Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Συλλήψεις τρομοκρατών του Ο.Λ.Α., βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά στην γιάφκα των τρομοκρατών

 


Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα γνωστοί στην αστυνομία για διάφορα εγκλήματα και μία γυναίκα 36 ετών γνωστή για την δράση της στον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

-Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

(7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),

(14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

-Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλα σπίτια που θεωρούνται κρυψώνες.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι πίσω από την επιχείρηση της Αστυνομίας και τις συλλήψεις κρύβεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ενώ θα περιμένουν τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να το πιστοποιήσουν και δικογραφικά.

Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται χωρίς να αποκλείουν ο 42χρονος να ήταν ακόμα και συγγραφέας προκηρύξεων, ενώ τόνιζαν με νόημα ότι «Επαναστατικός Αγώνας» και «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ήταν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» και θύμιζαν με νόημα, επίσης, ότι όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά, για την οποία είχε συλληφθεί ο 42χρονος αλλά και ο διαβόητος Βασίλης Παλαιοκώστας, βρέθηκε κάποια στιγμή άγνωστο μέσα από ποιες διαδρομές στον «κύκλο» του «Επαναστατικού Αγώνα».


Ποινική δίωξη για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης σε βάρος του 42χρονου, φερόμενου συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος. Οι τρεις κατηγορούμενοι λόγω συνάφειας παραπέμφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν. Και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου