Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ανησυχία για την αύξηση στους διασωληνωμένους

 


Καμπανάκι κρούει η αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. 

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 50% τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του παρατηρητηρίου COVID19, έχουν φτάσει τους 54 έναντι 36 στα τέλη Αυγούστου. Αν οι αριθμοί συνεχίσουν να αυξάνονται, μπορεί τα κρούσματα να παραμείνουν σταθερά, ωστόσο όσο θα οδεύουμε προς το χειμώνα, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ θα πληθαίνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, πλέον 1 στους 3 διασωληνωμένους είναι κάτω των 64 ετών, την ίδια ώρα που στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται ένας 28χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Από τους 54 διασωληνωμένους με κορονοϊό, 1 ασθενής είναι στην κατηγορία των 18 έως 39 ετών, 15 ασθενείς από 40 έως 64 ετών και 38 από 65 ετών και άνω: Γεγονός που σημαίνει ότι το 29,6% είναι κάτω των 64 ετών καταρρίπτοντας τη θέση ότι από τον κορονοϊό νοσούν βαριά μόνο οι ηλικιωμένοι.

Όσον αφορά τον 28χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι η εισαγωγή του 28χρονου στη ΜΕΘ αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Σημειώνεται ότι ο νεαρός νοσηλεύται στη ΜΕΘ αλλά όχι διασωληνωμένος.

Μιλώντας στο MEGA, η Πνευμονολόγος – Συντονίστρια και Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής «ΣΩΤΗΡΙΑ», Μίνα Γκάγκα, δήλωσε, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι τρομακτική καθώς υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης και τετραπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου