Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ο διοικητής της ΕΛ.ΑΣ. στον Πόρο την πλήρωσε για την διάδοση του ιού! Ο Δήμαρχος τι έκανε για τα μέτρα;;



Από την πρώτη στιγμή  ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης είχε αποποιηθεί των ευθυνών του και όπως είπε σε δηλώσεις του αναγκάστηκε να προτείνει η Δημοτική Αρχή μέτρα, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ πού σωστά αποφάσισε τη μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου, με αφορμή τους ελέγχους για τον κορωνοϊό και την μεγάλη διάδοση του ιού στο νησί, αλλά δεν είναι η μόνη αρχή στο νησί είναι και ο δήμος που δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες τους μέχρι στιγμής.

Σε εξέλιξη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, μετά από καταγγελίες για μειωμένους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Τα κρούσματα του φονικού ιού στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι πάνω από 30 ενώ αναμένονται και αποτελέσματα από άνω των 100 τεστ και ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα από χθες, μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, έχει προκαλέσει η διαδικασία απομάκρυνσης του διοικητή του αστυνομικού τμήμα Πόρου, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου του νησιού πως «υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις, στην προστασία από τον κορονοϊό».

Η Ένωση εκφράζει την απορία της για τη «θέση που επιλέγει ο δήμαρχος» και τον παρακαλούν να «επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα».

Επισημαίνουν στην ανακοίνωση πως «είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19»σημειώνοντας  πως «φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα» .

Αναλυτικά ανακοίνωση της Ένωσης

«Οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορονοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε.

Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;

Είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19.

Είναι απορίας άξιον η θέση που ''επιλέγει'' ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ''αποδιοπομπαίου τράγου'', έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί.

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος


ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων


Η Γεν . Γραμματέας


ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ»


Ο νέος Διοικητής του τμήματος βρίσκεται στον Πόρο για να ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους σε όλο το νησί, ώστε να σταματήσει άμεσα η διάδοση. Ο πρώην Διοικητής του Α.Τ . που αποφάσισε το Αρχηγείο να αποσπάσει, δεν έχει την βασική ευθύνη της διάδοσης του κορωνοϊού στο νησί, και έχει καταθέσει ένσταση και αναμένεται να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει την ένστασή του και θα ληφθεί τελική απόφαση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου