Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ρεκόρ παραβάσεων του ΚΟΚ στην Αθήνα τον Αύγουστο

 


Οι Αθηναίοι απομακρύνθηκαν από την πρωτεύουσα τον Αύγουστο, ωστόσο τα στοιχεία της Τροχαίας καταδεικνύουν πως παρά το ότι πρόκειται για μήνα διακοπών, οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ήταν δυσανάλογα πολλές σε σχέση με τον πληθυσμό που παρέμεινε στην πόλη. Ειδικότερα, στους δρόμους της Αττικής τον περασμένο μήνα διαπιστώθηκαν κατά μέσον όρο πάνω από 17 παραβάσεις την ώρα.

Αναλυτικά, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 381 τροχαία με 452 παθόντες. Τα 17 εξ αυτών ήταν θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς, 14 σοβαρά ατυχήματα με 14 σοβαρά τραυματίες, τα 350 ελαφρά με 421 ελαφρά τραυματίες. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Στοχευμένες δράσεις

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τον περασμένο μήνα βεβαιώθηκαν 13.149 παραβάσεις από τις οποίες 595 σε βαθμό πλημμελήματος. Ειδικότερα, οι 262 παραβάσεις αφορούσαν οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (34 σε βαθμό πλημμελήματος), 1.858 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 179 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, 166 παραβάσεις για χρήση κινητού, 453 μη χρήσης ζώνης, 1.025 μη χρήση κράνους και 45 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς. 

Ακόμα χειρότερα φαίνεται ότι είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μέσα σε μία μόνο ημέρα βεβαιώθηκαν 686 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ειδικότερα, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν στις 28 Αυγούστου 2.415 έλεγχοι οχημάτων και 3.729 έλεγχοι ατόμων, και βεβαιώθηκαν 790 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Στη Δυτική Ελλάδα

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 686 παραβάσεις του ΚΟΚ και 104 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για τον Αύγουστο, όπως καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, από τις υπηρεσίες Τροχαίας, τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα Αμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 506 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.


Αλεξάνδρα Κασσίμη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου