Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Μπάιντεν κατά Ερντογάν : Είναι αυταρχικός πρέπει να απομονωθεί.......και να στηριχθεί η αντιπολίτευση

 


Βίντεο που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν, μπροστά σε δημοσιογράφους των New York Times, να ξεσπά εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία καταδίκασε τα «παρεμβατικά» σχόλια του Τζο Μπάιντεν τα οποία έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντας τον σουλτάνο Ερντογάν «αυταρχικό» πρόεδρο και στηρίζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Στο βίντεο αυτό ο Τζο Μπάιντεν λέει, μεταξύ άλλων, ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν είναι αυταρχικός και ότι θα πρέπει να απομονωθεί ο Τούρκος πρόεδρος ειδικά σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα στην περιοχή.

Ο Μπάιντεν εμφανίζεται στο βίντεο να λέει επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» μεταξύ άλλων σχετικά με την προσέγγιση του Ερντογάν προς τους Κούρδους στην Τουρκία και τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», λέει στο βίντεο ο Μπάιντεν.

«Πρέπει να πληρώσει το τίμημα», αναφέρει ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να ενθαρρύνει τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης «ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου