Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Μίνι lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης

 


Μετά τα περιοριστικά μέτρα σε Χανιά, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και η Λέσβο, ήρθε η ώρα και του Ηρακλείου Κρήτης.

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία τις Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ανακοπή η διασπορά του covid στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα τα νέα μέτρα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τις Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας: “…για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου