Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ενοχλημένη η Αθήνα με την βιασύνη Στόλτενμπεργκ που ανακοίνωσε χωρίς συμφωνία διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας

 


Νωρίτερα, ο γ.γ. του NATO γνωστοποίησε μέσω δήλωσής του ότι Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν τεχνικές συνομιλίες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο : «Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών προκειμένου να υπάρξει στρατιωτική αποκλιμάκωση και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειo. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους συμμάχους για να βρεθεί λύση με πνεύμα ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα αντέδρασε αμέσως, διαψεύδοντας ότι Αθήνα και Αγκυρα ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν διάλογο : «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μιας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έναρξη διαλόγου».

Η Αθήνα επισήμανε επίσης : «Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γ.γ. του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου