Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο άγνωστος διάλογος στρατιωτικού της Frontex με Τούρκο φρουρό στον Έβρο που αποκάλυψε ο Χρυσοχοΐδης

 



Ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη στον Έβρο ανάμεσα σε στέλεχος της Frontex και Τούρκο φρουρό γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος τον Αυστριακό συνάδελφό του Καρλ Νιχάμερ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε:

«Στον Έβρο, τον Μάρτη, εμείς, εσείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι, προχωρήσαμε την Ευρώπη. Αγωνιστήκαμε μαζί για κάτι κοινό, τα σύνορά μας.

Σαν Έλληνες είμαστε περήφανοι που η μακρά διαδικασία συνειδητοποίησης αυτής της κοινής Ευρωπαϊκής πατρίδας άρχισε στην χώρα μου στον Έβρο. Άρχισε στον Έβρο, όχι μόνο γιατί το είπαν πολιτικοί, υπουργοί ή αξιωματούχοι της Ευρώπης.

Άρχισε γιατί ο δικός σας αξιωματικός, πάνω στη μεθόριο, όταν ο Τούρκος ομόλογος του του είπε «πήγαινε σπίτι σου τι κάνεις εδώ;», του απάντησε « φυλάω σύνορα της Ευρώπης, είμαι σπίτι μου!!!».

Υπερασπιστήκαμε λοιπόν μαζί, Ευρωπαϊκές αξίες».

ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε εμμέσως και στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο με την τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας: «Είμαστε στην Ένωση, γιατί πιστεύουμε όλοι πως τα διακρατικά προβλήματα λύνονται με την αποδοχή του διεθνούς δικαίου, των συνθηκών και της διαιτησίας, όχι με την στρατικοποίησή τους. Είμαστε στην Ένωση γιατί η ανθρώπινη ζωή αξίζει, η ζωή των μεταναστών αξίζει, το άσυλο είναι θεμέλιο της Ευρώπης. Ποτέ η Ευρώπη δεν θα δεχτεί δυστυχισμένοι άνθρωποι να γίνονται εργαλείο και θύμα γεωπολιτικών στόχων. Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι μαζί στον Έβρο ανοίξαμε μια νέα σελίδα Ευρωπαϊκής ιστορίας, ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο προς την ενοποίηση και τη δημιουργία κοινής ταυτότητας και συνείδησης».


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου