Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Στη φυλακή οι έξι Αφγανοί για τον εμπρησμό στην Μόρια

 


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, όπως άλλωστε αναμενόταν, οι έξι Αφγανοί που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας τη νύχτα της 8ης Σεπτεμβρίου. Απολογήθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι και έπειτα από σύσκεψη διάρκειας δυόμισι ωρών, ανακριτής και εισαγγελέας Μυτιλήνης διέταξαν την κράτησή τους.

Η ταυτοποίησή τους βασίζεται στη μαρτυρία 42χρονου Αφγανού, που αναγνώρισε σε φωτογραφίες και κατονόμασε τους πέντε από τους συνολικά έξι κατηγορουμένους, λέγοντας ότι ανήκαν σε μια ομάδα τουλάχιστον δεκαπέντε νεαρής ηλικίας Αφγανών, από τη ζώνη 12 του καταυλισμού, που προχώρησε σε εμπρησμούς εντός και εκτός του ΚΥΤ. Ο 6ος αναγνωρίστηκε σε βίντεο από τους εμπρησμούς που αναρτήθηκε ανοιχτή σελίδα με πολλές χιλιάδες μέλη στο Facebook. 

Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους αμφισβητούν ότι έχουν ήδη ενηλικιωθεί και παρουσίασαν έγγραφα (αμφιβόλου εγκυρότητας καθώς οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες κατά δήλωση τους καταγράφεται η ηλικία τους) σύμφωνα με τα οποία δεν έχουν ακόμη κλείσει τα 18 χρόνια. Για τους ανηλίκους ο μέγιστος χρόνος προφυλάκισης είναι 6 μήνες και για τους ενηλίκους 18. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου