ακροδεξιών φρονημάτων στις τάξεις της.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, οργανώθηκαν κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Οι διαδηλώσεις, τις οποίες εν μέρει πυροδότησε το παγκόσμιο κύμα κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία στη Μινεάπολη τον Μάιο, επικεντρώνονταν στον θάνατο ενός νεαρού μαύρου που είχε συλληφθεί το 2016 υπό παρόμοιες συνθήκες με τον Φλόιντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων της αστυνομίας την προσεχή Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τη δυσαρέσκειά τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου