Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Νικημένος και απομονωμένος ο δικτάτορας Ερντογάν ζητάει τώρα διπλωματική λύση

 


Δέν βγάζει τίποτα με τις απειλές το καθεστώς, η Ελλάδα είναι ένα σοβαρό κράτος με σοβαρή κυβέρνηση, και ο τσαμπουκάς δεν περνάει. Κάλιο αργά παρά ποτέ και αυτό το κατάλαβε καλά ο δικτάτορας που νόμιζε ότι είναι παντοδύναμος και κυρίαρχος.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σε στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις μας. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο”. Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική kazan-kazan. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία».

Μάλλον ο δικτάτορας κατάλαβε ότι μόνο ένα μιλήσει σοβαρά, θα καθίσει λίγο ακόμα στην εξουσία τυραννώντας τον λαό της Τουρκίας που δεν θέλει ούτε να τον βλέπει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου