Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Στ. Πέτσας: Η Τουρκία λειτουργεί ως ταραξίας και παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας

 


«Είναι στο χέρι της Άγκυρας να απαντήσει με έμπρακτη αποκλιμάκωση», είπε ο κ. Πέτσας στο briefing και πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν σύρεται και δεν εκβιάζεται».

«Η Ελλάδα με μεθοδικότητα και συνέπεια εμπεδώνει την πεποίθηση σε όλο τον κόσμο ότι αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στη διαπίστωση αυτή καταλήγουν και όλοι οι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ήδη καταρτίσει έναν κατάλογο κυρώσεων και καλούν την Άγκυρα να προχωρήσει σε έμπρακτη αποκλιμάκωση διαφορετικά θα τον ενεργοποιήσουν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκιμάζουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Πέρα από την παραδοσιακή συμμετοχή της σε όλα τα διεθνή φόρα που προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τους τελευταίους μήνες οριοθέτησε με την Ιταλία και την Αίγυπτο θαλάσσιες ζώνες με απόλυτο σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο δίκαιο της θάλασσας».

«Αντίθετα η Τουρκία πότε με το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, πότε με παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε με διαδοχικές παράνομες NAVTEX και πότε με την προκλητική ρητορική της ηγεσίας της λειτουργεί ως ταραξίας και παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Περιμένουμε από την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιέξοδη προκλητικότητα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου