Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεμπρόστιασε τα ψέματα Νίκου Φίλη ότι δήθεν η μητέρα δεν είδε τον 14χρονο στην ΓΑΔΑ

 



Το Fake news από Νίκο Φίλη για να δημιουργήσει εντυπώσης, ανάδειξε η ΕΛ.ΑΣ. ξεφτιλίζοντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα τώρα είναι εάν ο Νίκος Φίλης, θα ζητήσει συγγνώμη για τις καταγγελίες του αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης του 14χρονου.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε δηλώσει πως «είναι ντροπή» ο 14χρονος να κρατείται επί τρεις ημέρες στην ασφάλεια «χωρίς να έχει το δικαίωμα να δει τους γονείς του».

Η δήλωση όμως της ΕΛ.ΑΣ. ξεμπροστιάζει τον Νίκο Φίλη στο fake news ότι ο 14χρονος μαθητής δεν είχε επικοινωνία με τους γονείς του και άραγε θα ζητήσει κάποια συγγνώμη; Για το ψέμα;;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου). 

Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020. 

Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια: 

την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του 

την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του 

την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου