Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Θράσος του δικτάτορα έκανε παράπονα για Γαλλία στην Μέρκελ : Γιατί μπλέκεται η Γαλλία στα πόδια μας;

 


Δέν μπορεί να χωνέψει ο Τούρκος δικτάτορας ότι έχει απομονωθεί απο όλους και δεν περνάνε οι τσαμπουκάδες του. 

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ύβ Λε Ντριάν διαμηνύει ξεκάθαρα στην Άγκυρα ότι οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι.

Ο Τούρκος δικτάτορας Ερντογάν ζήτησε με θράσος το λόγο απο την Μέρκελ γιατί η Γαλλία μπλέκεται στα… πόδια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο! 

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, ουσιαστικά ζήτησε θρασύτατα από την καγκελάριο της Γερμανίας να… κάνει κάτι ώστε η Γαλλία να μη μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο δικτάτορας ρώτησε τη Μέρκελ τι δουλειά έχει το Charles de Gaulle στην ανατολική Μεσόγειο και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία «είναι στα πόδια μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Η δε Μέρκελ, απάντησε στον Ερντογάν ότι πρόθεσή της ήταν να μιλήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν «για να δούμε πως θα λυθεί» το θέμα και στη συνέχεια φέρεται να είπε ότι θα τηλεφωνήσει και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Του υποσχέθηκε δε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι μετά τις συνομιλίες με Μακρόν και Μητσοτάκη, θα ξαναμιλούσε μαζί του για να δουν πως θα προχωρήσουν. Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε προς τον Ερνογάν πως πρέπει να σταματήσει η ένταση και να αρχίσει ο διάλογος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου