Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Επένδυση-μαμούθ ύψους 1 δισ. ευρώ από τη Microsoft στην Ελλάδα

 


Την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αττική επιλέγει η Microsoft για μια μεγάλη επένδυση. Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, σήμερα το πρωί στις 11.00, θα γίνει κοινή ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, η προστιθέμενη αξία του project αναμένεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ και αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Η συζήτηση για το εγχείρημα ξεκίνησε, στο φετινό παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Στην τελική απόφαση της Microsoft, επιλέγοντας την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, συνέβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νεώτερα σήμερα!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου