Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Στέλνει γράμματα για να αποφύγει τις κυρώσεις, ζητάει διάλογο και συνεχίζει να προκαλεί το καθεστώς

 


Κανένα καθεστώς στην υφήλιο δεν είχε ποτέ μπέσα και σοβαρότητα!!

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον δικτάτορα της Τουρκίας  αλλά και τον υπουργό Άμυνας Ακάρ, δυναμιτίζουν το κλίμα και απομακρύνουν την αποκλιμάκωση και τον διάλογο.

Ο αδιόρθωτος προκλητικός και επικίνδυνος δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, την ώρα που κορυφώνεται ο διπλωματικός “μαραθώνιος” για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου).

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα προκλητικά δικαιώματα της Τουρκίας. 

Εχθές ο δικτάτορας έστειλε γράμμα για να γλιτώσει πονηρά τις κυρώσεις.

Και σήμερα είπε «Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε χαρακτιριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου