Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Στον Πόρο καλούσαν σε «Corona» party αδιαφορώντας για τα μέτρα

 



Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον Πόρο κλήθηκε για εξηγήσεις από τις Αρχές μία γυναίκα η οποία παρείχε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, αλλά και υπηρεσίες μασάζ και ευεξίας στο νησί. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως η διασπορά του ιού στον Πόρο ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς ήταν θετική στον κορωνοϊό πριν από το ξέσπασμα των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η φυσικοθεραπεύτρια έκανε συνεδρία φυσικοθεραπείας σε γυναίκα, γνωστό δημόσιο πρόσωπο στο νησί και φέρεται πως την κόλλησε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται τώρα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ωστόσο η ανησυχία των Αρχών για τη διασπορά του κορωνοϊού δεν σταματάει εκεί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η φυσικοθεραπεύτρια παρείχε υπηρεσίες και σε άλλους κατοίκους και επισκέπτες του Πόρου.


Το ύποπτο pool party με την ονομασία «Corona» και ο συνωστισμός στα μπαρ

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού στο νησί του Πόρου, στο μικροσκόπιο των Αρχών, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr, μπήκε ένα pool party, στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα.

Μάλιστα κάτοικοι του Πόρου ανέφεραν πως δεν αποκλείεται το σενάριο κάποια νεαρά άτομα που προφανώς συνωστίστηκαν στο χώρο του πάρτι να κόλλησαν τον ιό. Στη συνέχεια και μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κορωνοϊού φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους. Στα social media κυκλοφορούσε και η αφίσα για το συγκεκριμένο πάρτι, το οποίο διοργανωνόταν κάθε Τετάρτη σε ξενοδοχείο του νησιού.

Σημειώνεται πως πολλοί χαρακτήριζαν προκλητικό να πραγματοποιείται πάρτι που μπορεί να προκαλέσει συνωστισμό και μάλιστα με την ονομασία «Corona».

Το ανησυχητικό όμως, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ, είναι ότι οι γονείς και οι συγγενείς των νεαρών εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επαφή με το κοινό.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Πόρο είναι και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου με την εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται πάντως πως παρά τις συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού, η διασκέδαση στα μπαρ του νησιού γινόταν και φέτος όπως κάθε καλοκαίρι. Μάλιστα αν και κάτοικοι του Πόρου τονίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως σε νησιά με μαζικό τουρισμό με Ελληνες και ξένους επισκέπτες σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης, ωστόσο το νησί δεν φαίνεται να είχε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Γι' αυτό και οι ειδικοί συνεχίζουν την ιχνηλάτηση με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στους εργαζόμενους και τους θαμώνες των μπαρ, αλλά και σε όσους συμμετείχαν στο «Corona» pool party, καθώς φαίνεται πως είχε ήδη ξεκινήσει η διασπορά του κορωνοϊού στο νησί και ενδεχομένως να συνεχίστηκε και εκεί.


Πηγή: iefimerida.gr 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου