Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Πήραν την κατηφόρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ! 19,9 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. απο τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος του ΚΙΝΑΛ

 


Iσχυρό προβάδισμα διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Στην έρευνα της Opinion Poll, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται στα ποσοστά και η «ψαλίδα» βρίσκεται στις 19,9 μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ιστορικό χαμηλό με 18,1% έναντι 38% της Ν.Δ., αλλά και η σημαντική αύξηση του ΚΙΝ.ΑΛ., που από 4,5% που είχε βρεθεί τον Μάιο, φτάνει τώρα στο 6,7%. 

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ το έργο της κυβέρνησης, ενώ θετική άποψη έχει και το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση και 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Το 52% τάσσεται υπέρ της έναρξης διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με το 45% να έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 58% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα με την Αγκυρα έναντι 67% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Το 85% εκφράζει ικανοποίηση για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ υπάρχει ποσοστό 9% που δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο. Επίσης το 72% τάσσεται υπέρ του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Ελληνες θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Σε ό,τι αφορά τους δημοφιλέστερους υπουργούς, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Επονται οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το 51 δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο για την αντιμετώπιση του κορονοιού στο επόμενο διάστημα έναντι ενός 48% που δηλώνει λίγο ή καθόλου.Την ίδια ώρα το 67% δηλώνει ικανοποιημένο ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η Κυβέρνηση ( 70% τον Σεπτέμβριο).

Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν την γνώση της Ελληνικής γλώσσας



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου